fredag den 31. juli 2009

Løber...


For ikke så længe siden blev denne AnnAKa løber "Elsker - Elsker ikke" færdig. Den er til en veninde, der holder rund fødselsdag samtidig med at vi skal flytte, så vi kan ikke komme med til festen... Derfor denne lille sag.

Jeg er blevet rigtig glad for at bruge perlebomuld tykkelse 8 til mine stitchery´er. Det er lidt kraftigere end DMC, så jeg der skal bruges enkelttråd. Det er nemt at arbejde med og jeg syntes det bliver ret så pænt.

Bagsiden er lavet af rester...

Nu håber jeg bare den falder i modtagerens smag!
Maria

torsdag den 30. juli 2009

Hjælp mig med af vælge!

Sommerhusugens syslerier:

Juli måneds "A Tisket A Tasket" blok. Jeg har faktisk være træt af denne blok lige fra starten på grund af det stof kurven er syet i. For lang tid siden lavede jeg "kurve-kit" til alle 12 blokke og jeg ved, at der er balance i stof og mønster i sidste ende, så det kunne ikke komme på tale at skifte stoffet ud. Men det har været svært at vælge stjerner og midtblomst. Jeg syntes der skulle noget blåt ind for at blokken ikke slukke blive helt rød/orange. Men, men, men, skal jeg vælge stof 1, 2 eller 3 til blomsten midt i kurven? Jeg har syet nr 2 på, men er ikke tilfreds med resultatet. Hvad syntes du?

Jeg er derimod ret glad for fåret med kornblomster i munden - jeg elsker kornbloomster!

Jeg fik også syet Gal Pain månedsblokken - sød, nem og hurtig!

Efter at have riet, riet og riet over pap, måtte jeg lige prøve at sy et par blokke...

Men allerførst syede jeg denne "umulius" til den sødeste 3 årige pige, der skal genoptræne sin højre arm. Jeg syntes, at umulius er det super godt navn til klodsen... For det første er den "næsten umulig" at sy og så er den bare umulig at lade ligge, når man har den mellem hænderne. God og sjov genoptræning af en lille arm...

Det var min sommerhusuges sysager og i denne uge er det heller ikke blevet til ret meget... Men i går måtte jeg lege, så det gjorde jeg...

Ok, der er ret tydeligt, at jeg fandt fotografiapparatet frem før strygejernet...

Maria

PS: Lige nu høres den sjoveste samtale fra vores køkken:
Julie: "Mine patter er bare gode! Altså bortset fra den ene...".
Jakob: "Ja, det er rigtigt, men mine patter er bare super gode..."
Hvad der foregår? Jo, de står såmen med hver deres latex handske med hul på 4 fingre og leger "malkning af en ko". Kan høre at der nu er opstået yverbetændelse...

onsdag den 29. juli 2009

Selvforkælelse!

Efter igår at have pakket, pakket og pakket, "må" jeg idag kaste mig over lige det syhalløj jeg har mest lyst til. Og det er selvfølgelig noget.... NYT!

Min plan om at vise billeder med stof og mønster er lige gået i vasken, for jeg må have glemte at mit kamera var koblet sammen med computeren i aftes, for nu er batteriet i hvert fald fladt. ØV!
Men jeg vil prøve at sy store 6-kanter på maskine i "Butterfly Fling" stof.
Hm... gad vide om bogen med mønsteret er pakket ned? Sikkert! Jeg må på jagt.

Maria

Rester, lager, scraps, stash ...

... livsnødvendighed - kald det hvad du vil! Jeg elsker mit stoflager både det organiserede og det absolut uorganiserede... Det vil sige, det stof der ligger her og der og alle vegne. Men jeg tror nu nok, at jeg er den eneste her i huset, det er vild med den form for altoverskyggende udflydende lager! Til gengæld er vi alle vilde med ting syet at rester - det er godt nok ikke af de samme grunde, men pyt med det!

