søndag den 30. november 2008

1. søndag i Advent

Tja, så kom julen altså alligevel - ikke at man kan se det her hos os! Jeg plejer ellers at have hele huset pyntet til 1. december, men i år har jeg ikke engang fået fundet den "store kuffert med julesager frem" - jo den er god nok, ganske som Gertrud Sand har jeg en dejlig kuffert fyldt med juleflitterstads! Og så et par kasser og poser... Men intet er fundet frem... Dog har vi fået købt lys til adventskransen og de ligger nok så nydeligt i pakken!
Men I skal nu alligevel have et billede af nogel af de kræmmerhuse jeg sidste år syede til min svigerinde og svoger. Alle deres julesager var på yderst uheldig vis gået til grunde sidste sommer, så noget nyt skulle der til.


Kræmmerhusene har fået én omgang decoupage lak/lim og 8 x oceanlak. Det er et tidskrævende arbejde, men jeg er vild med den dybte stoffet får af lak!

Maria

onsdag den 26. november 2008

Fra kulde mod varme

Ja, nu kunne man jo nemt foranlediges til at tro, at det er vejret jeg hentyder til, men det er det ikke. Det er mit strikketøj!

Maria

mandag den 24. november 2008

Lidt godt

Idag kom posten med de skønneste stoffer - en del Kaffe Fasset - til et tæppe, jeg skal sy i det nye år. Det kommer et kobberbryllup i familien og der skal laves en quilt i mørkrød og lyst stof. Får nu at få så megen glæde ud af stoffet som muligt, er jeg allerede begyndt at købe ind, så kan jeg nå at ae det lidt inden brug! Måske det kan også inspirere mig til hvilket mønster jeg skal sy tæppet i...
Jeg har handlet i min engelske yndlings-nethop, tag et kik her hvis du har god tid...
Maria

fredag den 21. november 2008

Julestjerne serviet

Jeg skulle lige prøve at sy denne serviet op i andre farver. Det giver et helt andet udtryk... Maria

tirsdag den 18. november 2008

Flittige dage

Uha, jeg får bare noget fra hånden i disse dage!
Blokkene fra week-endens kursus er ved at være klar til sammensyning. Dog mangler jeg lige 4 stk. med store røde blomster, men jeg kan ikke helt beslutte hvilken farve de skal have i det lille midterstykke...Nå, måske et varmt strygejern kommer til at gøre underværker!!!

Filteprøve! - kom jeg i går i tanke om!!! Her ses det stykke jeg havde strikket af mit nye sjal før og efter filtning i vaskemaskinen...
...nu et lille dukkesjal. Men nu har jeg en idé om, hvor helt urimeligt stort mit ufiltede sjal skal strikkes!

Se her; en dejligt bunke med hånd-og foraftryk fra næsten alle børnene på min søns stue i børnehave . De skal have et farvestrålende vægtæppe hvor alle har givet "en hånd". Det er skønt at arbejde med!
Nu mangler jeg bare de sidste to aftryk... men tror nu alligevel jeg begynder at sy sammen idag!

Maria

søndag den 16. november 2008

Kursus - skønt!

I denne week-end har jeg været på kursus med Inger Helene i Butik Himmelblå. Det har været nogle herlige og dybt koncentrerede timer, så jeg er godt nok lidt træt i hovedet nu, men glad! Kædesyning
Den store blok-parring. Ingen af mine blokke må indeholde det samme stof mere end to gange...


En dejlig stak af 80 delblokke klar til presning, tilskæring og sammensyning - og vipti 20 blokke ligger klar til at blive lagt op og syet sammen.
Meen, det bliver ikke i aften...

Maria

fredag den 14. november 2008

Strik en pind eller...

... mange. Jeg har ikke strikket en eneste pind siden jeg for knap 3 år siden kastede mig over patchworkens fantastiske verden og jeg havde glemt hvor vidunderligt og afslappende det er! Bare lyden at to bambuspinde mod hinanden... uhm! Det er lige somom den ene pind bare tager den anden...

For en uges tid siden så jeg et sjal i dette garn i Butik Himmelblå. Efter at have tænkt lidt over det, var der ingen vej uden om: Jeg må strikke det! Det skal filtes til sidst, hvilket er ret heldigt, for jeg skal bare strikke retriller og i sidste ende kan ingen se hvor jævnt (eller måske nærmere ujævnt) det er strikket!

Maria

torsdag den 13. november 2008

Mønstre til salg

I dag har jeg lavet en aftale med Butik Himmelblå om, at de skal forhandle mine mønstre. Det giver en lidt underlig men også superskøn fornemmelse i maven!!!
Her kan du se de fire mønstre der er til salg fra og med i dag:
Helt utraditionelt har jeg idag købt strikkegarn... billede kommer i morgen

Maria

tirsdag den 11. november 2008

Dejlig søndag...

... i Vejerslev!
Det var bare den herligste dag, hvor jeg fik snakket med utallige mennesker. Enkelte kendte jeg allerede, en del havde mødt mig og mit her på nettet og andre var bare nysgerrige efter hvad det var for noget, jeg stod med. Mangen yoyo´er blev lavet som demonstration og en hel del yoyo dimser og MomaQuilt-mønstre solgt.
Jeg havde sammen med "Hannes" en lille lodtrækning og vinderen blev:
Hanne fra Viby J. Vi siger tillykke! Yoyo´er & mønster er på vej til dig. Jeg har lovet at der kommer billedvejlidning her, men det tager bare lige et par dage...
Først idag er jeg stået op, efter at jeg i søndags gik direkte hjem i seng med min influenza. Og det var lige hvad både den og jeg havde brug for! Nu er jeg på benene igen omend stadig lige slap i koderne. Der er en masse der skal pakkes ud og om, men lige nu er jeg kun kommet til den åbne pose pebernødder fra i søndags... Nu kan jeg faktisk også smage med...
Maria

lørdag den 8. november 2008

En lille limstift!

Når vlisofixne en lidt sen nattetime er væk , må limstiften jo bare træde til...

Maria

torsdag den 6. november 2008

hit!!!!

Øv altå! Idag har jeg væltet et ½ gla cola ned i mit tatatur. Det er bare ikke ærlig fedt, for jeg idder jo og kal krive møntre til på øndag og å er det bare noget bra, at jeg ikke kan krive alle bogtaver. Har du mon gættet hvilket bogtav jeg mangler? hit altå!

Maria

P: Jeg bruger faktik bare "kopier", men ynte ogå lige at I kulle have fornøjelen!

søndag den 2. november 2008

Maren og vinen

Da min far forleden ramte en ret speciel dag, skulle der i den anledning en lidt speciel dame til - nemlig Maren med 3 l rødvin i maven!
Maria