tirsdag den 29. oktober 2013

I det skjulte.

Selv om dette skønne quiltemønster er skjule fra forsiden, fryder det mig at min valgte quiltning gav denne sidegevinst! Overvejer om det kan bruges i en anden sammenhæng??

fredag den 25. oktober 2013

Hyggeligt!

Jeg er rigtig glad for julen... eller i hvert fald tanken om den! Så det er hyggeligt at få sat broderinålen i et fint julestitchery.

Maria

torsdag den 24. oktober 2013

Uden cola...

... men med rigtig mange trævler i kanten! Den der fadæse fra forleden endte ud med, at jeg pillede det plettede midterstof ud og syede et nyt i. Eller det vil sådan set sige, jeg har applikeret det under den udenomliggende kant. For som det tydeligt ses, har turen i vaskemaskinen taget en del af sømrummet (trævle... trævle...), så jeg skulle ikke nyde noget af at pille op!
Heldigvis havde jeg syet en stikning rundt langs kanten af timeglasblokkene, bare for at de ikke slukke løbe op i sømmene, og det har holdt noget på stoffet! På denne model bliver alle spidser ikke til UG, men pyt, de bliver! Og nu er der jo også kun 2 måneder til jul, så det er på tide at få første model/mønster færdig!

Maria

søndag den 20. oktober 2013

Tak for kaffe siger jeg bare!

I dag var vi en helt flok sy-inder, der var inviteret til at fejre Hannes fødselsdag. Efter først en delikat frokost og en bid ost, kom Hannes "obligatoriske" marengslagkage på bordet - og var maven ikke allerede fuld... så blev den det i hvert i fald! 
Vi var blevet enige om, at Hanne skulle have en lilla/voilet mug rug fra os hver. Fra mig blev det en med fjer... og så en lille dåse...
Da jeg i foråret var på ferie med manden min i Wismar, faldt jeg over disse "Piller for alle på 60 år" og tænkte straks, at sådan nogle måtte lige være sagen for Hanne, og jeg tror bestemt, hun bliver glad for dem. Spørgsmålet er så "hvad de gør", men det vil tiden vise...

Maria 

lørdag den 19. oktober 2013

Stoffer til "Green Tea..."

I dag har jeg stået på hovedet i mine skufferdarier med stof, og disse er hvad jeg endte ud med. I baggrunden ses stoffer med katte og med bh'er  dem har jeg taget udgangspunkt i sådan farvemæssigt. Og så har jeg tilføjet lille, da det giver noget dybde i farverne. Jeg har ikke ret mange stoffer med "print i blandede farver", men jeg bruger dem jeg har.

Denne stak er "baggrundsstoffer". Mange af blokkene har ikke en egentlig baggrund, men for at skabe kontrast tror jeg, jeg vil bruge en del stoffer med hvid baggrund + print. Jeg har lige noget med grafisk print... det er så sjovt at lege med og super godt som baggrund i stedet for ensfarvet lyst (og så er det "moderne"). Nu er det så bare at komme i gang... der er kun en uge til næste mødegang og jeg har syet 1½ blok!

Maria

PS: Tror bestemt de der "presse penne" fra sidste indlæg kan købes i DK. Kan ikke huske hvor jeg har mine fra, men det er nok enten Helene Juul eller Butik Himmelblå
De grønne stoffer er samlet over lang tid, så dem kan jeg ikke sige hvor er købt.

Som på stilke... Tutorial med mange billeder

 I løbet af de sidste par dage, har jeg skåret, syet og presset omkring 15 m stilke af i alt 8 forskellige stoffer. Alle disse stilke skal bruges til min  Green Tea and Sweet Beans quilt. Langt de fleste skal bruges i kantens fine blomsterranke, så det var lidt skørt at lave alle nu. Fordelen er, at jeg nu kan mixe stilkene i hele quilten, hvilket jeg syntes er fedt. Samtidig har jeg tegnet og klippet omkring 100 blade, så de også ligger klar til strygeplast/strygestivelse.

Undervejs tænkte jeg, at jeg da lige vil vise, hvordan jeg har lavet alle mine mange meter stilke. Da stilkene skal kunne bue, har jeg skåret mit stof på skrå af trådretningen. Så bliver stilken "elastisk" og kan formes som jeg lyster (næsten i hvert fald).

