tirsdag den 7. juni 2011

Klisterprøve?!

Jeg har både hørt, set og læst om "klisterprøver" (ikke noget med tapetklister altså), når man skal begynde et nyt projekt. Altså, at man klipper små bidder af stof og klistre dem på et stykke papir, hvor blokken/mønsteret allerede er tegnet op. Så kan man se om det ser rigtigt ud, om noget skal byttes om eller skiftes ud...

Nå, men det er altså ikke noget jeg gør i - lige indtil idag! Prøven er til noget ganske hemmeligt (og kan derfor ikke vises), men selv de små fraklippede rester kalder et smil frem hos mig. Alle skønne klare balistoffer! Lige til at blive glad og frydefuld over!

Maria

Tror nok, det er meningen, at alle stoffer skal skæres op i nøjagtige "minimål" inden de sættes på skitsen, men jeg har nu bare lavet mine tilstræklig små til, at de kan være der, men de er bestemt ikke klippet til i rette mål - så god tid har jeg heller ikke!

5 kommentarer:

Hanne sagde ...

For 25 år siden lavede jeg altid klisterprøver når jeg skulle igang med et nyt projekt..det lærte vi på aftenskole. Det var et pillearbejde med alle de små "dimser" der skulle klistres på. Jeg gør det ikke mere !! det synes jeg at "livet er for kort til."

Hanne sagde ...

Det skal bli spennende å se hva du skal sy :-) Hanne S.

diana rose sagde ...

Da jeg startede på kursus for mange år sden, "skulle" man laver klisterprøve - men nej, det gad jeg ikke.
Jeg quilter heller ikke, men kan godt se, det er flot og er en god finish.
Skulle ånden kommer over mig, kan jeg bare hive mine tæpper ned fra væggene, og gøre det.
Tak for en hyggelig og kreativ blok, Marie.
mange patchworkhilsener fra Diana i Ebeltoft

Karinas Blog sagde ...

Det kalder ejg godt nok kreativt....:-)

Helene Juul sagde ...

Man kan sige meget - både godt og skidt - om klisterprøver. Én ting er sikkert dog ... det kan være en måde at undgå "overraskelser" på. vi kender vel alle det med at de stoffer vi har valgt og som så pæne ud sammen, bare ikke "virker" efter hensigten, når de er skåret ud og syet sammen igen?
Dine små stofsnipper i skønne farver afføder stor nysgerrighed. Hvad mon du har gang i nu? ;-)