torsdag den 29. august 2013

At holde Stand!

I løbet af en Træf weekend skal der virkelig holdes stand - ryddes op, sættes på plads, omarrangeres mv så alt ser lækkert ud hele tiden! Godt vi var mange hænder til at hjælpes om det på Helene Juuls stand.
Hjørnet med Modern Quilt

Lidt blandet moderne og andre nye stoffer - to skønne quilte fra Wenche
Og så repro hjørnet med alle dets store flotte quilts.
Min absolutte favoritmodel!!! 
Kan stadig ikke helt forstå, at den ikke skal bo hjemme hos mig og Julie!
Lækre Kona Cotton i ½ m stykker. Super lækre at arbejde med! Og alligevel glemte jeg at tage billede af mit "Modern Quilt" banner syet op i nogle af disse stoffer. Det kommer... når jeg engang får taget et billede af det!

Men bedst/sværest af alt er det at holde stand ift lattermusklerne. Det er længe siden jeg har rørt dem så meget, men jeg var også i selskab med en flok skønne kvinder i døgndrift. Det er simpelthen kvalivare tid!

Maria

onsdag den 28. august 2013

Træf shopping!

Da jeg jo har "så rigeligt" med stof, havde jeg nogle få men vigtige dimser på min indkøbsliste i år.
Lim, strygestivelse, fixoni penne, trådholder til symaskinen og så en lysplade fra Bøgelund Patchwork. Jeg så den til Quiltefestival i foråret, og har savnet den lige siden.
Lidt stof til årets design udfordring, to ruller bali til Dear Jane, en Moda candy pakke til mig og så en lineal jeg har ønsket mig rigtig længe.
I tasken er så årets bonuskøb... det er en stor fin plexiglasplade til min Bernina 710. Den har været brugt til demo (fik den med 25% rabat!), så den skal lige pudses inden fremvisning. Tror det bliver så godt!

Nu venter jeg så bare på, at der kommer en (mig selv) forbi lapperiet og rydder op igen. Det gik rigtig godt med at holde orden lige indtil de sidste 14 dage op til træf - så skete der et eller andet... bombe-krater-agtigt-noget! Men en af dagene flytter både Dear Jane og Mrs B hjem fra (op til træf) eksil, og så må der hellere være indbydende for dem!
Maria

fredag den 23. august 2013

Klar - Parat - Træf!

Er næsten klar til at drage afsted... Ses vi mon i løbet af week-enden?

Maria


torsdag den 22. august 2013

Gråt i gråt?

Symaskinen giver sådan en "dejlig" søvndyssende og jævn lyd fra sig, når jeg quilter. Så det er bare op at stå og hoppe lidt... og heldigvis har jeg også spændende vasketøj at tage mig til! Mangler "blot" at quilte ½-1 meter, og så kommer der lukkekant-sjov! Gaaaaabbbbb - og en lille lur!

Maria

onsdag den 21. august 2013

Onsdag igen!

Opdagene lige, at det er en uge siden jeg var her sidst. Tiden går så forrygende/forfærdeligt hurtigt. Modeller, modeller, modeller... ikke noget nyt under solen her - og dog, en ny bog!

Kaffe Fassett`s Quilt Grandeur
Super lækker "ae" bog. Kommer nok aldrig til at sy noget fra den, men der er heller ikke rigtigt formålet. Det er bare en super fede billedbog!

Nå ja, så har jeg længe haft nogle "næseløse" skabninger stående, det er de ikke længere - nu er de "næsevise"!

Maria


onsdag den 14. august 2013

13 m eller deromkring


I dag er Store Lukkekants Dag! Ikke lige min favorit, men så dejligt når det er gjort. Lagde ud med at sy lukkekanten på endnu en model (min absolutte favorit og elsker at man kan se en bid af ægkanten på bagsiden!), og har nu syet lukkekant på forsiden af en noget større quilt (den der til Frankrig) og vil så også lige sy den på bagsiden på maskine. Den er ikke  quiltet færdig, men nogle gange syntes jeg det er nemmere at få quiltningen helt god i yderste brede kant, når lukkekanten allerede er på. Nu skal jeg så bare beslutte mig for, om jeg skal quilte lækre vildt voksende fjer eller om jeg skal quilte rundt i stoffets design. Datteren mener det sidste... jeg ved ikke helt endnu! Satser på at det går som det plejer, nemlig at "quilten siger det til mig", inden jeg sætter nålen i...

Maria

mandag den 12. august 2013

En sjældenhed!

En skål (eller stak) med brugte papper...

Det er fra en lidt aldrende projekt - det er 6 år siden jeg syede det - som nu skal have kant på. Det er sjovt at se på det rent tekniske... fine små sting med matchende tråd, god ritråd, knap så præcise matchpunkter, og SØMRUM nok til at sy endnu en quilt. Jeg har godt nok ikke sparet på stoffet! Helst vil jeg lade sømrummene være (det var jo sådan jeg gjorde dengang og det hverken kan eller skal der ikke laves om på), men i matchpunkterne er der bare urimelig meget stof... som enkelte steder peger i samme retning... må se hvordan det ser ud på forsíden!
Projektet er lige nu hemmeligt. Det skal en tur til Frankrig på udstilling (i september), inden jeg kan vise det her, men det bliver lækkert tror jeg.

Maria

søndag den 11. august 2013

Sidste omgang eller....

I går var jeg i butikken efter stoffer til bare lidt flere modeller. Det spidser til, nu der ikke er så lang tid til Træf, men de sidste lækkerier skal jo lige være i hus, før jeg kan sy af dem. Og det er de nu!Nogle skønne moderne nogen af slagsen!

Pearl Bracelet fra Andover

Kona Cotton super lækker kvalitet

Lidt godter fra Moda og så lige blandet.

Mon så jeg kan få tiden til at gå?

Maria

fredag den 9. august 2013

Twice as Nice!

Som jeg tidligere har skrevet lidt om, testsyr jeg ind imellem et mønster for Geta Grama
Her er det seneste - og det er simpelthen genialt!
 En pung, med en skillevæg, som også er en pung! Hvad mere kan en pige ønske sig?
Du kan se mere her og mønsteret kan købes til download her
Mønsteret er på engelsk og med rigtig mange gode billeder - lige til at gå til.

Maria

tirsdag den 6. august 2013

Namme-namme-nam!

I disse "model-tider" bliver det ikke til ret megen fri leg ved symaskinen, men med denne lækre stak moderen stoffer (Comma fra Moda) tror jeg lige, jeg skal have mig et sjovt frikvarter!

Maria

søndag den 4. august 2013

Hvad mon det er?

Polstrede knapper, halve macaroons, øreklips...???

Maria

lørdag den 3. august 2013

Igen igen...

... vender jeg tilbage til de skønne klare farver!

Maria