Hvis du ser godt efter, kan du se den streg der angiver 45 grader på linealen. Den har jeg sørget for ligger langs den ene stofkant, og så er jeg sikker på, at stoffet bliver skåret som det skal.

Jeg har her valgt at skære mine strimler 1 1/4 inch bred, da det er den bredde jeg skal bruge.

Når stoffet bliver for bredt til at linealen kan nå fra kant til kant, lægger jeg det dobbelt, skære kanten ren og fortsætter med at skære strimler som hidtil.

Så folder jeg strimlen vrang mod vrang og syr dem sammen med 1/4 inch sømrum. Den skal ikke presses - hverken før eller efter sammensyning! Klip sømrummet ned til 2 - 3 mm.


Jeg har brugt en "Loop Pressing Bar 9 mm " fra Clover. Det er en kraftig plastic pind, der kan tåle hård varme fra et strygejern. De kommer i pakker med 5 forskellige størrelser, så der er mulighed for at lave strimler i flere forskellige bredder.

Pinden stikkes ind i strimlen. Læg mærke til, at sømrummet nu ligger langs siden af pinden.

Drej strimlen, så sømrummet kommer op midt på pinden. Fingerpres sømrummet til den ene side - stoffet vil ofte "fortælle" hvilken side det helst til til. Jeg har mit sømrum til at ligge lidt forskudt af midten, modsat af den side jeg presser til. På den måde undgår jeg, at der kan ses trævler langs kanten, når jeg applikere stilken fast.

Pres (ikke stryg, så rynker strimlen nemt) sømrummet til den valgte side. Brug et varmt strygejern. Hvis strimlen er længere end pinden kan du enten skubbe pinden videre ind i strimlen (jeg syntes det giver rynker) eller stikke pinden ind i strimlen fra modsatte ende, når første ende er klaret. Har mine strimler været for lange til det, har jeg valgt at klippe dem kortere.

Når sømrummet ligger pænt fladt på strimlen, lægger jeg min hånd fladt over strimmel/pind (pas på, kan være meget varm) og trækker forsigtigt pinden ud. På den måde lykkedes det mig at undgå rynker. Og så gjorde jeg noget "forbudt", jeg pressede nemlig strimlen fra bagsiden, så den forhåbentlig vil holde formen et godt stykke tid, indtil den skal bruges. Pres endelig ikke fra forsiden, da sømrummet så vil efterlade et mærke midt på strimlen!

Nu er strimlen klar til at bruge. Jeg har lagt mit mønster over min lysplade, så jeg kan se hvor strimlerne skal placeres i forhold til hinanden. Jeg bruger små dråber af "Roxanne's Glue-Bast-It" (vandopløselig midlertidig lim beregnet til formålet), som jeg placere på stilkens plads. Gør lim klar på 2-4 cm af gangen, lidt afhængig af hvor meget stilken buer. Stilken lægges korrekt, presses let ned mod baggrundsstoffet og efter ca. 10 sekunder sidder den fast.

Nu kan der gøres klar til næste stykke stilk. Når limer er tørret, er det "bare" at applikere stilken fast med små applikations sting og matchende tråd. Her skal sømrummet ikke klippes væk. Stilken kommer til at poppe op fra stoffet helt af sig selv, da sømrummet giver det et lille puf på midten! Nogle spørgsmål... jo det tager en lille evighed at lave så mange meter stilk, men nu er det til gengæld blot at lime dem på plads og sy!

Maria

torsdag den 17. oktober 2013

Efterårssyning...

Endelig er jeg kommet i gang med at sy årets DU - "Green Tea and Sweet Beans". Helt ulogisk og meget lig mig, har jeg lagt ud med at lave en hel masse stilke... mere om det i morgen.
I dag har jeg haft besøg ar Helene til hygge, snak, syning og spisning af nybagte boller. Og som altid glemte jeg at tage et billede undervejs, og nu er der kun mine "efterladenskaber" tilbage på bordet! Tror lige jeg vil lave "kronblade" til nederste blomsterpanel inden sammenpakning. Og så mangler der også en enkelt stilk, men den er ikke lavet endnu, så den må vente til lidt senere. Jeg er vild med mønsteret - altså måske ikke lige selve mønsterhæftet, som er noget rodet - men den samlede quilt er så fin. Tror jeg vil have lavet en kasse med de stoffer der skal bruges til projektet, både så jeg kan se, om jeg har (valgt) nok farver/prints og for at gøre det nemt blot at snuppe noget stof, som jeg allerede ved passer ind. 

