onsdag den 30. november 2011

Hvem der bare...

... huskede at tænke sig om en ekstra gang inden... hun fandt på at sy 26 bogmærker til pakkekalenderen i Julies klasse. Nogle husker måske at jeg har syet bogmærker til hendes klasse tidligere, men Julie har skiftet skole og så blev jeg lige fristet... endnu engang. Så nu skal der findes masser af stoffer i glade farver frem og syes forsider. Alle navnene er broderet allerede, så det letter arbejdet lidt, men nu er det jo heller ikke ret længe til 1. december!

Maria

PS: Skulle du have lyst til at forsøge dig med at sy bogmærker selv, kan du finde en tutorial lige her!

mandag den 28. november 2011

SSCS pakkepost!


Nu er mine SSCS pakker ankommet og se et skønt juleophæng med små bjælder. Det skal hænges op i "over misser højde", får ellers går hun da helt bananas! Den største pakke skal gemmes og lægges under juletræet!


Mine SSCS pakker er også sendt afsted til den anden side af jorden... sammen med lidt god dansk chokolade! Jeg håber, de kommer godt frem!


Maria

søndag den 27. november 2011

Måtte bare...

Skøn udfordring næste år!!!
Læs mere lige her

Maria

Py-Sy... og fest!

I dag har jeg været sammen med en flok skønne veninder, vores symaskiner/synåle, masser af stoffer og ikke mindst rigelig med mad. Endnu engang kom spørgsmålet - syr vi sammen og spiser ind imellem eller spiser vi sammen og syr ind imellem? Tja, tror bare jeg lader det spørgsmål stå åbent!!!

Vi startede med et "mindre" fødselsdagskagebord, for Pia skulle fejres med maner. Lækre taskekager (???) og skøn lagkage. Jeg havde lavet en enkelt muffin til Pia - en helt speciel morsom sag os imellem!


En del af tøserne syede på hver deres model af et Kaffe Fassett mønster, men for een gang skyld valgte jeg det fornuftige og syede videre på noget af det, jeg allerede havde gang i. Og her er resultatet af første projekt...


I just looooove it!!!
Midten er en stor bulk af sømrum, så jeg ender nok med at applikere en lille sort cirkel over og klippe midten af. Ellers får jeg det aldrig til at ligge fladt. Men inden da skal det hele applikeres på et stykke baggrundsstof, der skal syes noget sjovt til kanten osv. Hvem ved, måske jeg pludselig bliver så ivrig/gakgak, at jeg piller midten op og syr den i hånden???

Bagefter kastede jeg mig over noget ganske hemmeligt og til sidst et par bokse. Nu er det så snart sengetid for mig... meget py var det nu ikke over det, men skønt var det!!!

Maria

PS: Som prikken over i'et har jeg hele dagen haft røde sko på til min polka dottede grønne strømper!

lørdag den 26. november 2011

torsdag den 24. november 2011

Jeg ville rigtig gerne...

... rydde lidt op på mit skærebord, men der er optaget - igen, igen!


Jeg havde faktisk også håbet, at jeg kunne vise fremgang på min dahlia, men da jeg "lige er kommer til at melde mig som frivillig til noget spændende", er jeg nød til at arbejde på det istedet. Og det er som alt andet... hemmeligt. Men et lille kig på aftenens hemmelige forberedelser kan jeg godt lade slippe igennem!

Hvem der havde en større og knap så høj lyskasse?!

Maria

onsdag den 23. november 2011

Den der taske igen, igen, igen...


Mønsteret hedder "Pretty Happy" og kan købes hos Helene Juul Design.
Jeg har lavet mønsteret med mange tegninger og tasken er ikke specielt svær at sy
- heller ikke for begyndere!

Maria

Taske damer - dame tasker!

I aftes var anden og sidste mødegang på mit taskekursus hos Helene Juul, og resultaterne taler deres tydelige sprog...


Fem skønne tasker/ydertasker.
Foer med lommer er syet af alle deltagere, men endnu ikke monteret i fire af dem.

Et super tjekket for 
 hvis der ikke er nok af et stof, kan man da bare sy to stykker sammen og få en fed effekt!