For lang tid siden meldet jeg mig til Nothing but Scraps Flickr gruppen, men efter at have uploaded et enkelt billede kunne jeg bare ikke finde ud af det igen! Nu har jeg fundet ud af hvordan man gør, så der er lidt "arbejde" forude der!

I går faldt jeg over denne lille bamsequilt lavet af rester fra en drengequilt. Alle de små trekanter er afskæringer fra flying geese blokke og de er små. Men en lækkert lille quilt er det og både dreng og bamse elsker den!

Drengequilt - se mere her

Maria

lørdag den 25. juli 2009

Ferie-kit til Bork Havn.

Efter at jeg på sidste års sommerferie næsten løb tør for sytøj, havde jeg, inden vi drog i sommerhus for en uge siden, pakket en taske med et godt udvalg af sysager, dimser og patchwork magasiner.

Her er til lidt af hvert: Free BOM x 3 (1 stitchery, 1 applikation og 1 med begge dele - af denne 5 blokke), stof og pap til en "umulius" og alle de små lapper fra sidste indlæg... og nogle der endnu ikke var syet på pap.

En dejlig uges ferie med hele familien og mormor har vi haft og det er nu ikke meget sytøj jeg har fået rørt! Der var så meget andet godt at give sit til... spille spil, vandkamp, gåtur, haveleg, køreture, vandland, middagslur i solen, sandskulpturer i Søndervig... og så blev jeg, som det sker ca. én gang om året - bidt af en gal kryds-og-tværs´er.
Desuden var lyset i sommerhuset så dårligt, at det faktisk ikke var til at sy om aftenen og det heller ikke selv om jeg havde mit "overlevelsesgrej" med:

Klog af skade hører dette nu til mit ferie-kit: strygejern, pandelampe (i skal nok få et billede af den på mig en dag!!!), malertape og volunenvlies.

Nu kalder vasketøjs bunkerne - billeder af ugens arbejde kommer senere...

Maria

lørdag den 18. juli 2009

Småt og godt.

Min veninde, der ventede tvillinger, har nu født to dejlige unger og kotæppet er sendt afsted. Men der er også en søde lille storesøster i familien og hun skulle jo også have en gave...


Mig selv - ja jeg fandt også lidt småt i en dåse i aftes, og tror jeg vil se (med fingrene) lidt nærmere på det en af dagene...

Stakkevis af 2½ x 2½ cm firkanter...

Nyd regnvejret... det giver jo uanede mængder af anledninger til at sy...

Maria

torsdag den 16. juli 2009

Sådan!

I aftes blev jeg færdig med de 6 gardiner. Ja, det lyder jo ikke af meget, men når der er 4 x 240 cm og 2 x 205 cm er det altså noget bøvl. Specielt når der bare ingen luft er i lungerne... eller kræfter i benene...

Så idag vil jeg kaste mig over lidt småt men godt, skal bare lige hitte på hvad...

Maria

tirsdag den 14. juli 2009

Mandag i lange baner!

Ok, jeg ved det godt, nu er det faktisk blevet tirsdag... Men nu er jeg lidt af en natteravn, så det er stadig mandag for mig.

Og her er de lange baner... 6 x 2,8 m af gardinstof. Åh, hvor jeg dog hader at sy gardiner, men giver mig jo alligevel i kast med det gang på gang... Forklaringen denne gang er, at vi skal flytte og jeg har lovet ungerne nye gardiner. Nu er de syet i siderne og der er syet rynkebånd på og i morgen skal de lige en tur i vaskemasminen, lyntørres, lægges op (bøvl, bøvl, bøvl!!!) og så lægges væk. Ja, det lyder jo ikke somom det kan tage ret lang tid, men det ved jeg bare at det gør!

Bag strygebrættet ses en skøn stak flyttekasser, som vi har fået leveret idag - der er lige 100 stk og de fylder. Men bare vent til jeg har fyldt dem, så fylder de endnu mere.

