lørdag den 30. april 2011

Mini!

Vores Bedstes hjemmelavede flødeboller medbragt til Jakobs fødselsdag!

Maria

Ren fest!

Det er simpelthen en ren fest at quilte dette tæppe. Mange og forskellige blokke der kalder på fantasi!


Midterblokken er jeg ret glad for.


Nu mangler få blade at blive quiltet, og så quiltning i lyst baggrundsstof, omkring applikationer og så en spændende udfordring, nemlig at fylde 2 x 2 "blokke" ud, hvor der er applikationer på modsvarende blokke. Nej, det blev da til volapyk... Som det ses på billedet, er der en blomster i to hjørner og ikke nogen i de andre to hjørner. Denne effekt er der to steder på quilten og så er der yderligere to brede "endestykker" der skal quiltes og nogle tomme ensfarvede blokke. Men blade, græskar, solsikker mv... vil nok kunne gøre lidt gavn!

Maria

torsdag den 28. april 2011

Next!

"Helfigur" billede kommer senere

Nu er blomsterquilten klar til Nanny, der er så sød at hæfte ender (og der er rigtig mange - min 2 pr blomst!)og sy lukkekanten på i hånden! Og det betyder, at jeg kan kaste mig over næste quiltning af et Japantæppe.

Dette tæppe er et puslespilstæppe, da midten - fra den stribede kant og ind - er en donation til JapanQuilt og resten af blokkene er taget fra den monster store bunke af blokke, vi også har fået tilsendt. Karin (non-blogger) har hygget sig med at sætte det rigtig lækkert sammen og nu kan jeg så muntre mig med quiltningen. Jeg kan næsten ikke vente! Burde rydde op i lapperiet... not!

Maria

tirsdag den 26. april 2011

Blomster


En af de fine toppe, der er doneret til vores store "Quilt til Japan" projekt er en Grandmothers Flower Garden. Jeg "satte" mig godt og grundigt på den og er nu igang med at quilte rundt om alle blomsterne - og der er mange! Vi har valgt at lægge selve toppen på en hvid baggrund, for at undgå at der kommer mellemfoer op i diverse borderihuller i blomsterne - disse er nemlig syet af mellemfoer, broderi anglaise... I fredags riede Nanny (non-blogger) alle kant-hexagonerne fast på sandwichen, så jeg skal også have applikeret hele vejen langs kanten af toppen. Mon der ikke også skal "ske" et eller andet i midten af blomsterne?

Maria


lørdag den 23. april 2011

Friluftquilterne!

Samarbejde i højeste potens ved gårsdagens "Sy til Japan".


 Vi limede, limede, limede...


... quiltede...

 ... quiltede...

... og quiltede i både hånd og på maskine...

 ... foldede kanter fra papsyning ud...

...og syede lukkekanter på og spiste og grinede og syede... og havde 12 hæftigt herlige timer!

Vi arbejdede alle på flere forskellige tæpper - sådan alt efter temperament, evne, lyst og behov. Så jeg limede og quiltede og syede lukke kanter på... Og overlod hæftning af quiltetråde og resten af lukkekantspåsyning til nogen andre - simpelthen skønt!

Her billeder af de to tæpper jeg fik quiltet færdige.
 
Jeg quiltede også på to andre... men dem har jeg ingen billeder af endnu.

Nu er jeg spændt på at høre, hvad der er blevet syet (på) idag, hvor nogle nye og også nogle "gamle" Japandamer har arbejdet videre. Har hørt en lille fugl synte om, at der bliver mere dejligt quiltearbejde til  mig inden længe!

Maria

torsdag den 21. april 2011

Syrede farver? Update...

Forleden dag faldt jeg over en for mig ny webshop The Fabric Quarter. Meget læggert stof og ikke mindst meget lækkert outlet til $ 2.5 for ½ yard. Det kunne jeg naturligvis ikke stå for, så disse matchende og noget farvemæssigt syrede stoffer landede igår her hos mig. Aner ikke hvad de skal bruges til... med de skal bestemt bruges sammen, for farverne er så markante, at jeg ikke kan forestille mig at sætte andet til end hvidt!

Maria

Update: Jeg fandt stoffet under OUTLET.

onsdag den 20. april 2011

Sommersted!

Det lyder næsten som en ferieparadis, men det er faktisk en lille plet på min altan. Her kan jeg sidde og quilte og samtidig få sol i ansigtet! Skønt!


Nu har jeg fået quiltet 2. Japanquilt, så nu skal der "bare" lukkekant (som jeg jo hader!) og lidt pynt på - og så skal jeg nok vise hele tæppet. Men det skal altså fotograferes ude på plænen, for det vil klæde farverne!

