lørdag den 30. august 2014

Jeg henstiller...

Til sådan en lidt mærkværdig generalforsamling, som jeg har været til i aften, er det godt at man kan tegne sig nogle kruseduller undervejs.

Maria

PS: Hvis du som læser af min blog, ikke bryder dig om det der foregår her, det være sig vejledninger, sjove anekdoter, gratis mønstre eller spørgeundersøgelser, henstiller jeg til, at du både for din og min skyld, lader være med at komme fordi i fremtiden!

fredag den 29. august 2014

En Gatget Gril's favoriter!

Gatget Girl - det er så mig. Manden min har i flere år sagt: "Søde Maria, man behøver ikke have en af hver" - men der tager han fej, måske gør "man" ikke, men jeg gør! Det betyder at mit forråd af dimser og dutter er velvoksent. Det er bestemt ikke alle sager der er lige gode/nyttige/vigtigt/funktionelle - så her har jeg samlet nogle af de dimser, som jeg bruger mest, og helst ikke vil undvære. Det er ikke basis grej såsom skæreplade, kniv, kvadratisk/aflang lineal m.v., men ting der gør mit quilteliv så meget lettere og sjovere!
Nu hvor årets patchworkweekend med shoppemekka står for døren, kan det jo være at dette kan give inspiration til gode indkøb!

Lækre lækre sager!
De to linealer er hhv. 3" x 18"  (god til fat quarters)  og 2" x 8" (god til alle småting)
Bestpress - når kun den bedste strygestivelse er god nok til dit stof - og Roxanne's lim til applikationer, zigzaglidser mv.

Absolut favorit sakse - alle fra Karen Buckley. 
De ligger fantastisk i hånden, og har et specielt "skær" som gør, at stofferne ikke trævler.

Simpelthen genialt - plasticdimser til at holde spolen sammen med tråden!

Chaco liner kridt pen til opmærkning. Nem at bruge og holder en mindre evighed!
Stiletto - den der spidse pen... se senere
Selvtrådende nåle - uundværlige når der skal hæftes mange trådender. Sååå meget nemmere end at skulle tråde nålen på vanlig vis.

 
 Stiletto i aktion - bare så god til at holde det sidste af stoffet på plads, når det skal under "foden" - og så kommer jeg automatisk til at sy langsommere (læs: præcist) for at undgå at sy i kalorius.

Sidste nye dims!
Min første tanke var, at det var en nem lille sømrumsmåler - og det er det bestemt også. 

Men - mest genialt er det spidse ende! Den kan nemlig bruges til at tegne  - hvad skal jeg kalde det - hjørne-skrålinjen, hvor man skal stoppe med at sy ved lukkekant, op med. Ikke længere noget med at sjusse mig frem!!!
Og den kan selvfølgelig også bruges, når det er noget der skal vendes!

Nu sidder du måske og tænker - og hvor kan man så købe alle disse skønne sager?
Mine er for en dels vedkommende købt i udlandet - og når jeg så har testet godt og grundigt, har jeg lokket Helene Juul Design til at købe dem hjem. Ergo kan nogle af sagerne findes ved den stand. Men, mange af de butikker der kommer på træf har en eller flere dimser - så det er bare med at komme ud og kigge/pille/spørge! 

Maria 
dette indlæg er skrevet med lynets hast og spørgsmål bliver først besvaret i næste uge... iler til fynsland og Træf!

onsdag den 27. august 2014

Afstemning... - sætter du dit kryds?

Fra i dag og til fredag aften kl 22, har jeg en lille afstemning kørende i øverste højre hjørne af min blog. Hele molevitten handler om medlemslkab af Dansk Patchwork Forening og/eller lokalgruppe under denne.

Der er fire svarmuligheder:

  • medlem af DPF
  • medlem af DPF og lokalgruppe(r)
  • medlem af lokalgruppe(r)
  • Intet af ovenstående


Bare sæt dit kryds!!! Og smid gerne en kommentar, hvis du har noget at tilføje.

Håber på at rigtig mange til være med!

Maria

Jeg har fået flere kommentarer på, hvorfor jeg spørger om det. Først og fremmest fordi jeg er af nysgerrig natur! Jeg har forhørt mig hos DPF om fordelingen, og hvilket de ikke har nogle tal på. Derfor forsøger jeg at få et overblik over det af denne vej. 
Og så lige en opfordring - alle er velkomne til at skrive (som altid), men vælger man at skrive som "anonym", er det god skik at underskrive sig med som minimum sit fornavn.

søndag den 24. august 2014

Fru Christoff - gratis mønster!


Fru Christoff er den skønneste pose med stor indsigt, to lommer og nålebrev. 
Mønsteret er på 16 sider med mange billeder, tips og (håber jeg) gode forklaringer.
Du kan hente og gemme/printe mønsteret lige her

Her er "damen" fyldt med diverse sysager, 
men strikketøj, hæklegrej, stitchery... er posen også fortrindelig til!

God fornøjelse - og del gerne billeder!
Maria

PS: hvis du undrer dig over navnet, findes forklaring her

fredag den 15. august 2014

Du glade lukkekant!

Nu er jeg ikke ligefrem kendt for at bryde mig specielt meget om det med at sy lukkekant på. Men efter at have quiltet 80.000 sting på en quilt, der naturligvis skal med til træf, var det faktisk helt rart at nå så langt. 
Så er det nemlig tid til at quilte den næste super flotte sag...

Maria

lørdag den 9. august 2014

Med hele 6!

Da jeg i mønsteret til denne hemmelighed læste, at det skulle broderes med hele 6 tråde, tænkte jeg først, at det lød rigtig vildt. Men faktisk er det super godt. Stingene ligger lige mere "fast", og det ser lækkert ud. Må bestemt prøves igen en anden god gang!

Maria

onsdag den 6. august 2014

Fremgang...

Se lige her - gratismønster model håndquiltet!!! Det er lidt af en sjældenhed her hos mig, men nu hvor big stitch quilting (quiltning med perlebomuld og længere sting) er in, så kan jeg være med på moden. Nå ja... mønsteret mangler blot to tegninger... og en testsyning af sød veninde!

I sidste uge var vi i sommerhus ved Bratten Strand (nord for Frederikshavn), og så er det jo godt at komme hjem til katten... syntes vi begge. Mis May havde godt nok haft barnepige til overnatning hele ugen (mormor), men det er jo ikke det samme.

Ferien er også grunden til stilheden her på bloggen... og så naturligvis alle modellerne der skal syes/quiltes inden DPF træf om... 3½ uge. Så for at der ikke skal blive helt musestille her på bloggen, har jeg planer om at lave en serie "Gatget Girl's Favorites" eller "Dimser der Dutter"  indlæg om gode sager, jeg nødigt vil leve foruden i mit syliv. 

Maria