torsdag den 18. februar 2010

Lapper til øst og vest...

I løbet af de sidste uger, har jeg sendt små bunker af lapper ud i verden. Nogle til en gammel veninde Louise (non blogger), der skal sy valmuebilleder og ikke lige ligger inde med et udvalg af rester i varme farver. Men da jeg jo gør det, var der ingen ben i lige at lave en skøn bunke og sende til hende.

Mon jeg snart tager mig sammen og syr nogle til mig selv?
Den anden bunke sendte jeg til Michele i Canada, der skal sy en quilt af små lapper på 2 x 2 inch (dette er incl sømrum!!!). Michele manglede specielt rød/pink/orange, så dem lavede jeg flest af. Posen til venstre har 4 lapper af hvert stof og den til højre 1 - 3. Jeg syntes, det er lidt sjovt at sende stof så langt væk og så vide, at det bliver brugt i et tæppe!
Men, nu er det jo en tendens til, at der kommer mere stof ind i skabene (eller oven på dem) end omvendt her hos mig!!!  Og det har også været tilfældet i samme periode, men det er ikke kun min skyld (eller hva´?). Da vi var i Veng og sy ville nogle af de andre gerne have en rundvisning på e-bay. For at det skulle blive sådan rigtig godt, var vi jo nød til at byde på noget (og fik også den dejlig charm pack til Berit). Men så er det jo at skaden er sket... for mig altså! For der skal jo tjekkes op og betales, og når jeg så har logget ind, ja så skal jeg jo også lige lave en søgning på et eller andet (Kaffe Fasset, Honey Bun...) og jeg bliver bare så nemt fristet til at byde...

Det er altså svært at lave være, for det koster bare ingenting i forhold til her i Danmark og så er udvalget jo uendelig stort! På billedet ses to turnovers (de der trekanter), som jeg har planer med og så 3 honey buns (stofstrimler på 1½ inch x fuld stofbredde). Hvad skal de så bruges til??? Ja, det syntes jeg også selv er ret så spændende... Det vil tiden vise!

Men jeg har faktisk gang i et lille honey bun projekt, så inden længe kan jeg vise en anvendelses mulighed!

Nå ja, tror lige jeg vil fortælle lidt om konceptet Pre Cuts fra Moda. Hver pakke/rulle/trekant indeholder et (eller to) stykker af alle stoffer i en kollektion. Det betyder at alle stoffer matcher hinanden på kryds og tværs. Der er masser af inspiration/mønstre at hente på Moda Bake Shop.
Det kan jo være svært at se, om man egentlig kan lide den pågældende serie, når det kun er forsiden der vises, men hele serien kan altid ses på Modas hjemmeside.

Der er en del andre firmaer, der efterhånden laver lignende stofpakker. De kalder dem noget andet, men konceptet er det samme.
Dejlig og nemt (for den lidt dovne - mig altså) at gå til, uden de store overvejelser om, hvad der passer sammen.  Og det er der jo også brug for ind imellem!

 Maria

3 kommentarer:

Anna sagde ...

jag har inte vågat mig in på e-bay, det verkar alldeles för fullt av frestelser. Syrummet är trångt nog som det är!

Berit sagde ...

Hej Maria UH! hvor jeg glæder mig til at se hvad jeg har købt. vil du sende en mail eller sms om hvor meget jeg skylder dig, det kan jeg jo ikke huske.

Bedstes Patchwork sagde ...

Det ser skisme godt ud, alle lapperne, får du også nogle retur til dig selv???? og også fine sager du har købt på e-bay.