Maria

Og så var det jo lige det med Påskequizzen. Det er to vindere: Anne-Mette og Kirsten som begge har skudt på 2 timer og 17 minutter. Det er næsten pletskud - tillykke til Jer. Mail mig Jeres adresser og jeg sender en lille sag i løbet af næste uge.
Tak til alle der har haft lyst til at lege med - og for Jeres store tillid til, at jeg kan quilte et tæppe i en ruf... Så hurtigt går det altså ikke. Det skal jo være jævnt quiltet, der skal hæftes ender, symaskinen driller, der mangler 8 m undertråd...

Skal jeg quilte et indviklet mønster/stencils/costum quilt, ja så snakker vi 20-30 timer for en enkelt quilt. Vil prøve at tage tid på det, næste gang jeg har sådan en sag, der skal quiltes - der er ikke så længe til. Den skal "bare lige" syes sammen først!

Maria

tirsdag den 19. april 2011

Samlesæt?!

I aftes var jeg hos Helene Juul til BOM-syningsaften. Da "damerne" var gået hjem, kastede Helene, Pia og jeg os over stakken af færdige toppe, Helene har fået tilsendt til "Sy til Japan" projektet. Helene og Pia havde været i gemmerne og havde fundet en hel del stof, der kan bruges til bagside og resten fandt vi på Helenes udsalgshylder. Så imorgen skal jeg have syet 4 x bagside og en "mellemforside" sammen, så det er let og ligetil at "sandwiche" løs, når vi her i påsken mødes for at sy sammen til Japan. Det er fantastisk, at der er kommet så mange og meget fine toppe som vi kan arbejde videre med. Mon ikke jeg ender med at quilte lidt?

Jeg har selv gang i min 3. Japantop.  


Nå ja, så kom der lige en lille lækker sag med posten idag!!!

Maria

søndag den 17. april 2011

Ny farvorit???


Nogle gange er simpelt simpelthen bare godt. Det bliver denne Japanquilt er jeg sikker på! Julie har allerede bestilt en i samme stil...

Maria

Påske Quiz!


Sådan så det ud, lige inden jeg skulle igang med at quilte et meget fint tæppe (140 x 160) hovedsagligt syet af skjorter, gl. broderier, andet tøj og cowboystof (altså fra beklædning). Udstyret bestod af MP3 med "Fyrmesteren" af Camilla Läckberg(!!!!!!!!!), blå tråd, olie til maskinen, ny pakke nåle, stopur på mobilen, cola og ikke mindst mit sidste nye legetøj... sådan en dims, som man kan sætte sin saks fast i, klipse fast til ex. en lomme og som så kan trækkes ud (lige som til liftkort). Egentlig burde jeg, der kan glemme alle mulige ting, gå rundt med en ordentlig gang sildesalat af den slags dimser på brystet... med saks, nøgler, pung, mobil og fastnettelefon, mp3, fotoapparat... Men så alligevel... så skulle der da bestemt også en hel del gule badeænder til!

Nå, det var hvis lige et lille sidsspring...tilbage til quiltningen. Det har været lidt af en udfordring, for tykkelsen af tæppen var alt andet en ensartet. Men også sjovt at prøve at quilte noget, der ikke var syet i pw stoffer.


Og så er spørgsmålet:
Hvor lang tid tog det mig at quilte tæppet??? Kom med et bud - kommer du tættest på den rigtige tid, vinder du et eller andet lækkert fra min gavekasse med hjemmelavede sager. Jeg finder vinderen onsdag den 20. april.
Maria 

fredag den 15. april 2011

Stitchery...

Efter at jeg i en længere periode slet ikke har lavet stitchery, er jeg nu rigtig blevet hooked igen. Jeg meldet mig for et par måneder siden til "Tis The Season" på Stitch-A-Long, hvor der skal syes to eller tre blokke om måneden. Og det tog hurtigt overhånd for mig... så jeg mangler bare at sy blokkene sammen. Hvad skulle jeg så stitche? Jeg kom hurtigt til at tænke på SAL-bloggens sidste projekt "A Gardener´´s Journal", for da jeg quiltede Pias udgave af denne skønne quilt for hende, blev jeg så forelsket i stitcherierne. Jeg har også bestilt lidt (bare en lille bitte charm pack eller to og et par ½ yards) stof til mit projekt, så jeg er faktsik så godt som klar til start... men så kom jeg lige til at tænke på, at jeg allerede havde et helt projekt liggende i skabet, optegnet og med både tråd og stof... og med en "slutdato" påskrevet. Den er godt nok først i november men alligevel.

Så for een gang skyld har fornuften sejret her hos mig og jeg har kastet mig over "Living the Dream" fra Leanne´s House i stort set sammen farver som den jeg syede sidste forår.
Det er nemlig sådan, at manden min ikke bryder sig specielt meget om patchwork, men lige denne quilt faldt han for - og så skal han da bestemt også have en!

