lørdag den 28. februar 2009

Free BOM 2009 Update

Uha, det bliver ved med at dukke nye gratis BOM´s op - eller i hvert fald nye for mig. Så nu er listen atter blevet opdateret og der er nogle ret skønne mønstre - tjek selv. God fornøjelse!

I´ve today made an update of my list of Free BOM 2009. Enjoy!

Maria

fredag den 27. februar 2009

Annas Giveaway.

Min søde blog-veninde Anna har en yndig rosa giveaway. Kig forbi! Maria

Valmuer/Poppy

Der har været lidt stille her på bloggen, men bestemt ikke i mit syrum. Jeg har nemlig lavet hemmeligheder, men nu har fødselaren (min mor) fået 2 af sine 3 hjemmelavede gaver, så nu kan jeg også vise noget her. Den sidste gave mangler stadig lidt håndquilting, så billede må vente!

Mønsteret til ophænget med valmuer har jeg set i et tysk patchworkblad (fra 2008 tror jeg)og lidt siden har jeg vidst, at jeg bare måtte sy det. Ophænget er i balistoffer som jeg elsker og i de farver jeg er allermest vild med. Men umiddelbart har vi ikke plads til et ophæng i det oprindelige format, hvorfor det ikke er blevet til andet end tanken og glæden ved at vide, at en dag skulle jeg sy det! Omkring jul blev jeg så spurgt om jeg ville sy et billede til noget familie og da jeg selv måtte bestemme motivet, ja så begyndte jeg straks at købe stof ind til projektet, bare så det lå klart i skabet...

Men, faktisk har jeg nu syet to forskellige udgaver af dette billede og endnu ikke det jeg skal bruge som gave. Sidste lørdag mødtes vi i Århus Quilterne for at sy en ny quilt til lokalcenteret og tænk det var det billede. Det foreløbige resultat kan ses på Lenes blog.

Et par dage senere "kom min mor til" at nævne, at hun faktisk godt engang kunne tænke sig et billede ud til sin entré... og så måtte jeg bare lynsy denne noget komprimerede udgave. Hold fast hvor det bare lyser op nu der, det er som at træde ind i et sommerlandskab. Desværre (eller heldigvis) ender jeg nok med at måtte genbestille noget at stoffet, for udover det jeg skal bruge til gave (3 billeder på 30 x 90 cm) ja, så må jeg altså også have en lignende serie selv... Uha, hvor jeg glæder mig til at komme i gang med dem!


Den anden gave er et dejlig tyk og vamset gulvtæppe i Forsvunden Nine-patch. Nemt og hurtigt at sy, men uundværligt på et lidt koldt køkkengulv! Der er et stykke af et gammelt vattæppe og et lag meget tykt pladevat i, så nu får vi ikke længere kolde fødder, hvis vi sidder der lidt (for) længe...

This week I´ve made birthday gifts for my mom. Now, she has had the gifts and I can show you 2 out of 3. The last one is still missing some handquilting, but I´m getting there!

Maria

onsdag den 25. februar 2009

Tutto bag

Til min fødselsdag ønskede jeg mig penge, så jeg kunne købe en TUTTObag til min dejlige Brother symaskine og idag har jeg hentet den. Tasken er designet til symaskiner og har lommer til linealer, saks, rulleskærer... og alt det andet grej som skal med mig (og dig?) til en patchworkdag/aften/kursus...
Da tasken kan åbnes i både siden og toppen kan der "fores" rigtig godt omkring maskinen inden den skal på tur...


Bagefter kan den klappes sammen, så den er under 10 cm høj.


Farven - ja den er bare lige mig... limegrøn gør glad...

Maria

PS: Det er ikke fordi, jeg har ligget på den lade side den sidste uges tid, at I ikke har hørt fra mig her, men fordi jeg har lavet fødselsdagshemmeligheder...

Today I´ve picked up my new Tuttobag - it´s simply fantastic!

onsdag den 18. februar 2009

One-block Wonder!

Så blev jeg færdig med min One-block Wonder quilt. Den har været ret så længe under vejs... Jeg gav min mor den (som et stykke stof) i fødselsdagsgave i februar sidste år, så den var ligesom nød til at være helt færdig inden hendes fødselsdag i år og det blev den!

Tæppet er syet at to stykker stof: et til rammen og et til resten. Det er det oprindelige stof jeg har i den brede kant og i midten er dette stof så skåret op til kalejdoskob-blokke og sat sammen i det farveforløb jeg var vild med.

