tirsdag den 28. april 2009

To små projekter og en 9 patch!

Nogle gange er det bare ikke til at få tid til computeren, men nu skal mandag og tirsdags sysager nu alligevel frem.
Mandag blev det til en tveægget tvilling til den røde Kaffe Fasset pose nemlig en blå/lilla. Den er om muligt endnu mere vild og jeg kan ikke helt finde ud af hvilken jeg bedst kan lidt. Måske dem begge to?Idag var projektet ikke så stort men absolut ikke uden udfordring - LYNLÅS! Det er flere måneder siden jeg lovede Julie en pude i dette stof med fleeze som bagside. Oplagt sted at teste mine evner ud i lynlås-i-syning. Julie syntes jo mor er "verdensmester" i syning, så hun giver sig ikke til at nærstudere teknikken nærmere. Dog, nu er fleeze jo ikke det nemmeste af arbejde med, men bedøm selv!

I morgen har vi en 6 års fødselar i familien, så da må symaskinen nok have en hviledag, men der er et nyt projekt på tegnebrættet til på torsdag.

Og dog, nu er jeg igen faldet over en udfordring/et projekt som jeg bare en NØD til at deltage i.
Crazy Mom Quilts har igen fået en genial idé - en "One a day quilt along". Som deltager skal man hver dag sy en 9 patch blok af rester/lagerstof. Efter 70 dage er der nok blokke til en quilt og der skal "bare" syes sashing (bjælker eller hvad det nu hedder på dansk) og en scrappy kant. Det kan jeg da ikke stå for. Mon du også skal være med?

For nemhedens skyld kommer her målene i cm, så du også kan være med hvis du ikke arbejder med inch.

Til hver blok skal du bruge 9 kvadrater på 2½"/6½ cm. Resten af målene kommer her, som du efterhånden vil få brug for dem.

For at opnå 9 patch effekten er det vigtigt at hver blok har hhv. 4/5 ens stoffer som på billedet af min første blok.
Nu er jeg jo ikke til det helt spontane og planløse, så jeg har lavet mig en taktik ift. stof: Af hvert stykke stof skærer jeg 11 kvadrater på 2½"/6½ cm. Dem deler jeg op sådan: 2 til kanten, 4 til én 9 patch blok og 5 til én anden.

Jeg vil forsøge at få 70 forskellige stoffer i tæppet og bruge dem alle disse 3 steder, men undgå to ens 9 patch blokke.

Lyder det ikke bare tjekket? Gad vide hvor længe det holder???

Iler nu i seng med Camille Läckbergs sidste nye bog: "Tyskerungen". Det er da bare fantastisk med det danske biblioteksvæsen!

Maria

My first two small projekts; another Kaffe Fasset bag and a cushion for my daughter. I´ve even inserted an zipper - my first zipper for 3 years!

Also I´ve decided to join Crazy Mom Quilts at her "One a day quilt along". Go there and find out what it´s all about!

2 kommentarer:

Anna sagde ...

Kaffe Fassett-väskan är så läcker! Men är det verkligen ett litet projekt? Jag tycker det verkar vara i alla fall ett halvstort projekt! :) Du måste vara väldigt effektiv för att ha hunnit med det på en dag!

Duktigt av dig att ha tagit itu med blixtlåset. Jag har en kudde som var varit i behov av blixtlås i sådär fem år och den verkar få vänta lite till.

Kul att göra en ninepatch om dagen, ditt system verkar smart. Ska bli kul att följa!

Själv skulle jag gärna sy idag men jag har tappat bort alla mina sprättare (igen) så jag har liksom fastnat. :)

Berit sagde ...

De er simpelthen smarte de tasker, jeg har også bogen. Og nu tænker jeg, man må jo kunne bruge RESTER! til dem også. Så kan jeg igen starte på noget nyt Hi Hi!
Ha`en god dag.
Knus
Berit