fredag den 9. december 2011

Læser du dit mønster???

Jeg sidder lige nu og lægger sidste hånd på et sødt mønster med stitchery. Mønsteret (i en lidt mindre udgave) har været et af de mønstre, der er blevet udleveret til Helene Juuls julekursus, og da det er blevet rigtig godt modtaget, skal det naturligvis også ud til "ikke-kursusdeltagere".

Og så er det jeg lige funderer lidt over, hvad du gør med et mønster, når du får det i hånden???

Jeg kan høre på en del af kursusdeltagerne (som jeg efter kurserne har mødt på caféer mv.), at de har "glemt" at læse min vejledning igennem - og faktisk tror jeg, at det er en uvane mange patchworkere har!!! Altså at tænke: "Nå, men det hitter jeg da sagtens ud af" og så klør på. Det er der sådan set ikke noget galt i, men måske der var nogle gode fif/geniale forklaringer gemt i mønsteret, som man så går glip af?

Tro det eller ej, så læser jeg selv de mønstre jeg køber rigtig grundigt igennem inden start! Det er ikke sikkert, at jeg gør som det står (det gør jeg sikkert ikke), men jeg er altid nysgerrig på, hvordan andre gør. Og ved at læse og blive inspireret, har jeg lært rigtig meget og fået min "fif-bank" godt og grundigt udvidet!

Nu er jeg så nysgerrig.
Læser du dit mønster igennem inden start???
Altså sådan helt igennem???

Maria

PS: Det kommer billeder af de gode sager senere på dagen... og så lidt om den der giveaway!

11 kommentarer:

Helle sagde ...

Det gør jeg ikke hvis det blot er stitchery, så syr jeg bare...men er det et taskemønster eller andet sy patchworkmønster, så ja, det gør jeg altid.... :-)

Camilla sagde ...

Jeg har endnu ikke så meget øvelse, at jeg bare kan klø på, så jeg læser altid hele mønsteret grundigt igennem inden start.

Lenesquilt sagde ...

Ser det igennem, men læser ikke det hele, og har da også sommetider opdaget at det ville have været en god ide at læse.

Pia sagde ...

Jeg læser næsten altid vejledningen igennem først

Anonym sagde ...

Jeg læser altid mønsteret igennem først.
Asta

Helle sagde ...

jeg læser næste ikke mine mønster kikker kun lidt på teksten :)

Anonym sagde ...

ja af erfaring, læser jeg altid mine manualer(opskrifter ) igennem, jeg er meget nysgerrig og håber altid der er noget nyt under solen,jeg kan lære, der kommer jo altid nye fif til Julehilsen Ane

Berit sagde ...

Ja, jeg gør da.HI HI!! ind imellem bliver de skimmet, og er der noget jeg ikke forstår nær læst.:)

Anonym sagde ...

Læser altid mønstret et par gange - og gør så, hvad jeg synes er rigtigt. Nogle gange går det godt, og andre gange fortryder jeg bittert, at jeg ikke fulgte mønstret til punkt og prikke.

Anne-Marie sagde ...

Ja, jeg læser mine mønstre, glemmer hvad jeg har læst, laver fejl, og må læse mønstret igen ....og igen ....og mine ting bliver aldrig så flotte som jeg gerne vil ha dem. :-O

Fru Larsen sagde ...

Jeg bruger ikke så tit mønstre, men kan godt finde på at sidde og læse mønstre mens resten ser tv - bare for at få alle de gode ideer og fremgangsmåder, så er det lettere når man skal i gang med noget og lige mangler et mønster :)