Maria

tirsdag den 22. november 2011

Fremgang...


Det er sådan set ikke svært, men det kræver præcision og tålmodighed!

Maria

mandag den 21. november 2011

Kursus i Dahlia

I går var jeg på kursus hos Adlico i Ikast. Heidi fra Stjernestoffer underviste i syning af en Giant Dahlia ved brug af Marti Michells geniale skabelonsæt. Jeg syede godt nok på en Not So Giant Dahlia, men teknikken er den samme.

Det er første gang siden min operation, at jeg har syet på maskine så lang tid i træk, men det gik faktisk ok. Og stofferne havde jeg skåret for længe siden.


Nu venter sammensyningen af disse baner fra igår og frembringlesen af 8 mere. Men det bliver skønt - tror jeg. Og så skal jeg måske færdiggøre min Giant Dahlia fra sommeren 2009? Eller i hvert fald overveje det!

Maria


Hvad skulle med på kursus... kat eller maskine???

søndag den 20. november 2011

DU pk 4

Til denne omgang DU fik jeg bare kun syet 2 blokke - tiden var ikke til mere i sidste uge trods liste. Men jeg er til gengæld ret så glad for de to blokke og der kommer to mere senere...


Næste måneds stoffer... 
...nu er det noget med cirkler... Skønt!

Maria

PS: Tjek lige denne skønnt quilt Annie har syet ud. Vi har skrevet lidt sammen om mulige måder at quilte den på, og Annie valgte en forholdsvis enkel men super skøn og effektfuld quiltning! Et godt eksempel på at det ikke behøver være monster indviklet for at blive kanon godt!

lørdag den 19. november 2011

Fyrre, flæsk og fest!!!

I dag fylder manden min 40 år og det skal fejres med en mindre herremiddag.

Menuen er: Tunmousse, Stegt Flæsk med Persillesovs og Citronfromage... og dertil øl i strømmevis!

De fleste af gæsterne er sådan nogle "bondeknolde/forhenværende bønder", hvilket også gælder for manden min - og stegt flæsk er noget helt specielt for dem. Jeg ved allerede nu, at der kommer til at gå "Vi skal spise og drikke fødselaren ud af huset, hvis vi kan" i den. Skønt princip der dog betyder, at jeg lige nu har stribevis af flæsk i skiver ikøleskabet!

Jeg har lavet forret og dessert og for at gøre det helt troværdigt kommer svigermor og sørger for hovedretten. Ungerne og jeg drager i skjul hos min mor så længe og vender først hjem igen imorgen, når de værste tømmermænd har lagt sig (eller i hvert fald brude have gjort det... måske alderen også spiller ind her.

Gaverne... en forebyggende p-skive, et doktorsæt og et samlesæt til en quilt.


Quilten samler jeg naturligvis (når min arm engang kan) og dokrotsættet - ja her skal ikke tænkes frække tanker... men jeg tror, jeg 50 gange har hørt om det doktorsæt drengen/manden min aldrig fik til jul. Det var top ønsket i flere år i træk, men han skulle altså vente til de 40 år med at få sit eget. Senere følger skøn lægekittel og paddehat, som min mor har passet på siden min operation.

Og så en servicemeddelelse: Miss May er i bedring, og som dyrlægen sagde: "Hvis det var kattesyge, så var hun død nu". Det er da en besked der er til at forstå!

Maria

torsdag den 17. november 2011

onsdag den 16. november 2011

Fremgang...

Som det kan ses på listen, har jeg da nogen fremgang med ugens opgaver. Den størete udfordring er ikke at sy, men at skulle beslutte mig for motiver/stoffer. Gad vide hvorfor det kan tage sååå lang tid? Tanker kan jeg jo ikke vise (vær glad for det!!!) , så der er ikke ret meget at vise, for det jeg syr er så hemmeligt, så hemmeligt... Jeg er i år med i SSCS 2011 (Hemmelig Jule Swap), hvor gaverne skal sender afsted lige om lidt og så er der jo også DU 2011 - her en lille bitte bid...


