lørdag den 31. december 2011

Gaver, fortsæt og Nyt År!

Årets patchworkgave her hos mig - en helt igennem total genial og lækker bog om quiltning!

Ud over at bogen har mange flotte "ud i en linje" designs som her, så er der også vist billeder af de quiltede stensils. Det giver et helt andet indtryk end linjetagningen. Jeg har allermest lyst til at kaste mig over en "quilte sampler" straks, meen besinder mig nu nok!


Sammen med bogen fik jeg denne skønne buket Kaffe Fasset stoffer... Alt sammen af min søde veninde (og altid med på mine skøre idéer makker) Helene!

Af andre pw gaver (ud over penge til at solde for) fik jeg en ny "og-jeg-lukker-mig-selv-op" saks og en saksesliber. Der er nogen i familien der ind imellem har svært ved at holde fingrere fra mine sakse og bruger dem til altl muligt, så en omgang slibning vil gøre underværker.


Jeg har de sidste par år sat mig et eller flere patchworkmål for det kommende år. Dette års mål var 1 quilt om måneden (i snit - altså 12 i alt), og det har jeg næsten nået. Da jeg satte mig det mål, var der ikke planlagt en skulderoperation og den har bestemt sat en god solid stopklods for syning af større sager. (Bare rolig - jeg kommer tilbage!!!) Men 11 quilts er det blevet til! Her ville det så være skønt at kunne vise alle disse quilts, men mange af dem er modeller til Helene Juul Design og jeg knold har ikke fået taget billeder af dem.

Næste års mål... Uha den er værre. Jeg burde sy/quilte følgende...

Oles 40 års fødselsdagsquilt (broderier syet)
Hope medallion quilt (BOM 2011)
Design Udfordring 2011
Design Udfordring 2010
Hemmelig testquilt
....... tror jeg stopper inden jeg enten falder i søvn eller bliver deprimeret...

Måske jeg skulle lave en "gør kål på nogle projekter måned" i januar - eller helt lade somom jeg ikke har opdaget, at der ligger en ret pæn bunke 2011 projekter, der lige om lidt bevæger sig over i den højt ærede kategori UFO og bare kaste mig over et nyt skønt prokejt?! Tror lige jeg vil sove lidt på det... et par gange...

Slutteligt...

Godt nytår
 Håber I får en rigtig skøn aften og et helt fantastisk nyt år med mange skønne syprojekter!

Maria

fredag den 30. december 2011

SSCS gaver!

Jeg fik denne super søde løber af DE i årets SSCS. Jeg elsker dresden plates i en hver afskygning!


Nu kan jeg også vise de pakker, jeg har sendt afsted til min SSCS partner Lurline.

Først den lille gave, som måtte åbnes ved modtagelelse

og så den "store" gave til juleaftensmorgen.
Jeg elsker altså denne taskemodel - måske jeg skal sy en til mig selv også???
Nå, det siger jeg vist nok hver gang jeg har syet sådan en...

Nu er julen pillet ned her hos mig - men der er dog stadig lige kager tilbage i dåserne.
Det er blevet tid til at tænke over næste års "patchwork fortsæt"!
Har du mon et??? Og plejer du at holde dem???

Maria

søndag den 25. december 2011

Lad julefreden sænke sig...

 
Nu er der set 2 x julekalender, spillet kort, spist andesteg til overmål (men rester til imorgen!), der er danset om træet og sunget, givet og modtaget gaver - beundret, gennemset, afprøvet - æblekage med mandel i er også fortæret (ingen ris a la mande her hos os) efterfulgt at småkager og konfekt, køkkenet ryddet og børnene lagt i seng - frivilligt. Og nu kan julefreden sænke sig...

Julie fik "Chokolade Fix" i mandelgave - nok mest tiltænkt hende og mig, for vi elsker hovedbrud. Vi mangler kun at løste 6 opgaver... og vi glæder os allerede til at gøre det imorgen!

Der skal også spilles andre nye spil og samles sådan rundt regnet 10000000 legoklodser, spises lidt guf og rester af æblekage (til manden min er der ris a la mande) og daskes rundt i nattøj hele dagen. Altså er alt som det skal være!

