tirsdag den 9. august 2011

Alle gode gange tre!

Jeg har valgt, at mine symaskiner skal være sænket ned i bordpladen. Det er der to grunde til: den ene er naturligvis min arbejdsstilling (!!!) og den anden er, at det giver et godt stort arbejdsbord lige omkring maskinen.

I foråret, hvor jeg begyndte at sy på altanen, var det med symaskinen oven på et lille bord, vi allerede havde stående der - og det gik bare lige i  mine skuldre. Så ved første Ikea besøg blev der købt bordben, bordplade i Silvan og beslag i Bauhaus... Og manden min gik i gang!

Først skar han et hul, der passer til Berninaens form (det er jo forskelligt fra maskie til maskine). Tror udskæringen findes et sted, så jeg kan lægge den i ved behov. Det kræver blot nogle flade beslag, som lige kan drejes ud og så kan pladen lægges derpå. Det bliver naturligvis ikke helt tæt, men det virker fint hos mig og min Brother.

Så skal der bruges 8 vinkelbeslag med aflangt hul, så pladen under maslinen kan skubbes op/ned efter behov. 4 beslag på bordet og 4 på pladen. Læg mærke til, at der er brugt "flade skruer" på oversiden af pladen, så stof/maskine ikke kommer op at toppes med dem. Skønt fagsprog jeg har for alle de dingenoter der er brugt... not!

Men hov - selv om pladen er så højt som muligt, er der stadig for langt op... dette kan evt rettes med tykkere plade, en ekstra plade eller som her...


Med tre udskårne skærebræt (brædder eller???)  fra Ikea - ganske uundværlige! Hvis det ikke er holdbart i længden, må jeg jo hitte på noget andet!

Nu mangler jeg så lige olie og en ny nål... gad vide hvad der er sket her???

Og så er jeg klar til at applikere/quilte i den dejlige augustsol!

Maria

Ha, ha, ha... her er løsningen på det med maskinepladens højde...

Beslagene skal sidde som her - det giver lige et lille stykke mere at skubbe op!

5 kommentarer:

Kari sagde ...

Godt du har en handy-mand indenfor rækkevidde. Jeg har hele mit sybord sænket, men det har jo ikke helt samme effekt, som hos dig.

Helle sagde ...

smart nedsænkning....kunne jeg også tænke mig.. indtil videre fungerer mit billige IKEA bord med regulerbare ben, så jeg også kan sy uden at få ondt i skuldrene! Tak for den fine fotoserie.

Gitte Møldrup sagde ...

Hold da op, der var lige endnu et ønske til vores dejlige hobby. Tror ikke manden min er Handy-mand nok....hvorfor jeg drømmer om et hæve/sænke bord.

Bedstes Patchwork sagde ...

Det ser sørme godt ud, men det må også være et stort arbejde at lave , men selvfølgelig må Ole jo være ved at være øvet,det er jo 3. gang han prøver :o) knus

Susanne sagde ...

hej Marie
Hvis du ser på det billede hvor din maskine står lidt skævt så er nålen lige men på det næste er den helt bøjet, hvad har du dog gjort ind imellem, men ellers ser det skønt ud med sådan et bord.
Knus Susanne B