mandag den 26. marts 2012

Pæn vendeåbning!

Ind imellem syr jeg noget - en dækkeserviet, en grydelap, en taske eller som her et "snabeldyr", der efter sammensyning skal vendes ud gennem foret. Jeg syntes godt, det kan være svært at få denne åbning pæn, men med denne metode går det faktisk helt uden problemer!

Jeg viser her hvordan det gøres på en buet kant, men skriver også hvad der er nemmest hvis det ex er en flad bagside på en dækkeserviet.

Jeg syr helt konsekvent over vendeåbningen ved sammensyningen med stinglængde 5. Det er vigtigt at hæfte godt før og efter, da der kommer pænt med pres på stingene, når der vendes.

Så presser jeg kanterne i vendeåbningen ud til hver deres side. 

Jeg piller stingene i vendeåbningen op og rir rundt i kanten. Vær opmærksom på, at en evt. knude skal sidde på ydersiden af arbejdet!

Hvis det er et fladt arbejde, syr jeg rundt langs vendeåbnings kanter på maskine (stinglængde 3,5) uden at pille stingene i åbningen op først.

Når for- og bagside/inder- og yderside er syet sammen og delene er vendt ser
vendeåbningen sådan ud. Den er pæn, skarp og den trævler ikke.

Hvis det er er fladt arbejde, skal stingene i selve åbningen først fjernes efter sammensyning. 
Derefter skal der vendes og yderkanterne  presses.

Sidst skal kanterne syes sammen (helst) med usynlige sting. Jeg har her valgt en tyrkis tråd, så det er nemmere at se hvad jeg gør, men også for at vise, at stingene kan blive helt usynlige trods det, at tråden ikke er blå!


Start med at gemme knuden godt. Sy med små sting og sørg for at ind og udstikssted er lige over for hinanden. Så den måde forsvinder tråden helt, når der trækkes forsigtigt i den og kanterne samles.

Sådan - pæn og nydelig vendeåbning der blot mangler at få ristingene fjernet!

Det kan godt virke lidt omstændigt at gøre det på denne måde, men prøv alligevel en enkelt gang. Det er meget nemmere at sy åbningen sammen, når kanterne er riet og så bliver det pænt hver gang!

Maria

PS:  "Snabeldyret" kan ses til Nordisk Quilt Træf (NQT) - det er nemlig en hemmelig model syet til Helene!

5 kommentarer:

Anni Heldgaard Bach sagde ...

Det er rigtig godt at kende de usynlige sting, som man også bruger som møbelpolstrer (det er min mand). Det kan nogle gange være nemmere at bruge en krumnål, hvis der skal lukkes for eks. en fyldig snabeldyr

Helene Juul sagde ...

Jeg er altså rigtig spændt på at se, hvad du laver Maria ... for snabeldyr´synes jeg ikke, du har fået mønster med hjem på?!?! ;-)

Anne-Mettes Oaser sagde ...

Det lyder som en fin måde at gøre det på. Det ekstra arbejder lønner sig sikkert i slutresultatet.

Kari sagde ...

Det lyder bare så nemt, når du forklarer det. Jeg er vild med dine cup-cases. De er så nuser.

Rikke sagde ...

Tak for den fine gennemgang, den skriver jeg lige på min TUT liste, jeg skal nemlig snart i gang med at lave nogle skønne dyr.