tirsdag den 31. juli 2012

Ferie og forberedelse!

I disse dage holder ungerne og jeg ferie kombineret med skoleforberedelse... Det lyder måske kedeligt, men det er det så absolut ikke!

"Dette er simpelthen perfekt" var Julies kommentar, da vi alle tre sad på Cross Cafe med varme osteindsnaskede nachos og sodavand, mens det stod ned i stænger udenfor. Inden da havde vi klaret diverse vigtige indkøb så som fjollerier fra Tiger, bogpapir og elastikmapper.

I dag skulle vi så bage, men eftersom der ikke stod kage på programmen, så endte det med at jeg klarede det selv...

Så en dobbelt portion bolledej (40% fuldkornshvede) blev lige forvandlet til: 28 pølsehorn, 22 pizzamuffins (rest af kødsovs fra i aftes) og 24 skinkeboller med ost/oregano. Så er der lidt på lager til madpakkerne!

Nu er det ikke sådan, at det ikke er blevet bagt kage her, for hvad er mere nærliggende sådan en regntung søndag som forleden? Og når man ikke kan enes om hvilken slags der skal bages...

      Julies med hindbærskum og frisk frugt
...så bager man da bare hver sin slags! 
Og tilkalder en mormor til kagespisning og brætspil!
Jakobs med jordbær stykker og let flydende jordbær frosting. 
I morgen starter så ungernes "bedsteforælder-sommer-stafet" og jeg kan komme lidt til symaskinen igen.
Jakobs tæppe (uha av, det er nok lige min dåååårlige samvittighed!!!) er næsten syet sammen og skal så "lige" quiltes. Men heldigvis skal det tunge arbejde spædes op med hhv færdiggørelse af de to quilts, jeg skal have med til DPF Træf, og så nogle nye skønne modeller, jeg skal sy op for Helene Juul Design.


Helene og jeg var i butikken nogle timer i går og fandt lækkerier, og jeg kunne naturligvis ikke dy mig, men måtte lige kigge lidt med fingrene i aftes! Så nu er det lavet skabeloner til to modeller og tegnet stitchery op til to andre! Siticherierne farvelægges (jeg bruger skønne Jumbo farver fra Kvickly til 25 kr.) og da jeg var i gang, tog jeg en kopi af det ene stitchery og farvelagde det også. Altså så det er nemt at se, hvilke linjer det skal have hvilke farver... altså tænke-tanke-undervejs-begrænsning!

Nu har jeg jo holdt en laaaang ferie her fra bloggen, mest pga min stakkels korpus som bare har haft en sej sommer, men mon ikke jeg snart er ved at være bloggeklar igen? Karina nævnte ellers i aftes, at hun var bange for, at jeg skulle have fået et alvorligt tilfælde af blognings-fobi-eller-manglende-inspiration, hvilket hun selv lider af... Men nej, det har jeg ikke!

Maria

torsdag den 19. juli 2012

Glas, kasser og mange ord!

I dag har jeg haft energi til at "smutte" en tur i Ikea sammen med manden min. Det med energi er ellers ikke noget jeg rutter med i disse dage. Da jeg for 14 dage siden var hos lægen, fik jeg udleveret en recept på "tålmodighed" - men den slap altså hurtigt op her hos mig!!! Så i mandags var jeg i "helsekosten" efter lidt af hvert mod snot/uorden i maven/ringe immunforsvar, så nu er min dag fuldstændig skemalagt i "indtagning af ren helst" tidspunkter! Om det virker??? Tja, nu er det jo kun torsdag, men et er sikkert, noget sker der! Mine dage er blevet "interval inddelt"; sådan at forstå, at jeg lige efter indtagelse af noget pullimut bliver rigtig skidt og må hen at ligge ned en times tid (tak, Tour!!!). Det sker så 5 x om dagen - og der røg altså 5 timer så! Men i mellemtiden har jeg det strålende... i hvert fald efter dagens første to doser! De andre lækkerier jeg indtager, giver blot sure opstød, underlig ånde og pels på tænderne, men hva?!

Nå, men tilbage til Ikea - jeg hoppede nemlig en omgang pullimut over (kan jo ikke ligge ret længe på sofa i Ikea, før det bliver kedeligt!) og så drog vi afsted! Og jeg købte KUN - KUN det der stod på min seddel! Altså er jeg ikke helt rask endnu!


Flere skønne hvide kasser og tidsskriftkassetter, mærkedimser til andre kasser, vitrinelåger (ikke med på billedet vel) og så nogle glas til knapper, bånd mv. Jeg tror det bliver rigtig fint med farvestrålende fyldte glas bag vitrinelåger! Billede følger!

Maria


Denne frøken er ikke specielt vild med al min roden, rengøren, støvsugen og larmen i lapperiet. Men så er det da godt, at der lige har stået et par stofkasser i stuen til fri afbenyttelse i nogle dage (det gør de ikke længere!!!).




tirsdag den 17. juli 2012

Lang omvej...

