onsdag den 7. november 2012

Fjerlet eller... ???

I aftes var jeg så heldig at undervise en gruppe (meget modige) damer i at quilte fjer i fri hånd på maskine. Det er ikke ligefrem det nemmeste (altså at quilte), så derfor skulle de starte med at tegne dem på papir. Jeg kunne godt se, at de nok tænkte noget i stil med: "...tegne, vi er sgu da kommet for at quilte...", men lur mig, om de ikke alle fangede pointen, da de først satte pennen på papiret.


Selv tegnede jeg i stor størrelse på min elskede white-board tavle, så alle kunne se. Og ja, jeg tegner "altid" min quiltemønstre i hånden i størrelse 1:1, inden jeg quilter dem. Så kan jeg få rytmen/formen/arbejdsgangen ind i hånden.

Og så blev der ellers quiltet til den store guldmedalje - og hold fast hvor var de bare sk... gode! Ovenover ses Berits fjer (håber det er ok, at jeg har snuppet billedet fra dig Berit?), og der er både spiraler, ekko, pebbling (de små cirkler) og andet godt! Nu venter så maskinquilterens motto: Øve, øve, øve og så lige øve!

Maria

2 kommentarer:

Berit sagde ...

Det er helt okay. Super godt kursus

Gitte Møldrup sagde ...

Nej det var ikke fjerlet og jo den er gledet ind at papir og prøve stykke er nødvendigt for et tilfredsstillende resultat.
Tak for et dejligt inspirerende kursus, nu synes jeg at jeg tør kaste mig ud i det med fjer, lette eller ej :o)