Vi skal godt nok ikke flytte ret lange, men... tra, tra, tra til en større lejlighed = syværelse til mig! Det skal I nok høre mere om, når den tid kommer.

Dette er også grundet til, at det står lidt sløvt til med mit blogskriveri i øjeblikket. Der bliver ikke så meget tid til hverken syning eller blogging i den kommende tid - og så bliver det altså syning jeg kaster mig over, når jeg har tid. Men en ugentlig update eller så´n skal det nok blive til...

Dog, til alle I dejlige bloggere derude - jeg kommer forbi dagligt, præcis som jeg plejer, og ser hvad I har at berette!

Maria

mandag den 13. juli 2009

SWAP - nu med opdate...

Nu er det atter tid til The Stitchers' Angel swap 2009.
Hvis du vil være med skal du tilmelde dig inden den 8. august.

Fra mandag den 17. august og 7 uger frem er der hver uge et nyt gratis mønster til download, så selv om du ikke er swapper, kan du sagtens være med til noget af det sjove!

Maria

På opfordring fra Gitte, vil jeg lige uddybe fænomenet "SWAP" lidt.
Det er i bund og grund en bytteleg og der findes swaps med alle mulige og - i mine øjne - umulige ting. Se evt Swapdex.

Når man tilmelder sig denne swap, forpligter man sig til at sende mindst 3 hjemmelavede gaver til en anden deltager. Gaverne skal have relation til vores skønne hobby ex. nålemappe, nålepude, sakseetui... Der må også gerne sendes andre dejlige ting med som et blad, chokolade, målebånd... men dette er frivilligt.

Der er så en deltager der ligeledes skal sender dig mindst 3 hjemmelavede gaver.

Den deltager, du skal være engel for, får du tildelt efter 8. august og du vil på hendes blog kunne danne dig en idé om, hvad hun kan lide.

Projekterne til gratis download er et tilbud til inspiration, men man må lige så gerne sy noget helt andet.

Afsendelse af gaver skal foregå inden for tidsrummet 17. august til 30. oktober. Først efter denne dato må man afsløre, hvem men er...

Jeg var med i Stitchers Angle Swap 2008 og har stadig kontakt til Lilly, som var hende jeg skulle være engel for. Jeg fik aldrig noget med posten selv (hvilket bare ikke er ok...), men min søde veninde Pia kunne ikke dy sig, og syede denne søde pose til mig!

lørdag den 11. juli 2009

Dejlig torsdag... for et par dage siden

Da jeg har mig et godt stort influenzahoved går alting lidt langsommere end vanlige her hos mig - så jeg er ikke kommet længere end til i torsdags... hvor søde Lene jo fejrede rund fødselsdag.

I den anledning havde var der 50% på langt de fleste stoffer hos Helene Juul hele dagen. Det var da ikke til at stå for, så jeg måtte lige se lidt nærmere på nogle af stofferne.

Dem til venstre er købt med et helt specifikt fødselsdags projekt i tankerne, da andre bare lige fordi...

Bagefter var det tid til at besøge Lene og fejre hende. Der var fuldt hus, snak, latter og VIDUNDERLIG kage lavet af Anja.

Til kagen var et stort udvalg af frisk frugt, men af uransagelige årsager fik jeg ingen billeder af det...
En gave skulle Lene jo også have...



Og da jeg selv er så glad for min lille mappe, tænkte jeg at sådan en måtte jeg også lave til Lene!

Men nu vil jeg passe mig hoved og lidt stitchery...
Maria

torsdag den 9. juli 2009

Så meget for så lidt...

Tja, lige nu sidder jeg så med en rigtig dårlig smag i munden kva kommentarerne mit sidste indlæg!

Hvem der har bagået hvilke fejl har jeg jo før skrevet om, så det gider jeg ikke bruge mere plads på, men blot sige at jeg havde nogle utilfredse læsere inden jeg lavede min lodtrækning om og nu har fået nogle andre...

