søndag den 24. marts 2013

Første bloksamling!

Jeg har syet på livet løs på mine Dear Jane blokke og kan nu roligt kalde mig en "Stickler" - 
og en hooked en af slagsen!!! 

18 blokke er det blevet til indtil nu! 
Som jeg tidligere har skrevet, har jeg valgt at have focus på applikations blokke her i starten (dejlig nemt syntes jeg). Jeg har valgt, at have det lyse baggrundsstof nederst/bagest alle de steder hvor det er muligt. Grunden til det er, at man så ikke kan se et sømrum gennem det lyse stof (jeg kan ikke lidt synlige sømrum på applikationer!!!), og så er min plan, at jeg skal quilte i baggrunds stoffet og ikke i balistofferne. Når det lyse stof ligger nederst i blokken, vil balistoffet nemt og fint komme til at poppe om efter quiltningen. Og det vil se naturligt ud, da det er i "hullerne" der quiltes. 
Denne blok er syet med mola applikation/omvendt applikation, hvor der klippes hul i balistoffet i stedet for at lægge 4 lyse dråber oven på stoffet.

Her er bali hjerterne lagt oven på baggrundsstoffet og igen har jeg klippet stof væk under applikationerne, så mellemforet engang om laaaaang tid, rigtig kan poppe mine hjerter op!

Denne blok er en kombination af begge teknikker. Melonerne er lavet med mola applikation, men da der jo skal bruges stof til ombuk, var det ikke muligt at lave midten som mola også. Den er derfor applikeret oven på - og har kan sømrummet faktisk lige skimtes. Ikke noget jeg er vild med, men sådan må det være.
Havde jeg haft mulighed for at klippe stoffet bag den sidste applikation væk, havde jeg kunnet "usynliggøre" sømrummet noget, da det røde stof så ikke ville skinne igennem, men her bliver det så i stedet til hele 3 lag. Jeg syntes blokken ville blive for sårbat, hvis jeg klippede stof væk mellem melon spidserne. Pyt - jeg syntes blokken er blevet rigtig lækker alligevel!

Meen, nu skal der altså lige sætten en nål i en Hope quilt - vel at mærke en symaskinenål, for jeg har ikke quiltet spor siden jeg mødte Jane og det bliver quiltningen jo ikke færdig af! 

Maria

10 kommentarer:

Annestof sagde ...

Hvor har du været flittig. Og hvor er de flotte. Spændende at følge med i.

ane sagde ...

hvor ser det godt ud du er allerede kommet godt igang, held og lykke med det

Anne-Mettes Oaser sagde ...

Du drøner da bare derud af. Inden vi får set os om, så har du din Jane ;-)).

Anonym sagde ...

Du syr så sirligt og fint. Det er en fryd at se.

Anonym sagde ...

Det ser ud til at blive et meget tæt (og nok også langt)venskab mellem DJ og dig. En fornøjelse at se.
Kh
mor

Bedstes Patchwork sagde ...

Det ser sørme godt ud med alle dine DJ blokke liggende der samlet.
God fornøjelse med quiltningen af Hope. Hanne

susanne paysen sagde ...

Du har fart på Maria , godt gået :O)

Kari sagde ...

Super flotte blokke, du har lavet. Og sikke mange. Jeg er spændt på at se om entusiasmen fortsætter i gruppen.

Kinga Izabella sagde ...

Beautiful bloks!

ane sagde ...

med den fart skal du nok blive færdig i en fart god påske Maria