Maria

søndag den 13. november 2011

Prioriterings-liste

Jeg sad lige og fandt et stykke papir frem, som jeg kunne skrive den kommende uges sy-prioriterings-liste på, men den er det jo kun mig der ser... så derfor kommer listen har i stedet:

SKAL inden lørdag liste:
  • 2 bokse i Kaffe Fassett stoffer (13/11)
  • Mindre juleophæng - ved ikke helt hvad (16/11)
  • Quilte lille juledug i hånden!!! Og sy lukkekant på i hånden!!! (15/11)
  • 4 blokke til DU 2011(1., 2., 3., 4. blok)
Skal helst:
  • Få idéer og lave modeller til noget demo-jule-halløj...
  • Færdiggøre noget gave stitchery
  • Sy mindre model til julestitchery-mønster
Må gerne (- efter alt det andet er gjort Maria!!!):

Ja, se der det jo bare at følge listen oppe fra og ned... og ikke omvendt... hvilket nok er det der ellers frister mest...

Maria

Nej, jeg har ikke købt ny symaskine, men giver den gamle en chance mere
Ja, jeg tror "Sy Magasinet" er det nye blad., men kender faktisk ikke rigtig noget til det.

Sjovt og lidt underligt!

"Jeg kontakter dig, da jeg rigtig gerne vil præsentere din blog i Alt om Håndarbejde’s SY Magasin.
Til vores Sy Magasin laver vi nogle inspirations-sider (1 side pr. magasin) og kunne rigtig godt tænke mig, at præsentere læserne for nogle af vores bedste kreative blogs. Blogland er stadig nyt for mange og derfor vil vi gerne som magasin hjælpe ’nybegynderne’ på vej ved at bringe en lille blog-intro i vores magasiner. Jeg kan jo se, at du er ’professionel’ i feltet, så jeg vil høre, om du ville være interesseret i, at vi bragte en lille tekst og link din blog?"

Dette  var teksten på en mail jeg fik sidst i august og naturligvis sagde jeg JA!

Og her er resultatet så:



Vi aftalte, at jeg kunne lægge et lækkert indlæg ud, så jeg selv kunne bestemme billedet, men et eller andet glippede, så det blev uden elefanter. Pyt, quiltningen her er nu også ret så skøn!

Maria

(der ikke blev pinlig under tøsefødselsdagen i aftes, men tilgengæld nød at have 13 glade, søde og sjove piger på besøg i 4 timer!)

lørdag den 12. november 2011

Lækkerier!!!

Allerede idag kom mine polka dot lækkerier - super hurtigt!


Total gennemført!


Har foreslået Julie, at jeg tager mine nye sokker på i aften, hvor hun skal holde fødselsdag for klassens piger (14), men så var jeg ikke længere velkommen... Den lille dame ved nok lige hvad hun vil (og ikke vil) have - hvor kan hun mon have det fra?

Maria

Fantastic Polka Dots! I just love them all. Thanks you Stephanie  for this totally great giveaway !

torsdag den 10. november 2011

Maskinløs!

Lige nu har jeg slet ingen symaskiner i huset (altså ingen af dem jeg plejer at bruge, der står en lille Toyota inderst i skabet) og det føles ret underligt! Maskinerne er begge to til service, og i morgen skal jeg ind og testkøre min Brother. Den har drillet mig noget, det meste af den tid jeg har haft den, hvilket er ret træls med så dyr en symaskine. Den er 4 år gammel, så jeg overvejer at skifte den ud med en anden... men med hvad???
Så tak for rådet om pudebagsiderne, men det må lige vente lidt. Men så har jeg god tid til at forberede nogle håndsyningsprojekter... Og planer om at rydde lidt op på skærebordet har jeg også, men hver gang jeg skal igang, har Miss May lagt sig så godt tilrette og jeg nænner ikke at flytte hende!