Når jeg valgt at lave en giveaway var det for at gøre noget godt og ikke for at få hverken sure læsere eller sure kommentarer, hverken som mail eller her på bloggen.

Jeg er bare et menneske der ønsker at sprede lidt glæde, men fejl laver også jeg...

Maria

onsdag den 8. juli 2009

Det skal gå ret til...

... så jeg bliver faktisk nød til at lave min lodtrækning om... Desværre Helle, men i det gevaldige trykkende tordenvejr igår, fik jeg ikke tjekket, om alle havde fortalt om deres bedste værktøj, hvilket jo var betingelsen for at deltage i min giveaway... Det var det tre der ikke havde og du var en af dem... så hovedpræmien må altså gå til anden side... Men da det jo tildels er min fejl, vil jeg sende dig en lille trøstepræmie... må på jagt i gemmerne...

Men nu til den nye vinder... Det er Nål og Tråd. Tillykke til dig Gitte og god fornøjelse med sagerne.

Maria

søndag den 5. juli 2009

Tra tra tra og vinderen blev...

ja, det kan ses i næste indlæg...

Som lovet vil jeg vise, hvad det er jeg bruger min stiletto til - så her kommer en lille billedserie...







Efter en del træning lykkes det mig næsten altid, at få mine sømme til at ligge perfekt - uden knappenåle vel at mærke. Det er bare vigtigt først at flytte stilettoen når der er syet igennem "sømsamlingen". Den er også uundværlig til at få hjørner/spidser til at passe sammen hvor fingrene ikke kan komme til.
Den fod der ses på billederne er en 1/4" sømrumsfod, hvor jeg har fået filet et stykke ud i midten, så jeg kan komme til at følge sømmene med min stiletto hele vejen ind til nålen.

Skulle du få lyst til at give det et forsøg, kan en stiletto købes på Cotton Patch - den hedder her Clover Straight Tailor's Awl. Her kan også købes den bedste af de bedste opsprættere fra Clover i samme design.
Slut for nu...
Maria

Husk at du blot kan klikke på billedet, hvis du vil se det større.

lørdag den 4. juli 2009

Sommerkursus

Lige kommet hjem fra en skøn uges sommerkursus med Else Mikkelsen på Nordfyns Folkehøjskole. Temaet var "buede linjer" - både at skære i fri hånd og at sy sammen. Det var noget grænseoverskridende at skulle skære "ud i den blå luft" og tro på, at jeg så kunne få det til at passe sammen bagefter... men det var faktisk ikke svært!

Første projekt var timeglas med sving...

Jeg fik også quiltet det halve af denne lille dug, men syntes alligevel ikke om det og er nu i gang med at pille op...

Næste projekt var blomster også skåret i fri hånd. Da jeg fandt det fantastiske stykke storblomstrede stof, var jeg ikke sen til at bestemme mig - hverken for stof eller projekt...

Det skal blive et vægophæng og jeg glæder mig så meget til at gennemquilte det ned til mindste detalje.

Så skulle jeg i gang med noget helt andet, nemlig en stor dahlia. Her er ingen frihåndsskæring, men super præcision en absolut nødvendighed. Jeg havde for nogen tid siden købt stoffet med dette i tankerne, så da jeg opdagede at Else havde Marti Michells Giant Gahlia skabelon sæt med, måtte manden min straks sende stofferne ned til mig.

Faktisk ved jeg ikke lige hvad der nu skal blive af blomsten, men jeg hitter jo nok på noget. Det vigtigt her var processen at sy mig en regnbuefarvet stor dahlia.

Undervejs på kurset syede jeg ind imellem lidt på 12 log cabin blokke, der så fredag aften blev skåret fra hjørne til hjørne med fri hånd, og samlet igen med en ny makker og et rødt stykke stof. Blokkene er hverken blevet presset eller skåret til, men de skal blive til en løber... engang...


Nu kalder min sofa...

Maria

Pictures from a sommer quilting course.