fredag den 20. februar 2015

Farvelærekursus!

I tirsdags var jeg på 1. del af et farvelærekursus hos Helene Juul Design. Det er mange år siden jeg sidst fordybede mig i farvelæren (altså i 1995), og da var det med maling og farveladeblanding som focus. Teorien er naturligvis den samme, men eftersom vi jo ikke blander to stoffer og får et nyt i en anden farve (godt det samme, tænk hvis stofferne lå i skabet og formerede sig...), tænkte jeg, at et opfriskende kursus nok kunne være godt. At Helene så plejer at drille mig med, at jeg helst kun vælger farver fra "den glade cirkel" spillede måske også bare lidt ind!
Første del - Helene tegner og fortæller var dejlig nemt...
næste del - vi klipper, lægger op og klistre fast knap på nem, men vildt spændende!

Specielt blev jeg udfordret af den mørke cirkel, Jeg går normalt langt uden om den slags "grums", ikke fordi de ikke kan være pæne, men mere fordi de ikke giver mig energi/flow.

Næste gang holdet mødes (i alt er kurset 12 timer) skal vi klistre mere. Det bliver spændende og udfordrende. Glæder mig allerede.

Maria

3 kommentarer:

Gitte Møldrup sagde ...

Det er et super kursus, selvom det er ved at være nogen år siden jeg var på det.....dengang var butikken i Hørning, bruger jeg stadig at slå op i papirerne nogen gange.
Det mest uundværlige er dog min mobile farvecirkel, men det er jo fordi jeg absolut ikke altid er god til at se farverne, det er dog blevet bedre med årene.

celinum sagde ...

så kjekt at jeg fant bloggen din! Modern quilt rocks!

Helene Juul sagde ...

Det er altid dejligt at holde farvelærekurser.
Uanset om folk har syet i få eller mange år, får de fleste NOGET ud af det. Jeg har endnu aldrig mødt en kursist, jeg ikke kunne rykke bare en lille smule. Det kan jo være at du bliver den første ;-)