lørdag den 12. juli 2014

Dims med moustache,,,

... eller i hvert fald noget der ligner!
Forleden aften skule jeg lige quilte lidt, og overtråden ville bare ikke det samme som mig. Lige meget hvor langt jeg satte overtråds spændingen ned (0), blev undertråden ved med at kigge op på forsiden ind imellem. ØV, men det gik. Da jeg så var kommet i seng kom jeg på, at jeg jo har et lille stativ der kan afhjælpe problemet. Den tråd jeg quilter med er meget tynd (60w), og rullet lige på trissen. Af den grund skal tråden helst trækkes "oven af" inden den føres ind i maskinen. Tidligere klarede jeg problemet med et smalt glas til at stille tråden i, og en gaffel tapet fast på maskinen, men det er nu lidt "øb & bøv" på en maskine til ... nå ja, mange penge. 

Så sidste år til Træf købte jeg moustache dimsen og den virker bare. Tråden bliver trukket lodret op fra trissen og derefter ind i maskinen som vanligt - og det hjalp. På billedet kan ses en pind ligge nede ved trådrullen - det er til at forhøje moustachen endnu mere, men af hensyn til fotografen (mig selv altså), er det ikke lige sat på, for så ville det "skæge" gå af billedet! 
Tråden jeg quilter med er "The Bottom Line" fra Superior Threads. Som det måske kan ses på billedet er quiltningen tydelig, men selve tråden ikke ret tydelig. Lige som jeg gerne vil have det, når jeg nu absolut "skal" voldquilte alt! Eller som Anglea Walters siger: "I quilt it to death". Et frygteligt tidskrævende behov at have, men uha det bliver så lækkert!

Maria

PS - opstillingen på øverste billede viser, at jeg er flyttet på altanen, vinduet er åbent, så jeg får sol (og D-vitamin) lige i fjæset, og ser Tour på min tablet. SKØNT!

7 kommentarer:

Helene Juul sagde ...

Jeg ÆÆÆÆLSKER din "vold-quiltning" og det ser meget spændende ud det du har gang i.

Unknown sagde ...

Jeg må vist ha' fat i en moustache dims :-)

Susanne M

Angelikas quilts and knits sagde ...

Der fik du lige vækket et behov :-) Jeg var ikke klar over at måden garnet er spolet på trissen på, har indflydelse på trådspændingen.

quiltehilsner
Angelika

Kirsten Møller sagde ...

Med moustache- dimsen, vil det måske være muligt at sy direkte fra de store trådruller, som jeg har en del af? Har du prøvet det?
Venlig hilsen Kirsten

Kari sagde ...

Er det nu flere hemmeligheder, du quilter. Ser spændende ud.

Helene Juul sagde ...

Susanne, "dimsen" er (selvfølgelig) bestilt hjem til butikken ;-)

susanne paysen sagde ...

Sådan må jeg også ha' , tak for de gode råd du altid giver omkring Quiltning på symaskine
Det ser super godt ud ;0)))