lørdag den 3. juli 2010

Hvad for en giraf?

Idag har jeg igen, igen, igen haft min Brother QC1000 med ind til min symaskinemand hos Guldager. Det er ikke så længe siden vi (maskinen og jeg) var der sidst, hvor jeg fik skiftet undertransportør, da den var slidt ned. Siden har den nye undertransportør haft det med at "gribe fat" i stoffet i venstre side og holde det fast... så jeg fik mange bitte små sting oven i hinanden. ØV har det været og alligevel tog det mig flere måneder at komme derind igen. Den kunne jo godt sy og jeg fandt hurtigt på et lille trick, og så gik det jo godt alligevel.

Og så var der jo også lige det med trådspændingen, når jeg frihåndsquilter. Det er et evigt bøvl at få den tilpasset og det gør faktisk, at jeg ofte ender i linjer i stedet. Og jeg vil jo SÅ gerne quilte krummelurer, stjerne, hjerter, blomster... Så på den igen!


I aftes satte jeg mig så og lavede to testklude. Det vil sige to sandwich, en med volumen vlies og en med hobbs, og så quiltede jeg løs med 5 forskellige trådtyper med hver 5 forskellige overtrådspændinger. Først var det meget hyggeligt, men som reslutaterne kom frem på bagsiden blev jeg godt nok noget deprimeret.

Trådsp.4

Trådsp. 9

Billederne af bagsiden taler jo for sig selv. Men nu havde jeg noget at tage med og som jeg også kunne testsy på i forretningen, når maskinen var klar til det.

Det var en rigtig heldig dag at komme anstigende med mit problem på, for der var tid til at se på den med det samme. Og hold da op hvilken grundighed. NU skulle det så virke... må finde noget at quilte...

Men nu jeg var i forretningen, tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne testkøre en Bernina 440 med BSR (Bernina Sting Regulator). Det var som en leg og jeg overvejer lige lidt, om jeg skal forære mig et ekstra stykke legetøj. Men jeg er lidt betænkelig ved det forholdsvis lille "hul". Er det muligt at frihåndsquilte et tæppe? Kan den proppes ind under armen? Og hvad med et sængetæppe? Har nogen erfaringer med dette, vil jeg meget gerne høre!!!

Så sagde nummer to symaskinemand (ham der står for gode tilbud og salg), at jeg da lige skulle se det sidste nye inden for quiltning - og så blev jeg ellers lige vågen!!!

Dette har jeg maskinquiltet!

Det er selvfølgelig en Japaner, den kan quilte og ikke andet. Man kan indstille stinglængde og mellemrum og så syr den ellers gladeligt linjer/buer med stor præcision. Super sjovt at prøve!!!


Og så købte jeg 4 m bånd, lidt quiltenåle og to "trådrullestoppere" og slæbte Brother med hjem igen. Og det var så den lørdag formiddag.Maria

3 kommentarer:

Berit sagde ...

Ja, Maria jeg har jo MASKINEN!! bernina 440 og jeg har lige quiltet det sorte tæppe med pink stjerner, du ved det jeg syede færdig i Veng, men rigtig, hullet ved armen er lidt lille, men det kan sagtens lade sig gøre.
Knus

Ullis sagde ...

Hej Maria! Så trist det är när det inte funkar som det ska :o(
Jag har en Bernina 440 och sitter nu ikväll och frihandskviltar ett täcke som är 170 x 150 cm stort utan några större problem, så visst går det!
kramar Ullis

Ulla sagde ...

Uha Bernina 440 QE er vidunderlig. BSR er sjovt! Jeg knuselsker min 440.
Friarmen er vist noget større på en Pfaff (eller var det Husquarna). Men 440 kan klare queen size.
Hvis jeg skal quilte et sengetæppe str king size, så lejer jeg altså en frihåndsquiltemaskine.


p.s. Får du lyst til nyt legetøj, så er en realistisk pris omk 11k kr eller derunder.