Maria

torsdag den 14. april 2011

Fascinators!!!

Ja må indrømme, at jeg her sidst på dagen har set en del kongelig barnedåb. Og hvorfor så det... jo lidt nysgerrig er man vel - hvad skulle børnene hedde? Men faktisk er det mest tøjet jeg har interesse i - og her hørte jeg så det nye udtryk "fascinators" hvilket dækker over hovedbeklædning med (u)rimelig megen dillerdaller på!

Og så kom jeg uværligt til at tænke på mit yderst underholdende foredrag med Anne Marie Helger forleden aften. Fru Helger er jo nok noget nær verdensmester i "fascinators" - både dem på hovedet og så alle de andre steder, hun kan hitte på at sætte dem.

I løbet af aftenen delte hun ud af sin store visdom på rigtig mange punkter og et af dem omhandlede påklædning, der kan fjerne andres opmærksomhed på evt. uheldige fysiske genvordigheder. For hendes eget vedkommende var "fede ankler" et stort problem, og hvis hun ville aflede folks opmærksomhed fra denne skavant, var det absolut nemmeste (og sjoveste) at montere en gul badeand på hver sko. Så ville fok med garanti ikke se hendes ankler! Simpelthen genialt - sådan lidt i stil med at bide sig hårdt i fingeren, for at fjerne opmærksomheden fra, at man har knaldet hovedet op i et skabshjørne.

Nu er Fru Helger jo meget gavmild med sine gode råd, så hun fortsatte med at nævne badeænder mod ridebukselår, begyndende skaldethed, småbrystethed, topmave(r), mormorarme... ja, hvad som helst man gerne vil skjule. Måske man skulle prøve det... bare lige svært at vælge... måske jeg skal begynde at opdrætte badeænder???

Maria

tirsdag den 12. april 2011

Flere dejlige damer!!!


Ja, det er så aftenens program sammen med min mor. Jeg glææææææææææææder mig!

Maria

mandag den 11. april 2011

Karen Ekmann Kursus

Sikke en søndag jeg havde i går. Masser af latter, morskab over mig selv, godt selskab og stof!

Karen Ekmann lagde ud med at fortælle os lidt om sig selv, lidt om os (kvinder der samler...), om rester, om stof, om livsfilosofi, om stofsortering, om gratis stof... alt tilsat en god sjat nordjysk humor!

Derefter var det bare at gå til symaskinerne og komme igang. Kurset havde focus på "rester" og hvordan de kan bruges uden hensyntagen til trådretning. Derfor skulle vi prøve at sy på fundament (vlies, papir, bonstrimmel...)

Jeg havde fundet en stofpakke med 5" kvadrater frem fra skabet. Sådan en som jeg bare ikke kunne leve uden... for 3-4 år siden til at sy mine resteprøverne af.


Vi skulle også prøve at sy "sildeben" og derefter sy dem sammen. Super smart metode, så det ikke var spor svært!

Og så skulle jeg også lige prøve at lave bund i mit sildebensstykke... og det blev så en "bund med læg". Havde egentlig planer om en taske eller pose til afklipsskrald, men ved ikke lige. Karina mener at det skal blive en miniature nakkepølle! Eller en pølle til at lægge under benene på en... bamse måske?


Lige stofindkøb blev det også til. Det er jo vigtigt, når man nu har syet med "gratisstoffer" (altså sådan nogle der allerede er brugt i et projekt) at få fyldt lidt på lageret. Det skulle jo nødigt blive tomt.


Mest af alt er jeg lige nu hooked på at kaste mig over nogle dækkeservietter med gæs (altså flying geese), men der kommer hvis lige to Japanquilts først... Men måske hvis jeg lige trænger til lidt leg...

Maria

lørdag den 9. april 2011

Japan Quilt

Så har jeg min første quilt til Japan færdig.

Jeg ville gerne have haft en stribet lukkekant på, men sådan en var der ikke i mit laget. Så det blev i stedet til en bred zigzaglidse og så smal lukkekant af samme orange stof som den brede kant.


Næste projekt er godt undervejs, men inden jeg kommer så langt, skal jeg pakke til morgendagens kursus med Karen Ekmann... Glæder mig helt vildt!

Maria

torsdag den 7. april 2011

Krusedullequilt med lige sider...

I dag har jeg sammen med Karina været på tur til Camilla, der har Quiltefant. Vi skulle have et introduktionskursus til long-arm-quiltning og derefter forsøge os med quiltningens kunst... eller rettere kruseduller med lige sider!

Først kastede vi os over en øvetop og frihåndsquilt.
Øvestykket ligger her på min altan-sofa.

