søndag den 23. maj 2010

Absolut forbudt!!!

I dag har jeg gjort noget, der er absolut forbudt - jeg har skruet på den der lille bitte skrue på mig spolehus!!! Og hvorfor nu det? Jo, når jeg frihåndsquilter skal min overtrådspændign ofte stå på 9, hvilket betyder et voldsomt pres på tråden = den knækker tit. Det har jeg længe været s.... træt af!!! Jeg har talt med min symaskinemand om det og han har foreslået, at jeg skulle købe mig et ekstra spolehus til quiltning, men rent prencipielt har jeg ikke villet det, for en quiltemaskine til adskillige tusinde kroner, skal bare kunne quilte uden ekstra omkostninger. OK, det er nok lige lidt firkantet af mig, men altså...

Så i stedet har jeg bandet og svovlet, skiftet nål, tråd, nål, tråd og hæftet utallige gange inde midt i et mønster og tænkt, at næste gang ville det gå uden problemer. Hvilket det naturligvis ikke gjorde! Fantastisk som man kan overbevise sig selv om de mest usansynlige ting!

Men for en måneds tid siden læste jeg i et quiltemagasin, at selv om det er "absolut forbudt" at skrue på den der skrue, kunne det altså nogle gange være helt nødvendigt. Det tænkte jeg så lidt over og kom så på også at spørge min lærer på QU, hvad hendes erfaring med operationen er.

Enden blev... at jeg skruede inden dagens quiltning. Og det virkede fantastisk!!!! Jeg har quiltet som en drøm med en overtrådsspændign på 6,2. Ikke ret mange trådknæk og perfekte sting på begge sider. Hvem der havde haft nosser til at gøre det for længe siden... det var jo ikke mig.

Det er den der grøntmalede skrue det hele handler om.

Men hvad var det så helt præcist jeg gjorde???
Denne skrue har en enorm effekt på over- og undertrådens samarbejde, så det er altså ikke noget man bare lige skal kaste sig over at gøre. Skulle du nu alligevel har lyst til/brug for at gøre det, er her lidt retningslinjer:

  • Hvilken vej skal der drejes - huskeregel: right = tight , left = loose

  • Sæt et mærke med neglelak eller rids en lille streg inden du drejer, så du kan dreje tilbage til start

  • Start med at dreje 1/8 runde.
Nu bliver det bare spændende næste gang jeg skal sy to stykker stof sammen, for det er jo ikke til at vide om trådspændignen virker til det også?!

Maria

3 kommentarer:

lone sagde ...

Så var det jo godt du vovede pelsen.
Du har selvfølgelig sat et mærke så du kan dreje tilbage hvis det ikke virker ved alm sammensyning - så helt på spanden kommer du vel ikke.:-))

Mange hilsner
Lone

Jeanette sagde ...

Jeg blev lige lutter øren, for min brother-maskine gør nøjagtig det samme nummer. Beskeden jeg fik fra min forhandler var at jeg bare skulle sy langsommere, hallo jeg er ikke en skildpadde;-)
Har du splittet maskinen helt, mit spolehus er meget godt gemt så vidt jeg kan se skal der skrues flere steder. Må vist hellere finde min roman af et manual og se om der findes nogle oplysninger.

Hilsen
Jeanette i Padborg

Lone's Andet Univers sagde ...

Hej Maria

Kom til at se noget at det faktisk også har noget med nålene at gøre, som er lige så vigtigt, og om manhar købt de rigtige nåle - for alle disse skønne nåle er lavet forskelligt og til forskelligt brug. syns du skal kigge her på dette link og finde lige nøjagtig den som passer til dit arbejde.
Da det jo ikke er lige gyldigt hvordan nålen er lavet i formen..
Så ordsproget fra Schmetz passer jo nok lidt til os alle : Dit sy arbejde er kun lige så godt som den nål dy syer med i maskinen..

Her er linket til nålesiden:
http://www.schmetzneedles.com/schmetz_display_page1.htm


God fornøjelse

Hilsen Lone