onsdag den 7. december 2011

Den der pen...

"Pilot Frixion Ball"
Jeg  lovede efter træf at komme med mine kommentarer til denne nye vidunder pen... og her kommer de så. Når der har taget mig så lang tid at komme hertil, er det ikke fordi, jeg ikke har brugt dem, men fordi jeg ikke lige vidste, have jeg skulle mene om dem. Jeg er nemlig ikke udpræget begejstret!

Det er super smart, at man bare skal stryge over stregen og så går den væk. Men der bliver ved med at være et tydelig mærke efter stregen. Det er ikke så slemt på lyse stoffer (men altså slemt nok til, at det ikke kan falde mig ind at bruge den til ex at tegne stitchery eller quiltemønstre op med), men på mørke stoffer efterlader den en grålig streg. Prøv lige at ramme den i første hug!

Noget andet er at, stregen vil komme frem igen, hvis sytøjet puttes i fryseren, altså må blækket jo nødvendigvis stadig være i stoffet. Måske gør det ingen ting - måske laver det hul i stoffet med tiden eller "blot" giver endnu tydeligere skjolder - det er jo ikke til at vide.

Til gengæld er den genial til kryds&tværs - det er super nemt at viske ud den ene gang ud af 1000, hvor jeg laver en fejl ud... hmmm...

Nå men tilbage til sytøjet. Når jeg nu har pennene, så skal de jo også bruges. Jeg har fundet to for mig helt oplagte steder at bruge dem!
Den ene er, når jeg skal tegne en streg på et stykke stof eller en quiltet sandwich, hvor jeg skal sy eller klippe i stregen. Den er nem at se, den tegner præcist og der er ikke noget med vandpjaskeri,  for at den forsvinder igen.
Her har jeg tegnet yderkanten af en lille sminkepung og kan så bare klippe ud i stregen. Men inden jeg gør det, syr jeg lige en omgang lige inden for stregen, så jeg er sikker på at lagene bliver hvor de skal være og at mine quiltelinjer ikke iler op... men det er jo en helt anden sag. Et styk færdig minipung!


Og så er den GENIAL når jeg skal tegne ex stitcherymotiver op til brug i mine mønstre. Det er jo fuldstændig umuligt at tegne 15 små lækre motiver op uden at tegne ved siden af. Men med denne pen kan jeg bare gnubbe lidt med enden (ja, ja, pennens altså) og vupti - væk er fejlen og jeg kan fortsætte med at tegne!

 Nyt julemønster???
Mon der kommer en lille lækker giveaway i løbet af et par dage???

Maria

5 kommentarer:

Gitte sagde ...

Det var dejligt med en vurdering af denne pen. Jeg kan tilføje, det er ikke en pen der skal bruges til noget der skal gennem, for den forsvinder hen ad vejen. Vi har brugt den til et lille regnskab i en foreningen jeg var med i og det er ikke godt.
Giveaway - uha det kunne være dejligt. Eller en fin sminkepung ud har lavet.
Knus

Inge (Kludenyt.dk) sagde ...

Den er faktisk også lavet til kryds og tværs, jeg købte en for mange år siden til det, men nu bruger jeg den da flittigt på mit stof og har kun haft gode resultater..... M.v.h. Inge

grymerspalet sagde ...

Dejligt med en forklaring på pennen. Jeg har lige købt nogle stykker - til mig selv og til et par gaver og har endnu ikike fået den prøvet rigtigt. Men jeg er klar over, at den også skal bruges til SUDOKO - og genial til at tegne mønstre med.
En GIVEAWAY - det lyder da skønt.
Knus Kirsten.

Lene sagde ...

Jeg gjorde meget hurtigt de samme erfaringer som dig, det først ejg prøvede på var mørkt stof, og uha det var ikke godt.

Bente Rønnow sagde ...

Jeg har også denne pen og bruger den kun til at tegne op med der hvor der skal syes eller klippes .. Den blå pen der forsvinder med vand er god ... og dog, for stryger man på stoffet bagefter kommer stregen igen ... Syntes ikke der er ret meget win-win med disse penne ...