lørdag den 5. september 2015

Mine udstillings quilts på træf

I år havde jeg 4 quilts med på medlemsudstillingen på træf.


Størst var "Gravity" med sine 245 cm x 245 cm. En helt vildt sjov quilt at sy og quilte (altså hvis jeg lige ser bort fra de problemer jeg har haft med min symaskine, som hverken ville det ene eller det andet). Der er 116 forskellige kona stoffer i. Og jeg har brugt 24 forskellige farver af Aurifil 50 wt tråd. En til hver farvet blok, og en til hver grå - sort. Den er quiltet med liniære mønstre, da jeg synes det var helt oplagt til denne quilt. Inspiration til quiltningen har jeg fundet på hhv IG og google billeder.

Gravity starter op som BOM hos Helene Juul Design i løbet af denne måned, og da jeg allerede har syet kalorius, har jeg lovet Helene at lave en dansk sy/skære/tips vejledning som supplement til det engelske mønster. Mønsteret er i øvrigt lavet af Julie Herman fra Jaybird Quilts. Julie kan bare noget med linealer og mønstre, så kender du hende ikke allerede, skulle du måske lige kigge forbi?!


Så havde jeg også "Moderne Sengetæppe" med... lokket fra min mor med q-list. (Q for quinde eller quilter?) Det er til stadighed den quilt jeg er allergladest for. Det var så fantastisk at quilte den, og jeg bliver tilstadighed forundret over, at resultatet blev som det gjorde. Her kan kan virkelig tale om, at føre en idé ud i virkelighed... og med godt resultat.
Af selv samme grund får I lige et par quiltebilleder mere! Læg også mærke til lukkekanten. Den er syet af 10 cm lange stykker alle skåret på skrå med Sidekick linealen. Det bliver til nogen 10 cm stykker skulle jeg hilse at sige!

"Moderne Mormor" er en super "modern quilt" BOM der pt kører hos Helene Juul Design og Northern Quilt. Der er masser af kona cottons og enkelte hvid/sort prints i - alle fra serien Sylvia af Lotta Jansdotter. Jeg har quiltet den i et grafisk mønster med "lige" linjer, hvilket passer rigtig godt til det ret grafiske udtryk.

Sidst, men ikke mindst, kommer betteski "Improved Modern Mini" med sine 27 cm x 36 cm eller sådan noget (en gider ikke rejse sig for at måle). Den er syet af afskæringer fra Julies quilt, som jeg, trods de meget smalle strimler kona, bare ikke kunne få mit til at smide ud. Farverne var for skønne!
Så i stedet blev det til en legeplads! Da jeg havde mine lange strimmelsæt med hhv kona og den grå (Essex Yarndied linnen i sort) lagde jeg min rulleskære væk, og fandt i stedet mine bedste sakse frem.
Der er syet og klippet så lige som man nu kan, når der ingen helt lige linjer er, og det i sig selv er noget af en udfordring for sådan en analquilter som mig. Det var voldsomt grænseoverskridende, men også vildt sjovt. Efterhånden byggede quilten sig op (af sig selv)... og da forsiden var færdig, skyndte jeg mig videre med Julies quilt. Senere kom så quiltningen med perle bomuld og store sting. Det er så absolut første gang jeg har arbejdet på den måde, men det bliver bestemt ikke sidste. Tænk at så lille en sag, kan flytte grænser i den grad!

Sidst vil jeg lige sige tak til alle I herlige "træfgængere" for alle de gode snakke vi fik om både sysager, dimser & dutter, mit nye (manglende) hår, generalforsamlingen, nye modeller/mønstre, quiltning af fjer, opmærkningspenne, den gode stemning, nye linealer... Det er nu en gang det bedste ved årets træf!

Maria

10 kommentarer:

susanne paysen sagde ...

Godt skrevet .....👍👍👍

Chookyblue...... sagde ...

Wow gravity is stunning..... Amazing amount of colours you used......

Marie sagde ...

Analquilter????

Anonym sagde ...

Virkelig fine quilts du har lavet, og de var endnu flottere "live". Er meget imponert ! mvh. Pernille R

Berit sagde ...

God fortælling, super flotte tæpper:-) dejligt at se dem hænge på træffet

Kari sagde ...

Rigtig god forklaring og super flotte Quilts. Håber de kan ses med fingrene hos Helene på et tidspunkt.

Solveig Bloch sagde ...

Imponerende! Nydelige quilter.

Debra Svedberg sagde ...

Gravity is stunning and vibrant!
I don't know if this link works to a facebook post where someone in southern Minnesota just finished one too.

Debra Svedberg sagde ...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=908109542614912&set=oa.10153329748989671&type=3&theater
It helps when I attach the link!

More Green Wool sagde ...

Smuk quilt! Man kan se mange timers hårdt arbejde lagt i. Jeg sover under en ulddyne, som også er meget varm og behagelig.