søndag den 23. august 2015

Op på mærkerne!

Julie ønskede sig (for længe siden) bogmærker i alle farvecirklens farver. Så da jeg nu alligevel havde bøtterne med farvesorterede rester fremme, var det tid til at sy mærkerne!
 
Det er super nemt, tager naturligvis lidt tid, men jeg er vild med udtrykket i disse meget forskellige bogmærker. Du kan finde en gammel vejledning her
12 stykker med hver deres individuelle brug af stoffer...
 og quiltning.
Og de bragte naturligvis lykke hos datteren!

Maria

mandag den 10. august 2015

En ny quilt!

Samtidig med at jeg den seneste tid har brugt næsten al min sytid på at sy modeller for Helene Juul Design til træf, har jeg også syet en ny quilt til Julie. Hun startede i går på Elbæk Efterskole, og det krævede naturligvis en efterskolequilt.

Quilten er syet med Essex Yarn Dyed hør/bomuld fra Kaufman. Et vildt lækkert stof, blødt og med fin struktur. Jeg har tidligere brugt det til småting, tasker mv., men det er bestemt ikke sidste gang det bliver basis for en quilt. Forsiden er med kiler dels fra en kona cotton rulle, og dels slabs (altså stofstykker syet af lapper med samme farvenuance/tone-i-tone tryk og evt hvidmønser). Julie og jeg har i fællesskab sorteret restebøtterne og valgt stoffer derfra. Derefter har vi suppleret med stykker fra skufferne - og to helt nye stykker.
 Bagsiden er øget med stykker "resterne" fra de valgte 12 farver fra kona rullen. Quiltningen er på ingen måde avanceret - jeg havde planer om lækre cirkler i 4-6 cm diameter - men Julie var meget klar i spyttet, hun ville have ujævne linjer omkring kilerne. Et mønster i alle slab kiler og forskellige i alle kona kilerne. Så det fik hun naturligvis!
 Lidt nærbilleder.
 Hun var rigtig godt tilfreds med resultatet - og det var jeg også!!

Maria