torsdag den 29. oktober 2009

Pusletaske



For et par måneder siden spurgte min gode veninde Anita, om jeg ville sy en pusletaske i "fold ud" system til hendes lille datter. Selvfølgelig ville jeg det. Men den var lidt længe undervejs og er først blevet afleveret nu. Jeg havde 4 kriterier: 1. den skulle være "voksenpæn" udenpå, 2. den skulle være babynuser indene, 3. der skulle være noget aftørreligt på puslepladsen, 4. det hele skulle kunne smides i vaskemaskinen. Jeg syntes det lykkedes ret godt med lidt fiksfakserier undervejs, men så´n nogen bruger jeg jo altid!



Simpelt lukkesystem med carabinhager i begge sider.

Når disse bliver åbnet, kan tasken lukkes op...



...og foldes ud!



Stitcherierne er lidt svære at se her, men kan ses tættere på her!

Maria

lørdag den 24. oktober 2009

Stille dage...

... i hvert fald her på bloggen! Jeg syr og syr, men det hele er hemmeligt... og hvad er det så for nogle hemmeligheder? Jo altså:

Jeg har gang i nogle skønne julesager, som er modeller til Helene Juul!

Jeg har både "Stitching Angel Swap" og "Holiday Quilt Swap" der skal syes færdig og sendes inden for hhv. én og tre uger.



Her ses noget af stoffet til "Stitching Angel Swap" - ikke lige de farver jeg arbejder mest i, men der er altid herligt at blive udfordret!

Og så er der jo KarMa Quilt! Og hvad er så det? Jo, det er Karina og jeg der, da jeg var en tur i Assens for nogle uger siden, tydeligt kunne mærke, at vi da vare nød til at lege helt vildt (og meget) sammen, og derudaf kom KarMa Quilt.
Vores første "projekt" er en BOM der hedder "Harmoni. Den kommer til at ligge på KarMa Quilt til gratis download fra midt i november.
Når den allerede nu kan ses på enkelte blog´s, er det fordi Karina og jeg besluttede, at vi ville tilbyde medlemmerne af vores foreninger, at de kunne købe færdigtrykt pap til kostpris, for (deres) nemheds skyld...
I andre må vente lidt endnu...

Og se er der jo lige lapperiet! Det tager form - efter endnu en tur i IKEA*- så nu.... det var noget med billeder ik´? *hvor jeg fik alt og lidt til!

God lørdag Maria

torsdag den 22. oktober 2009

Skønt på en grå dag!

Tænk, lige for lidt siden ringede det på døren og der stod posten med en bogpakke til mig. Det kom (næsten) som en overraskelse...



Men som den rigtige overraskelse var dette i bogen:



Et kit, så jeg bare kan kaste mig over at sy en taske som den på forsiden. Og stoffet er vel at mærke allerede skåret ud!
Ellers indeholder bogen lidt blandede mønstre på div. gode ting til køkkenet, lidt pyntesager og så et mønster til den fuldstændig uundværlige hjemmesyede... BADEHÆTTE!



Ja, det giver unægtelig noget at tænke over!
Maria

lørdag den 17. oktober 2009

Designvæg

Idag har været store "ophængsdag" igen igen. Og nu var turen så kommet til min nye designvæg - som jeg så lige skulle have lavet inden...
Jeg bruger blød masonit som kerne, for så kan jeg også sætte nåle i, når jeg har brug for det. Der udover skal der kridhvid lærred, basisplaid fra Jysk, saks, klamper (eller hvad den nu hedder), og skruer med spændskiver til.



Først sætter jeg den kridhvide lærred på pladen. Dette er for at pladen til sidst skal fremstå hvid. Hvis man sætter pasisplaid direkte på pladen, bliver den grålig, da pladens brune farve skinner igennem. Jeg bruger en klampedims og klipser stoffet først på to modstående sider og sørger for at det ligger pænt glat. Derefter på de sidste to sider. Når stoffet er sat på tre sider, strammer jeg det godt ud, inden jeg sætter det fast på den sidste side.



Hjørnerne klipper jeg til sådanne, så de ikke fylder ret meget, når næste lag stof kommer på.







Så er det tid til basisplaiden. Jeg har valgt at bruge dette yderst syntetiske materiale i stedet for flannel. Grunden er, at det er billigt (16 kr på tæppe), og så er holder det bare helt fantastisk godt på alle former for stoflapper!
Princippet er det samme, men hjørnerne er lidt anderledes for her skal stoffet foldes pænt rundt, så der ikke bliver nogen frie kanter. Samtidig må det ikke fylde ret meget, for pladen skal jo gerne ligge pænt ind til vægen.



Sørg for at folde den ene side godt ind og fold derefter den anden side stramt ned over. Klamp fast og så er den sag klaret!