Derefter skulle vi "bare ramme" stregen, og så ville dette flotte mønster blive tydeligt - not!!! Hold da lige fast, der kan være svært, at få sådan en lille prik til at gøre, som man lyster.



Derefter quiltede jeg en quilt til Japan...
Helt nyt mønstre,  som vi døbte "Puzzel". Buerne blev ikke pænt runde, som de egentlig skal være på "meandering" quilt, og så var det naturligvis bare et andet mønster jeg quiltede. Derefter quiltede Karina - og deraf har jeg bare ingen billeder. Øv!
I løbet af dagen fik jeg også taget en del billeder af Camillas yderst indbydende butik - her er alle de dimsedutter man kan drømme om og lidt til! Og så stof, garn, bøger...


Lidt indkøb blev det også til... men dem har jeg ikke fået fotograferet.

Camilla skulle også høre hvad "det der quilts til Japan" var for noget - og gav meget gavmildt stof, så jeg kan sy en lækker stor top "en af dagene". Tak for det.

Nu er hovedet fyldt og træt. Godt der kommer krimi i flimmeren i aften!

Maria.

onsdag den 6. april 2011

Brugsforvirring i 10 potens!!!

Jeg tror, at vi alle kender det der med, at når det første apparat går i stykker, så kommer der et eller to elektroniske problemer mere inden så længe. Sådan har det også været hos os - bare lidt værre... Først var der tørretumbleren - som manden min selv fik fikset, så vaskemaskinen - der blev udskiftet, kaffemaskinen - også udskiftet, printeren - udskiftet og slutteligt min mobil - udskiftet. Yderligere er husstanden blevet en laptop rigere - gave fra morfar til Julie.

 Mit nyeste stykke legetøj, der erstatter min elskede 7 år gamle og udtjente mobil.

Så lige nu har jeg 3 brugsforvirringer (og en laptop) jeg skal have sat mig ind i - og så dejligt avancerede (multifunktionelt - når man altså har fundet ud af det!!!) som alting er i dag, så er det lidt af en mundfuld. Men det er også sjovt.

Forleden aften ville Jakob gerne sy - han indkoder forskellige mønstre i symaskinenscomputer og syr dem så. Sjovt og dejligt tidsfordriv. Inden han startede, spurgte han, hvilken maskine han skulle bruge. Jeg svarede, at han skulle tage den gamle (Brother 4½ år), da jeg ikke lige vidste hvordan det lod sig gøre på den nye (Bernina 9 mdr.) "Er det da ikke din???" Og det er nok meget kendetegnende for mig og brugsforvirringer - når jeg kan det jeg umiddelbart har brug for, så kommer jeg ikke videre... Men denne gang skal det være anderledes... eller?!
Da jeg forleden aften var færdig med farve 4-patchblokkene, gik jeg på jagt i gemmerne efter andet godt stof, der rikelig hurtigt kan forvandles til en Japan-Quilt. Jeg faldt over to pakker trekanter fra Moda, som jeg ikke fik taget hul på, da de var nye, og så var det jo oplagt at gøre det nu. Jeg har så godt som parret dem tilfældigt og også syet dem sammen uden de store overvejelser om placering. Blot forsøgt at få farverne rimelig jævnt fordelt.

Nu skal den presses og så skal der en god bred kant på og den er klar til quiltning. Jeg var hos Helene Juul igår og fik lov at forsyne mig med diverse stoffer til kanter, bagside, stolper... Skønt!

Maria

tirsdag den 5. april 2011

80 til 20!

Nu er mine 20 4-patch klar, så nu skal der bare findes stof til stolper/kant. Satser på at jeg finder noget sort/grå senere idag!
Videre til næste Japan-projekt så længe.

Maria

mandag den 4. april 2011

Glad 4-patch

Så er bunkerne til min første Japanquilt lavet. Jeg vil sy farvekoordinerede 4-patch til en start og så må vi se, hvad der så skal ske. Jeg har noget sort lærred, men der er kun lige nok - godt man har sig en stofpusher!


Maria - der er på vej ud i solen!

Guirlande

Efter flere dages intens applikation ogderefter skøn quiltning, kom jeg i aftes til guirlanden! Ja, den er naturligvis syet rigtig godt fast, så den ikke flagre af babyquilten. Det er sådan en sød idé!

Nu venter så en rulle lukkekant... Godt jeg har en god lydbog på MP3 afspilleren! Er du også afhængig af lydbøger, er der lige nu 3 krimier til podcast på DR lige her. Jeg har allerede hørt John Verdons "Tænk på et tal" for lang tid siden og har lige nu Karin Slaughters "Genisis" i ørerne. Skønt!

Maria

PS: Min Hope midterblok er dukket op igen!
Farverne er altså ikke ret godt her.