En enkelt i familien tog forskud på julefreden og lod den sænke sig allerede kl 16.30 i eftermiddag og lettede sig først igen kl 22.30. Men hun har naturligvis også haft meget travlt sidste nat og den første del af dagen med at pille pynt af juletræet (igen og igen), spise flødeskum, trække dugen af bordet, gemme sig mellem pakkerne... og så bliver man naturligvis noget så træt... og nuttet!

Herfra et ønske om en rigtig glædelig jul!
Håber at julefreden også indfinder sig hos dig!

Maria

Merry Christmas!

PS: Er denne blog egentlig om patchwork? Eller er der en nisse på spil???

fredag den 23. december 2011

Jo, jo da...

Der er godt nok stille her på bloggen i disse dage... men ungerne har juleferie og vi stor hygger (og jeg syr næsten ikke noget). Onsdag var vi i biffen og  igår stod den på konfektfremstilling. Jeg har mine råvarer - ungerne har deres...


Det med at ungerne laver deres eget konfekt kommer fra dengang de var små, og jeg ikke ville have bussemænd i den konfekt, jeg skulle spise (ja, ja, kald mig bare snerpet), og så er det naturligvis blevet en tradition. Dog, i år har vi købt jordbærmarcipan og pistaciemasse i stedet for selv at indfarve marcipan (jeg hader blå fingre!). De får også nogle chokoladeskaller, der nemt kan lægges guf i. Når alt er blevet chokoladiseret (chokoladeovertræk), slutter vi af med "sjov med smeltet chokolade i 5 ml. sprøjter" - genialt til at lave fine mønstre af chokolade.

Det kan i øvrigt anbefales at synge "Rudolf" og andre skønne julesange imens - specielt hvis der sættes B som forbogstav på samtlige ord... "Benber bu ben bom Bubolf, Bubolf bed ben bøde bud, ban bar bet bammelt bansbyr, bom bå brent bærkværdigt bud..." Ha, ha, ha,!!!

Maria

PS: Tja nåede ikke julepynten i år for første gang nogen siden i mit liv... men juletræet er kommet ind og har fået lys på. Pynt... ja det bliver spændende, for Miss May piller det af med i samme tempo, som vi hønger det på!

tirsdag den 20. december 2011

Simpelthen et must!!!

Rum

Læs den!!!
Og sørt for at have tid til at læse den færdig, når du først er begyndt!

Maria



mandag den 19. december 2011

DU pk 5.

Nu nærmer enden sig for årets design udfordring. Det har været meget anderledes i år, men som altid både spændende, udfordrende og sjovt. Til denne gang fik jeg "syet" 3 blokke...


Jeg skal lige have syet dem sammen og lavet en enkelt dresden plate til samlingen - mangler at bruge et mindre skønt stykke gråt/tyrkist stof. Nå ja, og to blokke fra sidste omgang!



Sidste måneds stoffer er meget 1930'er lyserøde tuttenuttet. Måske lige til den gode side, men med den tyrkise skal det nok blive ok - tror jeg. Temaet... stjerne, hjerte og engel... det er værre... engle... hm?!

Maria

torsdag den 15. december 2011

Skal vi flette vore julehjerter sammen?


Igen i år holder jeg en lille juledemo hos Helene Juul lige her op til jul. Kom forbi og se, hvordan du nemt kan få bugt med resterne af årets julestof og samtidig lave lidt let og lækkert "i sidste øjebliks" julestads!

Maria

onsdag den 14. december 2011

Julefred?!

Jeg ved ikke om man kan sige, at julefreden har lagt sig hos mig, men et er sikkert - der er en der har lagt sig på den!
Lige nu er årets juleophæng favorit-ligge-plads for Miss May - men måske den alligevel kommer op at hænge senere???