Det er vigtigt at huske spændskiver til ophængning, da det jo er blød masonit så skruen bare vil fortsætte gennem pladen...

Nå ja, se så lige hvad jeg fandt i Idémøbler idag... Hvorfor jeg kun købte en pakke (12 stk til 49 kr.) aner jeg ikke! Disse skal i køkkenet og jeg kunne da sagtens bruge nogen i lapperiet også!

Maria

fredag den 16. oktober 2009

Farver på en regnvejrsdag...

Når det nu ikke er udefra solen vil skinne idag, så er det godt jeg var i Himmelblå i går og købte lidt stof. Egentlig kom jeg for at købe H180 vliseline og det fik jeg da også, men kom så lige i tanke om, at jeg måske skulle se lidt nærmere på de skønne Kaffe Fasset stoffer...


Herfra skinner solen dejlig gul!


Forleden dag kom min "Friendship Bag Swap" fra Malinda. En sød lille taske i ægkanter, om muffin nålepude og en charmpack! Tak for de skønne sager!



Look what I got in the "Frienedship Bag Swap"! A lovely bag made of selvages, a cupcake pincushion and a Mode Charmpack. Thank you so much Melinda!

Maria

tirsdag den 13. oktober 2009

7 blå ting


1. Min Kaffe Fasset pose
2. Bøjle fra Ikea, der er perfekt til at tørre mine trøjer på
3. Plastkasse til sy sager
4. Neglelak
5. Dims til spoler
6. Opsprætter - ikke at jeg bruger den slags... ret tit... eller?!
7. Julies dejlige farveblyant

Ja, det var jo ikke så svært Gitte. Nu skal jeg så give denne herlige sag videre til nogen og det bliver Anna, Lene og Pia, der skal finde 7 dejlige pink ting!

Maria

mandag den 12. oktober 2009

Det er sikkert og vist!

Ja, det er ikke noget eventyr jeg vil berette idag, men om min tur i IKEA. Jeg er rigtig glad for at handle i IKEA og kommer der gerne med jævne mellemrum. Efter vi flyttede for 2 måneder siden har jeg (eller manden min) været der nu 5 gange, og jeg har opdaget, at man i IKEA bruger et helt unikt system til at få kunderne (mig altså) til at komme igen og igen. Systemet er såre enkelt: Man sørger bare for at have udsolgt af (eller i min lidt finurlige fantasi: på skift fjerner og sætter så frem igen) nøglevarer fra sortimentet. Det kan være hvide papkasser, låg til plastkasse, blikspand til ophæng, strygebræt, låg til tønde, eller nogle af de større ting ex. ekstra hylder til en reol eller en seng til sønnen... og idag var det så transperante plastkasser jeg íkke kunne få. Så kommer kunderne (altås mig) jo igen og igen og kommer så hjem med noget, der slet ikke stod på dagens seddel. Sådan gik det også mig... Lige de kasser, som jeg bare står og mangler, fik jeg ikke, men så fik jeg så meget andet godt... som en ny stol til stuen... og en blikspand til ophæng, som nu atter var kommet frem fra gemmerne... Godt jeg bor så tæt på!

Maria

PS: Ja, jeg ved godt at de har så´n en "Tjek om varen er hjemme i dit varehus", men det er bare ikke altid den virker... eller jeg virker...

søndag den 11. oktober 2009

Quilt festival fall 2009

Lige nu løber der en online quilt festival af staben og jeg vil være med. Det er Amy fra Park City Girl der er vært og har du lyst til at være med, eller blot til at få links til en hel masse skønne quilts og deres historier, så er det stedet.

Den quilt jeg vil vise er Heidruns Blomster. Det er den quilt fra dette år, som jeg har forelsket mig mest i og nok også haft sværest ved at give væk. Jeg har selv designet den og stoffet har jeg valgt sammen med Julie Historien er som følger: Heidrun var min datters hjerteveninde og soulmate og da vi fik at vide, at hun i sommerferien skulle flytte tilbage til Island, besluttede vi at sy hende en quilt. Det var en god proces for både mor og datter og Heidrun bare knuselskede sin quilt fra første øjekast.






This is my favorit quilt of this year. I did design it to Heidrun, my daughters best friend, this summer. Heidrun was going to move from Denmark to Iceland, and then the bedst of friends could not be together any longer. They were both very sad, and I wanted to give Heidrun a quilt as a memory of their friendship. And she loved it! The word above the two Sunbonnet Sue says: Bedst of girlfriends. The quilt is called "Heidruns Flowers".

Maria

lørdag den 10. oktober 2009

Hold da op hvor er jeg s.... go!