Jeg har quiltet frit på maskine efter et hjemmetegnet bladmønster og i borten efter blomsternes blade.




Teknikken har jeg fundet i denne bog. Det har været rigtig sjovt at sy og quilte dette tæppe. Alligevel ved jeg, at jeg, da sammensyningen af blokke var færdig i sommers, tænkte, at sådan et ville der gå mange år inden jeg atter skulle sy - men det kommer ikke til at holde stik! Jeg har allerede både planer og stof - fra lageret endda!



Her det sidste billede, hvor quilten ligger i sit rette element og farverne er gengivet helt rigtigt!

This quilt is a "One-block Wonder" made of only two pieces of fabrics. One for the small frame and one for the rest. The border is made of the original fabric and the blocks in the middle are kalejdoskobblocks made of the same fabric. I just love the way the colours blend into each other!

mandag den 16. februar 2009

Flying geese

Nogle dage har jeg bare sådan lyst til at sy med "hovedet under armen" og så er paper piecing det helt rigtige. Efter at have printet 16 blokke ud fra EQ6 fandt jeg en stof bunke pink rester og noget hvidt restestof og så var det bare at gå i gang. Nu har jeg så 64 gæs lige til at sætte ind som bort på et lille Quilt Pink tæppe. Dejligt!

Sometimes I just feel like sewing without thinking too much. To me paper piecing is then absolutly perfect. So yesterday I printed 16 bloks from EQ6, found a nice pile of pink scraps and som white fabric too, and now I have 64 pink flying geese.

Maria

søndag den 15. februar 2009

Ugens quilts/Quilts of the week

I denne uge har jeg lavet to af mine projekter fra Quiltegavlen færdige og for en gang skyld i rigtig god tid. Log cabin tæppet er en gave jeg skal give til sommer, det farvestrålende tæppe bliver nok et puttetæppe til Kildemose - et Julemærkehjem.


Det er første gang jeg har syet noget så stort i log cabin, men det bliver bestemt ikke den sidste. Jeg kan se for mig, at en dug i ligenede stoffer bare ville være helt fantastisk til vores spisebord, men der skulle i så fald bruges 216 blokke mod 80 her i denne quilt, så måske det bliver ved tanken. Eller måske jeg skal sy et kvadrat der kan ligge på tværs af bordet - det ville da smage lidt af fisk...


For at tæppet skal være dejligt vamset at putte under har jeg valgt at quilte det på maskine i et stort doodle-mømster. Det var faktisk ret svært i forhold til at quilte tæt, for jeg havde svært ved at vurdere tætheden i forhold til andre steder i quiltningen. Men det gik godt og tog faktisk ikke mere end nogle timer. Nu håber jeg bare at modtagerne blive glade for resultatet - ellers tager jeg s.. gaven med mig hjem igen!!!

Dette tæpper er syet i en lidt sjov stabel, skær og sy teknik. Nemt og hurtigt. Jeg havde egentlig planlagt, at jeg ville quilte blomster mv i det sorte, men efter at have quiltet i sømmene var tæppet lige så blødt og lækkert som jeg ønsker og så måtte jeg bare styre mig med quiltning!


Der er skøn, blød og pinkmønstret fleese på bagsiden, så det kan bruges både ude og inde.

Maria

This week I´ve been quilting and binding two quilts from my course last week. I must say that I love the log cabin quilt (which is a gift) and would like to have one myself too... Maybe I will make one some day!

lørdag den 14. februar 2009

Show Some Sewing Love Swap

I går kom min helt vidunderlige pakke fra Bettsy. Lige til tiden, da det er en Valentins Swap.


I pakke var den sødeste lille taske med toiletpung til, et målebånd (falder på et tørt sted, da de 5 jeg har altid lige er blevet væk...), en charm pack og to meget tøsede karklude!
Jeg blev bare så utrolig gald. Tænk at et helt fremmed menneske har lavet dette til mig! Jeg ved jo godt at det er konceptet i en swap, men det er nu alligevel lidt utroligt!

Yesterday my swap package arrived and I am completely overwhelmed. Thank you Bettsy for makeing me the most wonderful package. I love it all and will immediately start to use it.

Nu kan jeg så også vise min swap gave til AwtemNymf
En mini quilt i log cabin syet af en charm pack. Hver stolpe er ½" bred og det er syet som stamps.


Bagsiden har jeg lavet af restern af charm pakken inspireret af Crazy Mom Quilts


This is my swap package. A tiny log cabin quilt to AwtemNymf.

