fredag den 17. december 2010

Årets konfekt og "Rocky Road".


Så er der "konfektet" til den helt store guldmedalje! Og bare rolig, det hele er ikke til os selv. Men jeg har en mangeårig og hyggelig tradition for at forsyne min mor med disse julekaloriebomber og i år har jeg endnu en modtager af lækkerier, så det måtte lidt mere til end vanligt.


Der er ikke fordi det på nogen måde er indviklet: Roulade med marcipan og nougat, mozartkugler, marcipankugler m. whisky-rosiner, marcipankugler med hel nød indeni og cacao-orange-marcipan kugler.


De sidste af chokoladen kom i år i nyligt indkøbte mikro silikoneforme (Søstrene Greene). Jeg plejer bare at flade det ud i en frysepose og smide det i fryseren til det er stift. Derefter kan det brækkes i "mundrette bidder" og intet går til spilde. Men disse forme får det til at se rigtig indbydende ud. Havde jeg haft flere nødder, var det nok kommet en ned i chokoladelagene.

Som vanligt får Julie og Jakob hver en rød, en blå og en grøn kugle marcipan, en kugle med cacao og et stykke nougat. Så kan de forme, hygge og gnaske, alt hvad de vil  - og sidenhen selv spise det med stor glæde.


I år har jeg også forsøgt mig med "Rocky Roads". Opskriften faldt jeg over en aften på foodfanatic.dk og syntes det så interessant ud. Jeg havde aldrig hørt om fænomenet, men har siden erfaret, at det er en meget udbredt spise... med stor variation i indholdet.


Sundt - NEJ - godt jeg ikke er hjemme imorgen!

Maria

7 kommentarer:

Jette sagde ...

Ih! hvor ser det lækkert ud, lige til at sætte tænderne i.

Belladotte sagde ...

mums det ser lækkert ud :)

Anonym sagde ...

Nå, men jeg kan jo ligeså godt begynde at spænde livremmen ud. Hvor er jeg heldig, Maria.
Nu skal jeg til at bage de pebernødder, du lavede dejen for mig, til
Din Mor

Bedstes Patchwork sagde ...

UHMMM....det ser sørme lækkert ud lutter gode sager.
Det er også nogle søde stjerner du vil vise i dag, måske jeg på et tidspunkt kan få særundervisning når jeg nu ikke kan komme i dag.

foodfanatic sagde ...

Jeg er også kun stødt på dem her i Irland, når jeg altså ikke lige har lavet dem selv hjemme i DK. Håber, du syntes om dem.
Kh Nadia / foodfanatic

Kari sagde ...

Mums det ser lækkert ud.

Helene Juul sagde ...

... og det var det også kunne vi konstatere i lørdags. Tak for en hyggelig dag, søde! Tænder-hvinende-sidebens-klæbende lækkert.