I disse dage, står den op oprydning (igen, igen, igen) og rengøring i mit lapperi. Jeg har fred og ro til det, for ungerne er på hver deres sommerlejr, og manden min er atter startet på arbejde. 
Jeg havde en helt skudsikker arbejdsplan, så jeg ret hurtigt kunne komme til at sy... men som altid blev jeg lige inspireret og begyndet at tænke over, om jeg også skulle flytte om i mit gemak, nu jeg var i gang?!

Jeg tror nu ikke det bliver til det store; flere Ikea papkasser, et par vitrinedøre til en reol og så ophængning af alle mine ruller med vliesofix, vlies, klar plast mv. Men for at jeg kan få plads til det (måske) smarte ophæng, skal jeg have tømt den ene af mine to smalle kommoder (ses til venstre i billedet). Altså skal der sorteres, smides ud, flyttes rundt i de skønne hvide kasser fra Ikea, lægges til side.... Hold da fast, hvor har jeg meget ragelse.....


I morgen har jeg planer om at sortere og (gen-)folde alle mine små stofstykker. Jeg har indtil nu haft en skuffe til gul/orange/røde/lilla, en til blå/grønne, en til sort/hvide/repro og så fremdeles. Men nu går det bare ikke længere! Der må færre farver til hver skuffe - og også uha, en hel skuffe til reprostoffer! Altså må nogle af de andre skuffer ryddes! Og hvor de skal ryddes hen til, ligger lige nu hen i det uvisse... spændende?! Heldigivs kan jeg sidde i stuen og "køre" Tour imens!!!!!

Nå, men eftersom dette måske nok lidt er en over-sprængs-handling, så må jeg hellere vende tilbage til stuerodet! Når jeg tænker på, hvor sjovt Mis må have haft det med at slæbe mit strikketøj rundt i huset i nat, ja så er det nok bedst at få ryddet gulvet bare nogenlunde inden sengetid!

Maria

PS: Puha, det er til at blive helt svimmel af at se ind i mine skabe anno oktober 2010 - sådan ordentligt har de ikke set ud siden! Måske jeg skal prøve det igen? Jeg lider måske ikke helt af sylede, men jeg "hopper" altså ikke ud af sengen om morgenen, for at skynde mig ind at sy. Men måske sådan om grundig stofgennemgangogoprydning kan gøre lidt gavn? Nogen der har erfaring med det???

søndag den 15. juli 2012

Jeg syr skam...

..men det er kun i hånden og som supplement til Tour'en, så det bliver ikke til såååå meget. Men jeg arbejder virkelig målrettet på at få alle mine blokke til SKofW applikeret og broderet færdige! Det går faktisk meget godt, men det tager tid.


Her er det en ret så grøn stol, der står for - og så skal den have orange sæde/ryg! Af en eller anden grund, har jeg så fundet på, at der "lige" skal tilføjes zigzag lidse til en del af blokkene, så det forlænger lige processen lidt, da nogle af blokkene allerede (troede jeg) var færdige, men det bliver rigtig fedt, så jeg går gerne den omvej!

Maria

torsdag den 12. juli 2012

Blablablalbalba...

I dag har jeg talt både mig selv og en hel del patchwork-glade damer trætte!!! Jeg er i hvert fald sikker på, at langt de fleste der kom til min lynlåsdemo hos Helene i dag, gik hjem med mere end rigeligt til ørerne - og til at afprøve.


I løbet af 80 minutter gennemgik jeg syning af trekantpunge på en super nem måde, 2 metoder til at montere  lynlås i pude-bagsides-tykke, to metoder til at sætte lynlås i tasker (både i nye tasker og i nogle man har syet allerede, men hvor man ikke lige har vovet at sy lynlås i) og diverse måder at sy lynlås i toiletpunge mv. Dertil kom så spørgsmål, sidesprings snak, dimsedut forklaringer (ex om strygestivlese) og så var der lige et lille frokosthvil til mig. Og så tog jeg lige hele baduljen en gang til!

Snusetid til alle damerne!

Parkeringspladsen var pænt fyldt - og trods dette, var den eneste stemme Pia kunne høre, da hun ankom og forventede et værre snakkeri, min! Men den kunne nu også trænge ret godt igennem - trods en rest af hæshed!

Og samtidig var der stor travlhed i "Helenes" ende af butikken, hvor der blev fundet stof frem til både det ene og det andet skønne projekt! Sikke en skøn eftermiddag!

Stort tak til alle fremmødte - I var en skøn flok nysgerrige og spørgelystne tilhørere!

Maria


onsdag den 11. juli 2012

Kælen???


Miss May har aldrig været den helt store kælekat, og dette er faktisk første gang, siden hun blev neutraliseret i september 2011, hun har vendt bunden op for at blive nusset på maven og det rigtig længe. Hun kan godt finde på at "hente" mig, fordi vi skal ind på sengetæppet/dynen og nusse. Når hun har fået nusning nok, lægger hun sig simpelthen til at sove på mine hænder - så hyggeligt. Det er muligt at snige sig til en lille nusser andre steder i hytten, men aldrig om hun kommer til mig i sofaen/på skødet/på arm. Men kravle over skulderen og om på min ryg... hvorefter jeg naturligvis lægger mig på alle 4... ja, så lægger hun sig gladeligt tilrette og spinder!!! Og så er spørgsmålet: Hvem af os er mest skør???!!!