Her et par "Old blue jeans" fra (SKofW) som mangler lidt stitchery. Nu er teksten og detaljer (lommer mv) tegnet op, så jeg kan komme videre. Jeg har næsten applikere de 5 blokke, der skal være færdige inden 1/1 2012 (men mangler nogle små mellemblokke) så der er god tid - endnu! Og jeg kommer nok også til at begynde på flere applikationer, for det er så skønt at sidde med. Jeg har valgt at bruge "back baste" metoden og det er både sjovt og nemt.

Maria

tirsdag den 8. november 2011

Polka Dot!!!

Jeg vandt denne skønne giveaway fra Loft Creation!!!
Limegrønne sokker med røde prikker!!!
Dimser og dutter med prikker!!!
Perfekt!!!

Maria

Frit valg???

Er der mon andre end mig der kender dette problem...

Jeg har frit valg på alle hylder... skal jeg sy små juleduge, sybokse, bagsider til sofapuderne (ja, de blev altså ikke klar til week-enden!), klargøre applikationsblokke, tegne stitchery op på andre applikationsblokke der er applikeret, bund til en taske, lave mønster med julestitchery færdigt, sy små blokke af 1½" kvadrater, skære stoffer til fødselsdags-quilt (av min arm!)... jeg skal have gjort det hele inden for denne uge, men kan ikke beslutte mig for, hvor jeg skal begynde...

Maria

Og lige et par stemningsbilleder fra lørdagens familiefødselsdag...

Lækre lagkager... Den til venstre er en sjov kombi... og her tænker jeg ikke på flødeskummet rørt med nutella, men... Den er chokket (Blomsterberg), der er tilføjet syer i kraft af hindbærsyltetøj (MasterChef), og den er pyntet af med hindbær (Blomsterberg). Kan I mon gætte, hvad vi ser i tv her hos os???

Julie blev storforkælet, men det blev jeg også!!! Sød blomsterdims fra min svigermor, nye lækre viskestykker fra min mor (lime!!!) og verdens bedste håndcreme fra min far og vores Bedste!

fredag den 4. november 2011

Lydbogsservice!

Så er der atter gratis lydbøger at hente hos DR - du finder dem lige her

Maria

torsdag den 3. november 2011

Bagside af medaljen...

... nej af pudeforstykket!
Lige nu undrer jeg mig lidt over mig selv, for jeg har endnu ikke to pudeforstykker færdige og det er altså senest lørdag de skal være klar til familiefødselsdag. Sofaernee ser noget slatne ud med ubetrukne puder...

Og da jeg jo hele tiden har vidst, at jeg havde denne tidsfrist, hvorfor i al verden gav jeg mig så til at frihåndsquilte omkring blomsterne??? Og så med min let slatne skulder??? Jeg kunne jo bare havde valgt linjer - eller helt at undlade quiltning!!! Men nej, nu har jeg skullet sy de puder i over et år, og så skal det så sandelig også være...

Men godt ser det altså ud! Om lidt skal jeg videre til bagsidestykkerne med lynlås. Det er lige før min "allergi for uisyede lynlåse" blusser op, for jeg har aldrig syet lynlås i en pude før (der er en grund til at familien flækker af grin hver gang jeg siger "Velcro")!

Lille eftermiddsagslur onsdag

Sidder iøvrigt med en missemors dårligste samvittighed... Jeg har syet i Miss May i dag! Hun hoppede op til mig og symaskinen, og inden jeg fik slået BSR'en fra, havde hun stukket poten for langt frem. Men der er nu ikke sket den store skade... ingen blod eller potehumpen, men av det gjorde ondt på os! Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at det aldrig kommer til at ske igen, men det er jo ikke til at vide - godt jeg har prøvet det selv!

Maria - der  er mor til en dejlig tøs på nu11 år!

onsdag den 2. november 2011

Een på lampen!

Man tager:
  • et bitte lille insekt
  • 2700 g kattekilling
  • en datter.
Insektet sætter sig på lampen, datter løfter killingen "Jamen bare lige lidt" op mod insekt/lampe og vipti, så er den klaret!

Maria

PS: Julies kommentar var: "Den var også grim, lampen..."

tirsdag den 1. november 2011

Jul i brunt???

Her ser den brune farve næsten grå ud, men det er lyset - den er brun. Og er egentlig helt sød...

Maria