torsdag den 29. maj 2014

"Ska' vi lege?"

Mig: "Hva', ka' du lege i denne her uge"? 
Karina: "Ja, du kan jo komme og quilte mit mysterie!" 
Og det gjorde jeg så... og snakkede, og grinte, og nåede også at applikere en lille snudebille på mit mysterie!
Nu er begge  mysterier hængt op på  Quiltefestival i Aulby til offentlig beskuelse sammen med "X" antal flere. Glæder mig til at se dem sammen!

Da første etape var klaret, var det tid til at sy en taske til Julie. "Bare sort mor" havde hun sagt "- og der må gerne komme en fed knap på og en lille bitte smugle farve". 
 Så den kom til at se sådan her ud!
 Allerede godt fyldt med nødvendigheder til en længere bustur uden forældre.
Nu vil jeg så kaste mig over næste hemmelige projekt (er allerede godt i gang), men der er meget mere sjovt og moderne at sy, så jeg iler... skal jo også nå solen på sådan en skøn dag!

Maria

søndag den 25. maj 2014

Ud i det grønne...



Månedens grydelapper... 
GOM (Grydelap Om Måneden) som Helene kaldte dem i sit sidste nyhedsbrev...

Maria

torsdag den 22. maj 2014

Bagsiden af medaljen...

... nej af quilten. En lille og absolut hemmelig en, der skal udstilles på Quiltefestival i Aulby torsdag/fredag i næste uge. Fix og færdig og klar til afsendelse!

Maria 

mandag den 19. maj 2014

Min helt egen konfirmand!

Så oprandt den store dag!

Mine skønne unger!

Maria


lørdag den 17. maj 2014

Nåååååå

3 styk 3 uger gamle killinger... godt man ikke må tage dem med hjem - endnu!

Maria

fredag den 16. maj 2014

Super sjovt - læs mere her på The Scientific Seamstress Blog

Maria

torsdag den 15. maj 2014

Bolero til Julie

Super skønt at få lov til at hækle til den store dag! Og jeg fandt ud af det...

Maria

onsdag den 14. maj 2014

Julegave, eller når man ikke kan bestemme sig!

Alison Glass Sun Print Feathers FQs
Sidste år fik jeg et gavekort til Pink Chalk Fabrics (billeder lånt herfra) af Helene i julegave. Jeg har kigget rigtig mange gange hos Pink Chalk, og har ikke kunnet beslutte mig for, hvilke stoffer jeg så skulle købe. Der er bare sååå mange lækre moderne stoffer, og jeg har simpelthen ikke kunnet beslutte mig. Men så i dag... gjorde jeg det, og jeg købte lige præcis det, jeg har set på siden jul. Nu kunne jeg se, at der ikke var mere end 2 FQ bundter tilbage af de prints jeg gerne ville eje - og tænk nu hvis de pludselig var væk?!
Alison Glass Sun Print Text FQs
Stofferne jeg er gået efter er fra Alison Glass serie Sun Print. Jeg har allerede lidt af dem i mine gemmer, men de er bare så lækre, at jeg må have lidt flere. OK - jeg nøjedes ikke med at bruge gavekortet... for der var så liiiiige lidt flere stoffer, jeg ikke kan leve foruden. Nu glæder jeg mig bare til de ankommer!!!

Maria


tirsdag den 13. maj 2014

Dåsedamer - damedåser!

Ved det godt - umådelig lad overskrift! Alt denne "konfirmations-forberedelse" er steget mig til hovedet - tror jeg?! Men da jeg i dag travede gennem Aarhus (Aa!!!) efter de sidste knap 1000 småting jeg manglede at købe, var jeg også et smut inden om "Sinnerup" på Skt. Clemens Bro. Uha et lækkert dåsehjørne de har - og så lige inden for døren! Og da patchworkdamer også ofte er "dåsedamer", fik jeg lov at tage et billede af det! Ser lækkert ud ik'?