Maria

Nu på 2 pinex - 3 gange om dagen - og så kan jeg faktisk holde hovedet ovenvande!!!

lørdag den 7. juli 2012

Lavvande i gavekassen!


Jeg har sådan en skøn kasse fra Ikea, hvor jeg gemmer små gaver/overskudsprojekter. Det er jo fedt, bare at kunne dykke ned i den og finde en lille værtindegave, en god bedring gave, eller en lille sag til at putte fødselsdagspenge i!


Venstre: værtindegave, som familiens drenge skal have med i byen 
Højre: 12 års tøse fødselsdagsgave med penge i, som Julie skal have med i byen
Og jeg skal så ligge udsplattet i sofaen til Tour'en. 
Nu må den omgang hoste godt snart fordufte!

Maria

Og så kan jeg se i gavekassen, at jeg nok snart må give den en større omgang, for selv om det er som med juletræer (det pæneste står altid tilbage), så er det altså ved at være en lunken omgang!

onsdag den 4. juli 2012

Latterligt ipad cover!

Onsdag for to uger siden kom jeg hjem fra byen (posthuset) og faldt over dette indlæg på Maria Vetters blog. Først skrev Maria noget om modern quilt/traditionel patchwork, en sag hun og jeg har udvekslet mange spændende synspunkter om - måske mere om det en anden dag. 

Men så kom jeg til det, der fik mig til at slå mig på lårerne af grin... Maria viste sit nye ipad cover på bloggen, ja det var naturligvis ikke hendes cover jeg grinte af, men at jeg lige havde været på posthuset og sendt et afsted til hende. Grunden til dette var, at hun havde lagt en kommentar hos mig en dag, og så måtte jeg naturligvis lige sy et til hende. 


Jeg har det jo altid sådan, at hvis det ikke gør bare en lille bitte smugle ondt at give noget hjemmenørklet væk - ja så er det ikke blevet godt nok. Og helt ærligt, så overvejede jeg bare et kort øjeblik, om jeg skulle købe mig en ipad...

Jeg har brugt hør på ydersiden og lime print til for og flappen er en lille kollektionsprøve fra Lecien. Også et stof i kraftigt struktur, så det passer perfekt til høren.


Jeg har quiltet streger og cirkler og skrevet "Vetter", så Maria ved at det er hendes.



Mellemforet er noget jeg købte på nettet for snart et år siden. Det hedder "Soft and Stable" og et et skummateriale specielt udviklet til tasker. Det er lidt som 3-4 lag skumvaskeklude komprimeret og med et lag net yderst. Det er super nemt at sy i, giver flot quiltet struktur, holder formen og så kan det vaskes. 

Jeg kan se på Marias blog, at pakken er kommet frem og heldigvis blev hun glad for den trods det, at hun lige havde syet et selv! Nu er jeg så spændt på at høre, om sagen og ipad'en passer sammen? Jeg har nemlig ikke haft noget at måle/sy efter! 

Maria




Madam!!!

Jeg har naturligvis hjembragt nogle lækre (og desværre også mindre lækre) sager fra Tyrkiet. Nogle endda med relation til alt mit syhalløj. Her var det så fint med billeder, men desværre har jeg også taget en gigantisk omgang tyrkisk snot/hoste/hovedpine/diarre med hjem, så lige nu er det der fylder mest hos mig, udfordringen "at kunne få luft"! Jeg lyder som en cerut-pulsende-lungerudafkroppen-hostende-ældre-dame - dog uden den slemme lugt - håber jeg?!
Heldigvis er der Tour i flimmeren og så sover jeg resten af dagen... Ikke engang sytøj kan jeg præstere af tage fat i!
Dog var der een ting jeg ikke fik med hjem fra vores ferie... Og tro nu ikke, at jeg ikke havde sat mig ind i reglerne hjemmefra - og det både forfra og bagfra - og jeg havde fundet ud af, at man må medbringe en saks (endda en med polka dotter), hvor benene er kortere end 6 cm, fra skrue til spids, i flyveren. Men men men, sådan fortolkede den Herre Tyrkisk Tolder det altså ikke... "Madam - your scissor (ikke noget s i ende her)"!!! Og da jeg så forsøgte mig...: blablabla var svaret: "Madam!!!" Underforstået - "Din komme ko, se nu at få lagt den saks her i min hånd, inden jeg beslutter mig for, at du slet ikke kommer med flyet!" Og det gjorde jeg så, naturligvis - efter jeg var blevet noteret i Herre Tyrkisk Tolder's lille sorte bog!


Maria
Men man er vel godt forberedt, så jeg havde også et sytøj i tasken, hvor mit Cosmo broderitråd allerede var klippet i passende længder og sat på papstykke (naturligvis med påskrevne numre Pia).