mandag den 11. april 2011

Karen Ekmann Kursus

Sikke en søndag jeg havde i går. Masser af latter, morskab over mig selv, godt selskab og stof!

Karen Ekmann lagde ud med at fortælle os lidt om sig selv, lidt om os (kvinder der samler...), om rester, om stof, om livsfilosofi, om stofsortering, om gratis stof... alt tilsat en god sjat nordjysk humor!

Derefter var det bare at gå til symaskinerne og komme igang. Kurset havde focus på "rester" og hvordan de kan bruges uden hensyntagen til trådretning. Derfor skulle vi prøve at sy på fundament (vlies, papir, bonstrimmel...)

Jeg havde fundet en stofpakke med 5" kvadrater frem fra skabet. Sådan en som jeg bare ikke kunne leve uden... for 3-4 år siden til at sy mine resteprøverne af.


Vi skulle også prøve at sy "sildeben" og derefter sy dem sammen. Super smart metode, så det ikke var spor svært!

Og så skulle jeg også lige prøve at lave bund i mit sildebensstykke... og det blev så en "bund med læg". Havde egentlig planer om en taske eller pose til afklipsskrald, men ved ikke lige. Karina mener at det skal blive en miniature nakkepølle! Eller en pølle til at lægge under benene på en... bamse måske?


Lige stofindkøb blev det også til. Det er jo vigtigt, når man nu har syet med "gratisstoffer" (altså sådan nogle der allerede er brugt i et projekt) at få fyldt lidt på lageret. Det skulle jo nødigt blive tomt.


Mest af alt er jeg lige nu hooked på at kaste mig over nogle dækkeservietter med gæs (altså flying geese), men der kommer hvis lige to Japanquilts først... Men måske hvis jeg lige trænger til lidt leg...

Maria

7 kommentarer:

Berit sagde ...

Hun er simpelthen en herlig dame, har været til foredrag med hende på Fanø. Og vi grinede så vi havde ondt i maven. Herligt.

tesshedall sagde ...

Det er hende, der introducerede mig for patchwork, da vi arbejdede samme sted - hun er simpelthen skøn! :)

Pia sagde ...

Karen er en fantastisk dame at være i selskab med ...

grymerspalet sagde ...

Jeg glæder mig også til på lørdag, hvor "Vitus Bering Quilterne" skal på udflugt. Først skal vi besøge Karen Ekmann, hun vil holde foredrag for os og åbne sin lille butik. Så skal vi på kro at spise - husker ikke lige hvor. Dagen sluttes af hos "Quiltefanten", der har jeg aldrig været. Det kan kun blive skønt med en masse kvinder fra VBQ.

Anonym sagde ...

Har nu oplevet Karen 2 gange, på Fanø og det nyligt afholdte landsgruppemøde i Fredericia og jeg kan bare ikke få nok af hende, så nu forsøger vi at få hende lokket til djævleøen, så hun kan holde foredrag og kursus hos os Glostrup Quilterne
hilsen Susanne B fra Albertslund

Bedstes Patchwork sagde ...

Ja, hun er herlig det har garanteret været en kanon hyggelig dag i selvskab med hende.

2ne sagde ...

Så flott med kurs og masse inspirasjon. En deilig følelse og bruke restestoffer :-)