Maria

søndag den 11. maj 2014

Anna Sofies Konfirmations Quilt

 I dag er datteren og denne quilt sendt afsted til konfirmation hos en veninde helt fra ble-stadiet. Ja ok - det var nok vi voksne, der havde mest gavn ud af hinanden da - men vores piger svinger bare (stadigvæk) sammen. Der er altså noget over venskaber fra "tidernes morgen", en speciel kemi eller forståelse/accept af hinanden. Det nytter jo ikke noget forstille sig, når den anden har set en i bar røv og sut!
 Konfirmanden er til pink/lyserød, hvid, sort og grå... så det har hun fået. Og så masser af hjerter!
 Piftede lukkekanten op med en pink "tittekant" efter denne metode. Lidt besværligt til en start (læs tidskrævende at lave selve lukkekanten), men påsyningen gik som en leg.
Hjørnerne var lidt sværere at få helt pæne, men det er nok kun mig (!), der ser det.
Lækker og vamset - 130 cm x 190 cm.

Maria

lørdag den 10. maj 2014

Ikke en ommer...

... men derimod dagens testkage, den gode gamle fra Karoline. Passer perfekt til tøsehygge (alle mandlige familiemedlemmer er på hyttetur), grandprix, udfladning i sofa og snik-snak.

Ingen vej udenom...
...dette er klasse!

Maria

fredag den 9. maj 2014

Bytteservice???

I aften har vi nydt denne testkage, og den er godkendet til konfirmation.  Jeg fået lov til at bestemme over fjernerbetjeningen... så der står Grease på programmet... til stor fortrydelse for nogle familiemedlemer, herunder også manden min (eller det lod han i hvert fald somom). Jeg kan simpelthen ikke lade være med at synge (og sofadanse) med. Ren nostalgi! 
Nå men da Grease Lightning flød ud i stuen overgav manden sig og "skabte sig sammen med mig". Og så sagde Julie:

"Jakob, tror du man kan få byttet sine forældre???"

Maria

torsdag den 8. maj 2014

En sej omgang...

Det har godt nok været noget af en udfordring at få quiltet denne quilt. Jeg havde, allerede inden jeg syede den, tiltænkt den et super fedt moderne quiltedesign og glædede mig rigtig meget til at skulle se det syet op. Meen, det kunne bare ikke lade sig gøre, for selv om alt var limet sammen som jeg altid gør, så vandrede toppen rundt på mellemforet. Så pille, pille op... pille først toppen af og lime den på igen - og derefter ligeså med bagsiden. Sådan noget bøvl - men mest af alt var problemet, at jeg jo ikke havde lyst til at skulle quilte noget andet. Heldigvis var Julie som altid sød til at give mig et puf, og hun valgte hurtigt, ud af dem jeg nødtvunget foreslog: "Hjerter med duller og krøller"
Jeg har overvejet igen og igen, hvorfor min sandwich ikke var som den plejer at være. Det var det sidste lim i dåsen (men ikke helt på "gasser" endnu) og mellemforet tror jeg er en 80/20 kvalitet. Det var et stykke jeg fandt i gemmerne - det er jeg ikke sikker på, at jeg gør igen. Det kunne trækkes længere både den ene og den anden vej, og det tror jeg gav noget af problemet. Og så specielt fordi stoffet ikke sad godt fast. ØV - men nu er sagen quiltet og klar til lukkekant - og Mis har tydeligvis godkendt den!

Jeg har været lidt sløv med billeder i denne uge, men med en konfirmation inden for den nærmeste fremtid flyver tiden afsted. I denne uge har jeg fået klaret "nyt hår" - og en dejlig stor stak nyt tøj til mig(!), bordpynt, lys, servietter... pyha, godt man er i så god tid.... hahaha

Maria

mandag den 5. maj 2014

Næste...

.....quilt er lige om lidt klar til sandwich. Endnu en af Julies veninder fra "tidernes morgen" skal konfirmeres, og min søde datter har valgt en konfirmations quilt til sig selv fra, hvis jeg ville sy til veninderne.

Maria

søndag den 4. maj 2014

Majas Konfirmations Quilt

 Jeg er VILD med denne quilt...
 ... og quiltningen!
 Jeg vil have en selv!
 NU!
 ASAP!
 Meen... det får jeg så ikke...

Maria

PS: Jeg har brugt Sidekick linealen fra Jaybird, men designet er mig eget.
PS: Maja har været Julies veninde fra de mødte hinanden som 3 årige i børnehaven!

fredag den 2. maj 2014

Lukkekant...

Maria

torsdag den 1. maj 2014