Maria

Fødselsdag/Birthday

Tja, nu er det jo faktisk ikke længere min fødselsdag, men sikke en skøn dag jeg har haft. Dejligt morgenbord med fine gaver, sol fra en skyfri himmel, spændende post (mere om det senere), hyggelige og diskussionslystne gæster til dejlig aftensmad og en helt supernem og lækker fødselsdagslagkage efter en ny opskrift! Ja, det ene billede er noget uskarpt, men I får det alligevel. Simpelthen en nougatdrøm af en lagkage!


I´ve simply had the most perfect birthday. Cute kids, lovely gifts, sunshine, visitors for dinner and the most fantastic birthdaycake. Yummi!
Maria

torsdag den 12. februar 2009

Pakkepost/I´ve got mail

Idag kom en længe ventet pakke. Ikke at den har været så længe undervejs fra USA, men jeg har bare glædet mig så meget til at den kom. 11 FQ 1930-reproduktionsstoffer som jeg har helt bestemte planer med. Uha hvor jeg glæder mig! Det er ikke så længe siden jeg forelskede mig hovedkuls i disse småtmønstrede og nuttede stoffer, så nu ser jeg efter dem over alt på nettet. Jeg har også hørt en lille fugl pippe om, at Helene Juul Design også sælger reproduktionsstoffer fra denne periode, så måske jeg lige må supplere lidt op der inden jeg kaster mig ud i mit projekt - som godt nok er tiltænkt at blive en mini-quilt, men stof skal der jo til alligevel!
Der kom også en anden stofpakke med en noget anden type stof i charm packs. Glade farver til et babytæppe og "bløde" farver til en lille ny dug til vores sofabord. Altså hvis jeg ikke får andre gode idéer med pakkerne, inden jeg kommer så langt!


Today I received two packages containing fabric I bought in USA. I simply love the 1930-reproduction fabric and hardly can´t wait to use it!

Maria

onsdag den 11. februar 2009

Design-væg/Design-wall

Efter mit kursus kunne jeg tydeligt mærke, at nu skulle jeg altså have en deisgn-væg lige ved min symaskine. Men megen plads har jeg ikke og så er gode råd jo dyre... men det var løsningen nu ikke!Der skulle bare bruges: 2 MDF plader på 65 x 120 cm, 3 vippebeslag med skruer, en hæfteklammepistol, 2 basisplaid fra Jysk og to mænd(5 og 37 år) med en velvoksen værktøjskasse og så mine instrukser.
Her er så resultatet!!! Her er plads til et mindre projekt... og når der er brug for mere plads kan den yderste plade klappes op og der er 120 x 130 cm at arbejde på.


Det er også et vidunderligt legetøj for mine unger. Bare en bøtte med stofrester og de kan lege i flere timer. Her ses en drage der er ved at spise en mus med meget lange ben...

Now I finally have a design wall!! It is 25 x 47 inch large, which I know is not much, but I can open it and it turns out to be 50 x 47 inch. I only have a small ammount of space to work on, so this is the perfect solution. My dear husbond and son made it for me.
It also is a funny toys for my children. I just give them a bin with scraps and they can play for many hours. What You see here is a dragon eating a mice with very long legs.

Maria

søndag den 8. februar 2009

Kursus i billeder/Course shown in pictures:

Jeg vil bare lade billeder fra mit og 12 andre patchworkeres kursus på Quiltegavlen tale for sig selv:
Norsk stimmelteknik



Bargello




Skær-flyt-sy




Lidt af hvert:





Maria

fredag den 6. februar 2009

Vinderne er! And the winners are!

Så blev det atter fredag og når der har været så stille her på min blog den sidste uge, så er det fordi jeg har været på kursus på Quiltegavlen siden i lørdags. Skønt bare at kunne sy, sy og sy! Billederne kommer i løbet af week-enden, når jeg er ved at have sovet ud. Søvn er ikke det jeg har fået mest af de sidste mange dage...

Men nu har jeg jo lige en lodtrækning at afslutte og vinderne er/The Winners are:
Marit Irene, Cattinka og Karen-Lise

Send mig Jeres snail-mail adresser på sy@momaquilt.com og jeg skal straks sende Jer en præmie.

This week I´ve been on a quilting retreat. You will find the pictures here sometime during the week-end. The winners of my giveaway is listed above. Sent my your snail-mail adress at sy@momaquilt.com and I´ll sent you your gift.

Maria