tirsdag den 24. april 2012

Forsvunden disappearing nine-patch!

Nu er der ikke længe til årets fætter-konfirmation og selv om jeg har haft stoffet skåret siden midten af januar, så er det altså ikke kommet længere end til det! Altså før i dag!!!


Men i stedet for en disappearing 9-patch som planlagt bliver det til et "skakbræt" med indlagte finesser.
Helene og jeg snakker en del om "moderne quilts" - en forholdsvis ny retning inden for patchwork. Den er meget udbredt i det store udland, men har ikke sådan fundet det store indpas her i DK - endnu. Men i hvert fald har jeg besluttet mig for, at denne quilt skal være mit første bevidste forsøg på en quilt af den art. Der er nogle "regler/retningslinjer som kendetegner moderne quilts, så dem vil jeg forsøgt at arbejde ud fra. Derfor har jeg også lavet mig en "skidestak" af lapper sammensyet to og to i grøn/sort. Nu er udfordringen altså at tage to vilkårlige lapper på og sy dem sammen (med risiko for at to ens stoffer kommer til at ligge hjørne til hjørne - uf altså!!!) og så huske at tilføje "finesser" efter min skitse. Ikke noget som helst med at lægge op, flytte rundt mv her. Stoooor udfordring, men yderst spændende!

Måske jeg skal starte med en frokost tallerken som den Julie lavede til mig i går - det var sommer på brød!


Maria

Jeg har ikke glemt vinderne af min give away, men posthus er ikke det jeg kommer forbi oftest - sender Jer en mail når sagerne er på vej!

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Uhh, den skal nok blive fin og et hit hos konfirmanten...
Ja, det er hårdt og være bidt af "modern Quilt" her i landet, når stofferne er en manglevarer... Her tænker jeg på Denyse Smith, Michael Miller, Robert Kaufmann osv...

Ha´en god dag i det grønne:)

Ane sagde ...

det lyder rigtigt spændende glæder mig til at se det færdigt Ane

Anonym sagde ...

Jeg er stærkt tiltrukket af de moderne quilts - så det bliver spændende, at se dit resultat.
Annette

Helene Juul sagde ...

Hvis man som jeg elsker traditionelle quilts - ja, så kommer man måske til manges overraskelse ikke udenom de moderne. Det handler nemlig ikke kun om at bruge MODERNE stoffer (som OGSÅ hører til min butiks udvalg), men også om at bruge de RIGTIGE blokke og elementer for at opnå det moderne udtryk, og udgangspunktet for de fleste moderne quilts, er faktisk de traditionelle/antikke.

stofmutter sagde ...

Når du syr modern quilts gælder 1 regel; der er ingen regler. Men blokkene bygger ofte på de traditionelle. Nye teknikker, nye stoffer og den totale frihed. Det er vildt sjovt, for man kender ikke resultatet på forhånd. Du er velkommen til at følge min blog; stofmutter.blogspot.com, hvor jeg gennemgår tutorials og du kan måske blive inspireret.