torsdag den 11. marts 2010

Hul i hovedet eller hul i jorden?

De sidste to dage har min mand været på kursus, fordi han blev fyret for 1½ måned siden. Kurset var ikke et kompetence udvidende kursus, men et kursus i at skrive ansøgninger.

Nu er det sådan, at han er fyret på grund af vejret, at der er mere end rigeligt med arbejde i firmaet men, at det jo bare ikke er til at støbe, grave, lave belægning, når jorden er frossen (og dækket af sne). Og så bliver man jo fyret. Så selv om det bare var midlertidigt, skulle han på kursus - det står der nemlig i loven!

Ingen tvivl om at princippet er godt, men jeg syntes nu altså, der må være grænser!
Min mand har ikke været arbejdsløs i hele sig liv (altså bortset fra enkelte korte vinterfyringer) og han har altså heller aldrig skrevet nogen ansøgninger - det gør man bare ikke i den branche. Der får man jobs ved at møde op, ved at kende nogen, ved at blive head hunted... og det har aldrig været et problem.

Han har været ansat i firmaet i knap 10 år og derudover skal han starte på arbejde på tirsdag, hvis vejrudsigten altså holdet!

Men dette ændrede altså ikke på, at han ifølge lovgivningen skulle på kursus og det kan man bare ikke gradbøje i nogen retninger.

Det syntes jeg simpelthen er hul i hovedet. De ressourcer kunne have været bruge meget bedre!

Nå, men manden har haft nogle hyggelige dage, og da han idag skulle til samtale med en jobkonsulent, hvor der skulle udarbejdes en handlingsplan, syntes hun nu alligevel, at det var lige i overkanten!
Og der var de da enige!

Maria

3 kommentarer:

Bedstes Patchwork sagde ...

Ja, det her fuldstændig hen i vejret...bare vinteren så ikke starter tidlig,så når han måske et kursus mere i jobsøgning sidst på året ;0)

Helle sagde ...

Gud fader - sikken nogle åndssvage regler...håber han straks kommer i gang med at bygge igen.

Berit sagde ...

Ja, det har du ... ret i