fredag den 19. december 2014

Quilt, blog og instagram

I dag skal mit indlæg handle om, hvor alle mine billeder dog bliver af. Jeg har nemlig (langt om længe vil nogle - Helene - nok mene) opdaget instagram. Og jeg er solgt!
Hvis du nu allerede er med på trenden, så bare hop det næste over. Hvis du er nysgerrig, så læs med videre.
  • Instagram er sådan en platform hvor du kan vise billeder af det du nu lige har lyst til.
  • Du kan se billeder/opdateringer, fra de andre brugere, du har valgt at følge
  • Du kan søge efter personer eller emner (her bruges # - mere om det lige om lidt)
  • Du  kan tilføje lidt eller megen tekst til dine billeder
  • Du kan ikke mindst tagge (det der hastag # tegn) essentieller ord i forhold til det du viser. Det smarte ved # er, at andre (og også helt fremmede) kan søge blandt alle #, og derved se lige det du viser, uden at skulle kende dig. Måske lyder det lidt søgt, men jeg syntes det er smart. 
  • Instagram husker dine søgninger, og viser dig gennem dem inspirations billeder, der ligner det du tidligere har set på. Lige denne del syntes jeg er hyper genial, for quilt giver bare mere quilt... og mere quilt, og mere quilt...!
Den teknik jeg har brugt til at dekorere min lille lynlåstaske (#zipperpouch), har #modernhexies. Der ligger et utal af billeder, hvor hexagoner er limet og derefter syet fast med denne teknik. Lidt ekstra søgning gav link til den blog, hvor der så også ligger en tutorial/vejledning til teknikken. Det med # er simpelthen så vigtigt, da det er livsnerven til at finde rundt i instagram. Og husk: der skal ikke mellemrum mellem # og søgeord

Yderligere kan man også skrive kommentarer til andres billeder. Hvis man samtidig gerne vil gøre vedkommende opmærksom på, at man har skrevet noget, skal der lige skrives et @ inden brugernavnet... for mig er det ex @allmomasquilt, og så for man besked om, at der ligger en meddelelse.
Sidst (altså så langt som jeg er kommer indtil videre) kan man give billedet er fint rødt hjerte, hvis man "blot" hurtigt vil tilkendegive, at man kan lide det man ser.

Så savner du mine hyppige indlæg her på bloggen, har du altså mulighed for at se små pip fra mit syliv (og katten naturligvis), og her vil så komme et opsamlings heat en gang eller to om ugen.

Nå ja... det helt tekniske, du kan downloade instagram til mobil/tablet/iPhone fra de respektive "butikker".
Lige et screenshot af mit sidste indlæg in instagram (som dem man også kan se på fb)- sådan ser det altså ud!

Maria

2 kommentarer:

Annestof sagde ...

Tak for din fine forklaring. Sød "pouch". Fed detalje med den lille hexie i lynlåsen.

Marianne sagde ...

rigtig fin forklaring og ikke mindst smukt håndarbejde :)
ønsker dig og dine et godt nytår
kh

ps. jeg har ikke glemt dig mht. til tegninger...
tiden flyver bare afsted