Maria



Best Friends Forever BOM

Endelig kan jeg vise et billede af disse super skønne broderier! Jeg er vild med dem... måske knap så vild med al det fladsyning (apropos), men godt ser det ud! Disse (og 28 mere) kommer fra Rosalie Quinlan Design, og kommer til at køre som måneds blok hos Helene Juul med opstart inden længe. Du kan læse mere om det lige her! Og ja godt set - kanterne er endnu ikke "quiltet ned", men det bliver de - og senere bliver de syet sammen til en skøn quilt!

Maria

mandag den 14. oktober 2013

Vanish og pletten er IKKE væk...

Man skal ikke og jeg gentager ikke hælde et glas cola ned oveni en lækker hjemmesyet taske fyldt med stof, delvis færdig ny model, strikkegarn, quiltetråd og diverse (pung, briller, hårgrej, kleenex -suger dog godt...)!!!

Men hvis det alligevel sker, giver det mulighed for at teste hele to produkter i et... Vanish som da på ingen måde fjerner colapletter fra lyst hør, og Roxanne Glue-Baste-It lim til applikation. Og ja, limen forsvinder fuldstændig, når den har været i vaskemaskinen. Pist væk er limen... og det er applikationerne også!

Så kan du lære det... eller måske ikke?!

Maria

Miljøskadet...

Da jeg i går eftermiddag kørte hjem fra hyggelig sycafé hos Helene Juul, kom jeg til at holde bag en bil,m hvor bogstaverne i nummerpladen var cw... og straks tænkte Civil War!

Maria

mandag den 7. oktober 2013

Ny stofsamling...

Efter jeg forleden "sparede" rigtig mange penge ved ikke at komme til udsalg hos Bøgelund Patchwork, faldt jeg over et andet ret godt udsalg hos Pink Castle Fabrics. En lækker netshop med focus på "Modern Quilting" og med 30% på alle stofvarer. Så nu har jeg officielt startet mig en ny stofsamling...

Det er godt nok ikke mine første moderne stoffer... heller ikke første gang jeg har købt en stak over nettet, men jeg har bare skyndt mig at pakke dem væk på et hemmeligt sted. Nu tror jeg tiden er inde til at lave en hylde/skuffe/kasse til mine moderne stoffer. 

Noget af det jeg specielt godt kan lide ved moderne stoffer er, at samme motiv trykkes i rigtig mange (10-15) forskellige farver. Det giver en fed effekt at kunne bruge samme print i forskellige farver i en quilt. 

Disse lækre stoffer er indkøbt til to helt specifikke projekter som jeg skal sy inden for det næste ½ år. Det ene er denne skønne quilt, som i år er Design Udfordringen (DU) hos Helene Juul Design. Nu skal jeg så bare have lavet mig "bunken" til denne quilt (og jeg er en værre en, for jeg vil nemlig ikke bruge de stoffer der følger med DU - fyfy), men bare vælge lige de stoffer jeg er allermest lyst til! Det skal være et lækkert farveorgie. Den anden quilt er yderst hemmelig... så ikke mere om den i meget lang tid!                                                                                                                             Maria

     

onsdag den 2. oktober 2013

Don´t try this at home...

...eller nogen andre steder for den sags skyld... 
Jeg ved det jo godt, man skal IKKE pille fladsyning (sting som de grønne blade) op. Men jeg gav mig alligevel til det forleden aften. Heldigvis klarede jeg det uden at få lavet huller i stoffet, men stingene i fladsyning ligger ret tæt (og jeg bruger 3 tråde, for så bliver det pænest for mig), så stoffer er gennem perforeret og meget skrøbeligt. Nu krydser jeg så fingre for, at jeg med lidt ekstra vlies H180 (forstærkning på bagsiden) kan klare det, så det i sidste ende bliver pænt... og jo helst pænere end det jeg pillede op.

Maria
PS: Projektet er hemmeligt lidt endnu, men det bliver sååååå lækkert!