Ja, nu er der jo kun mig selv til at sige det, men så gør jeg det også gerne!
For en måneds tid siden ville jeg gerne lægge mit mønster "Glas med fruge og grønt" ud til fri download, men kunne ikke lige hitte helt ud af det. Lavede så en nødløsning, men det var jo en nødløsning!

Nu har jeg så tænkt og tænkt over, hvordan jeg mon kunne gøre det og kom så på, at jeg jo havde set en anden gøre det over Scribd. Tja, hvad er scribd så? Jo altså et sted, hvor man kan hhv. uploade og downloade dokumenter i pdf format. Man skal oprette sig som bruger (gratis) og så virker det altså bare.

Så nu ligger mit mønster her!

Maria

Jeg har lige fundet en skøn lille nissefyr, som man kan vinde. Hvis du vil være med så se her.

fredag den 9. oktober 2009

Den der bog...


... der kom forleden dag var Kaffe Fasset´s nyeste "Quilt romance".
Som tidligere nævnt er jeg bare vild med hans stoffer og derfor naturligvis også med alle bøgerne. Jeg har fire stykker og de bliver kigget i ret så jævnligt, for at finde inspiration, glæde, drømme og mod. Mod til vilde farvesammensætninger, til at gøre noget lidt skævt og til at turde. Dejligt at kunne hente alt dette i nogle bøger!

I denne bog syntes jeg der er nogle meget smukke quilts og nogle (der med mine øjne) er decideret grimme. Godt at der er noget for enhver smag.



I alle bøgerne er der mindst én quilt, jeg bliver nød til at sy engang og i min nye bog er det denne vilde og smukke log cabin. Overvejer at købe mig et kit... så det lige ligger klar i skabet... til engang... hm, kan hvis ikke komme på nogen rigtig god grund!

Maria

torsdag den 8. oktober 2009

Pille, pille, pille...



Når jeg nu har sådan en trang til at se krimi´er på tv, er det godt at jeg samtidig kan lave noget fornuftigt... nenlig at pille papir af mine "Designudfordring"´s blokke... Jeg elsker at sy paper piece og hygger mig meget med at pille papir af bagefter, så det passer jo godt sammen.

Så nu er min 2. omgang "Designudfordring" færdig! Lidt forsinket, men samtidig lige til tiden, for jeg får 3. pakke stoffer med retningslinjer i aften, når jeg nu alligevel skal ud til Helene. Jeg har jo set stofferne på nogle af de andre deltageres blogge, men et er at se - noget andet er at FØLE!



Maria

PS: Nu kom posten med en bogpakke... det kribler i fingrene, men jeg må vente, for der er noget det skal laves færdigt først...

onsdag den 7. oktober 2009

Helt ud til kanten



I morgen skal jeg undervise hos Helene Juul Design i kunsten at arbejde med ægkanter. Det er sjovt og nemt, men lidt tidskrævende -til gengæld bliver resultatet unikt!
Skulle du have lyst til at være med kontakt da Helene.

Maria

tirsdag den 6. oktober 2009

KAFFE og kage...


I går kom det sidste nye katalog fra Hancocks of Perducha. Uhm så dejlig læsning! Specielt bliver jeg helt blød i knæene over en side som denne - ser det ikke bare lækkert ud?

Godt at jeg fik et par pakker ind af døren i sidste uge, så jeg ikke "bliver nød til" at få fat på noget lige med det samme... Pakkerne er købt via eBay og indeholder 6 lapper af hvert print. Pris... 100 kr incl porto. Så er der lige til 4 posetasker, hvis det skulle være det...



Kage... Ja pandekager fra søndagens aftensmad. Ser det ikke bare yummi ud?



Maria

lørdag den 3. oktober 2009

Fyn tur-retur

Hold fast, jeg sidder her med hovedet under armen for ikke at tabe det af bare træthed. Men sådan er det jo at komme til det store "udland" - altså helt ned til Karina i Assens. Igår fredag drog jeg afsted med symaskine, mange meter stof og rene trusser og det er lige før trusserne blev det eneste der kom op af taskerne... Nej pjat, lidt fik vi da syet, men det var også kun lidt!

Vi havde selvfølgelig lagt store planer om hvad vi skulle sy og startede med en "teknik-udveksling".


Jeg syede en "Quilt as you go" dims og Karina en lille taske i ægkanter.

Efter endt syning gik resten af aftenen, en del af natten og hele dagen idag med hemmelige planer. Da det jo er hemmeligt, kan jeg ikke afsløre hvad det er, men kan dog fortælle at KarMa Quilt har set dagens lys og det kommer ikke til at gå stille for sig, så glæd Jer!!! 
Nu er det som altid krimitid - gad vide om jeg kan holde mig vågen?                     
Maria