søndag den 19. oktober 2014

Gået over tiden - men nåede det alligevel...

Jeg havde fuldstændig overset, at Helenes "sy-rums give-away" sluttede kl. 12 i dag (og det gjorde den så alligevel ikke - skal du også være med?), men jeg har fået lov at kaste mine tips med i bunken alligevel. Som nogen måske har opdaget, har jeg brugt den sidste uge på at rydde/rode op i mit lapperi, og nu nærmer slutningen sig. Jeg er ikke færdig, men kan godt vise nogle af mine løsninger alligevel...

Min absolut favorit løsning: Dåser til rester af stof. For snart længe siden syede jeg det limegrønne betræk der ses på dåsen til højre, og havde så planer om at sy betræk til mange flere dåser. Ja goddag mand økseskaft - det fik jeg da aldrig gjort! Men så fandt jeg disse pæne dåser i "Søstrene Greene", og købte straks 14 stk. Nu har de fået en stoflap og en klemme hver, så nu kan jeg nemt sortere mine meget små stofrester efter farve!
Disse mini-kommoder købte jeg for flere år siden i Jysk (har set dem der siden), og de er super til diverse småting ex. ekstra målebånd, nåle, fingerbøl, opmærkningspenne mv. Der er nummer på alle skufferne, og så har jeg en lille seddel med nummer/indhold ved siden af.
Jeg har et mindre lager af vliesofix, volumenvlies, rivevlies, H180 mv., og får at det fylder så lidt som muligt, har det hjemme i en Filur spand fra Ikea. Da siderne er lige, står rullerne pænt ret op.
Ser man godt efter, står der også en del rundstokke med skruer i enderne. De er fra mit sidste system til opbevaring af diverse ruller. Jeg havde to kæder hængende ned fra undersiden af mit skærebord, rundstokkene stukket ind i mine ruller, og derefter hængt op i kæderne - skruerne lå inde i kædens led. Der kunne hænge 6-8 ruller under bordet. Super godt system, men da mit skære bord er skrumpet, er der ikke plads til kædesystemet længere.
Undervejs i min omrokering i den forgangne uge, dukkede denne snilde sprække op. Min første tanke var at flytte skabet til højre mod venstre, så sprækken forsvandt. Men fik så den idé at bruge den i stedet for. Jeg har tidligere haft linealer hængende på enden af det ene skab, så nu kom der bare kroge i det modstående skab også, så der er plads til min lille strygebræt og min lækre lysplade. Så er det af vejen, men nemt at komme til! Tror måske jeg pynter vægen med et par lækre postkort?
Her et rigtig dårligt billede af mine stofskuffer. De har en super god højde til foldede stofstykker, og der kan være to rækker ved siden af hinanden. Systemet er naturligvis fra Ikea - nu med bordplade skruet fast oven på, så det er bunden af mit nye skærebord. Der er hjul på skuffedimserne, så jeg har mulighed for at flytte bordet, når jeg har lyst til det.
Så er der det med en designvæg. Uundværlig, men for mig personligt virker det bare som magnet for sedler, dimser, mønstre, lynlåse... Se bare de 5 cm designvæg til højre for skabet - ganske umuligt at designe noget som helst på! Så derfor har jeg nu kun mit "1-2-3 designvæg"system
Min arbejdsplads ved symaskinen er med hjemmelavet "hul" så symaskinen kommer ned i niveau med bordet. Det er godt for skuldrene, stolen kan være rimelig lav, så jeg kan nå gulvet (her skal ikke grines) og det gør det noget nemmere at tumle en stor quilt. Jeg har også en lille strygeplade på en kommode, så det er muligt at sidde og presse en nyligt syet som på en blok.
Og sidst men ikke mindst... 
Billede lånt hos Ikea
... så meget opbevarings plads som muligt! 
Reoler, skabe, kasser, kurve, sybokse, Fru Christoff poser...

Det var det - kommer sikkert på mere, men så kommer det en anden dag!

Inden for et par dage regner jeg med/håber jeg på, at kunne byde indenfor i mit lækre nyindrettede lapperi - nu trænger jeg også til at sy noget!!!

Maria

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Maria!
Hold da lige op. Jeg synes, jeg har mange kasser, hylder m.v., men det er jo ingenting i forhold til dit flotte arrangement, meeeeen du har jo også gang i utrolig mange store projekter.
Go´vind med det herlige syrum.
PS! Har du fået nye sko for nylig?
Hilsen Yvonne

Anonym sagde ...

Ja nu må jeg snart have stillet min nysgerrighed - for at se en helhed i lapperiet. Så I kan vente visit.
Mor

Unknown sagde ...

Uha, der er en del at holde styr på ;) inspirerende at se hvordan du holder styr på alle dine syting :)

Unknown sagde ...

Ser rigtig dejlig praktisk ud! (-: Tak for at du ville dele! (-: Glad hilsen Vibeke. Ps. Er altid spændende at se din BLOG. (-: