torsdag den 29. januar 2015

Lavpraktisk tragt

Forleden aften kastede jeg mig over "leg med krøyerkugler" - noget alle der har prøvet det ved, kan være lidt af en udfordring. I hvert fald hvis man ikke lige har lyst til at få dem ud i hele huset! Og det havde jeg selvsagt ikke.
Nu er det jo også sådan, at de der skide kugler nemt kan blive lidt (helt og aldeles) elektriske, så derfor er al materiale ikke lige godt at flytte dem med. Min løsning blev et stykke pap klipset sammen til et rør, og så låget fra en spraylim. Det kan nemlig gå ned i paprøret, så der blev så lille risiko for "spild" som muligt. Og det virkede bare super godt. Jeg skulle fylde 3 i-pad puder med hver 70 kopper kugler, så det var bare at tage fat fra en ende af. Nu mangler så pæne aftagelige (læs vaskabre) betræk, men mangler lynlås i rigtig farve, så det må lige vente et par dage. Puderne er nu alligevel taget i brug, og de er bare gode!

Maria

fredag den 23. januar 2015

Tra tra traaa indlæg!

I weekenden havde jeg sammen med en skøn flok kvinder årets syweekend på Klærke Hostel i Veng. En weekend fyldt med snak, syning, inspiration, mad, guf (og mere mad/guf), mere snak, mere syning... Jeg kan (desværre)  ikke vise noget af det jeg syede, for det er hemmeligt. 

Hanne havde lavet en lille værtindegave til mig (guderne må vide hvorfor - altså ikke hvorfor en gave, men lige den gave), som frembragte alt fra lettere forlegenhed (ikke hos mig), morskab, hysterisk latter og brede smil.
Han ved tilsyneladende ikke, at det er uhøfligt at pege!

Og så er der flere hemmeligheder her... eller hvad man nu skal kalde det. Men Marianne
og jeg har nogle sjove planer, som I nok skal se mere til. I planerne indgår mindst en af disse vildt skønne krussedulle dimser Marianne netop har sendt mig. Jeg har længe nydt Mariannes streger, men nu hvor jeg har dem i hånden selv, er de bare endnu mere fantastiske. Glææder mig!

Og så lige det der instagram... faktisk forsøgte jeg at lave en blandet linkliste med "Og det har vi syet i Veng", men de damer har som jeg lagt de fleste billeder på instagrammm... Så i aftes kom jeg i tanke om, at man kan lave en "knap" til at sætte her på bloggen, som så leder videre til instagram. Så nu er det altså også muligt at komme til mine stort set daglige billede(r) af den vej. Håber det hjælper?

Maria

fredag den 9. januar 2015

De der med lynlås... fra "stash"

... er nu blevet færdige... i hvert fald de fleste. Jeg har brugt stoffer fra skabet (og skufferne, og det andet skab...), så det er rene restprodukter. Dejligt, specielt nu hvor jeg har besluttet mig for at deltage i "SewMyStash2015". Du kan læse lidt om det lige her.

Kort sagt går det ud på, at bruge fra lageret (ok lagrene her hos mig) og ikke købe så meget nyt. Jeg bestemmer selv fordelingsnøglen - altså skal der være X% stash i alle projekter, om X% af alle projekter skal være stash eller noget helt andet. Jeg vil bare satse på at bruge så meget stash som muligt... altså af det stash jeg har lige nu! Der kommer mere stof til i løbet af året - må jo være realistisk - men der er stadig meget godt at bruge af i skabene! Det var lige et lille sidespring, så her kommer billeder af mine "Open Wide Zippered Pouches".
Jeg kan rigtig godt lide den måde lynlåsen er syet i på. 
Ud over at der er pænt, betyder det også, at taskedimsen kan åbnes helt op!

 Disse 4 er syet med stofrester fra bagsidestoffer - altså dem med cirklerne.
Et stykke favoritstof...

Og sidst en monsterstor taskedims, hvor stofferne (ikke hørret) kommer fra en rulle med kollektionsprøver. Her er der plads til et pænt stort strikketøj!

Du kan finde vejledninger lige her. Jeg har syet flest i str. medium, det er kun der sidste der er stor.

Maria

PS: De stoffer jeg bruger til for, er næsten altid nogle jeg har købt på udsalg. På den måde kan der komme lækre stoffer inden i, uden at det koster en formue. Og, jeg er altid på jagt efter gode forstoffer!

tirsdag den 6. januar 2015

Det er "Skammeligt" og se så lige "HER"!

Forleden dag fik jeg en mail fra Herdis, som ud over et ønske om lidt hjælp, også skrev, at "...det er skammeligt" hvis jeg fremover kun skriver på instagram. Og ja, det har du absolut ret i Herdis - og så er skammeligt jo simpelthen et fantastisk ord! Jeg går stadig og gnægger lidt i skægget over det - en er jo sprøgnørd!



Jeg skal nok tage mig sammen... Og det gør jeg hermed med en ganske upatchwork'lig, men ganske sprogligt morsom video med Mette Blomsterberg.







Maria