Jeg har startet dagen med af bage 10 plader brunkager (bagest ses første plade som blev "dyp i kaffen kager", er nu ved at rulle pebernøddedejen ud i stænger, og senere på dagen kommer ungerne og min mor hjem til det helt store bage-hygge-halløj. Pebernødder, figurkager og klejner. Så er årets julebag i hus - altså sidst på dagen!
Tror lige jeg vil kaste et blik på denne måneds DU pakke inden bagegildet- har ikke set på den siden vi fik den udleveret... Ups!
Maria


Der er db portion, og så får min mor sine ubagte pebernødderuller med hjem, så de kan sprede juleduft hos hende unden bagning.

tirsdag den 13. december 2011

Når enden er god

Og disse ender er da bestemt ikke at kimse af! Det er min høst fra julestuen hos Helene Juul i søndags...

Nå ja, og så også 6 m julestoffer til et hemmeligt projekt. Jeg holder jo ellers på, at julestoffer skal bruges op hvert år, men disse er geniale til mit kommende projekt, så derfor indkøb... til ½ pris. Det hjælper jo også på sagen!

Forleden kom der også en ret skøn pakke til mig fra Fat Quarter Shop. Stof og grej - det hele til lager må jeg med skam melde! Men det var til super priser og noget jeg "måtte" eje!



Maria

søndag den 11. december 2011

Giveaway vinder...


...blev Margit. Stort tillykke til dig Margit. Jeg har sendt dig en mail - straks du sender mig din adresse, putter jeg de lækre sager i postkassen!

Maria

Mønsteret kan købes hos Helene Juul Design.

lørdag den 10. december 2011

Julestue!

Jeg må jo nok indrømme, at det ikke er hos mig der er jul i stuen. Men jeg har jo 14 dage til at nå det, så det kommer nok - om ikke andet så til næste år. Det har ligesom ikke rigtigt grebet familien i år - der er ingen gaver købt, intet bagt, ingen konfekt lavet og pynten består af et halv-forkølet nisselandskab, en kvist på døren (fra en nabo), og juledesperationer fra min svigerinde. Men vi hygger, spiller, ser julekalendre sammen hver aften, nissen kommer lækkerier i ungernes julesokker hver dag og alt i alt må det bestemt være det vigtigste.

Nej, den julestue jeg har i tankerne er Helene Juuls årligt tilbagevendende julestue-eftermiddag (pdf-fil). Der er åbent i butikken i morgen søndag fra 10 - 14 med masser af gode (og rigtig gode tilbud) og så kommer der forskellige kunsthåndværkere/nørklere med deres skønne kreationer. Her er mulighed for at finde en skøn værtindegave (måske til sig selv), julegaver og andre uundværligheder.

Jeg kommer... gør du?

Maria

Her er en lille juledug jeg har syet til Maria Vetter bare sådan i anledningen af at det er jul.
Hun kan, som jeg, virkelig tage budskabet til sig

Du kan finde Wenche Wolffs skønne stitchery mønster her hos Northern Quilt.

fredag den 9. december 2011

Julefryd - Giveaway!


"Julefryd" er et mønster med 15 forskellige små stitcherier. Navnet kommer simpelthen af, at det har været en sand fryd at sy dem! Som det ses på billederne er der alt fra stjerner, hjerter, brunkagemænd og koner til trommer, iskrystaller og juletræer. Alle med en lidt naiv streg, der passer godt til julen.

I mønsteret er der vejledning og pap til alle 15 ophæng, til 4 kaffeservietter - her går stitcherierne igen som quiltemønster - og til "kaffebrik med plads til en brunkage".

Du kan vinde:
  • Et Julefryd mønster og
  • Skønt romantisk julestof (1,5 m) til hele "sættet" sponsoreret af Helene Juul Design 
For at deltage skal du lægge en kommentar, hvor du deler dit bedste anti-jule-stress-råd med alle os andre!

Hvis du ønsker at øge dine vinder chancer, kan du også blogge om min giveaway, og derefter lægge endnu en kommentar med "har blogget" tekst (og ikke bare skrive det i din anti-jule-stress kommentar!!!). Du må gerne "snuppe" billedet til dette formål.

Desuden skal du enten have en blog eller skrive din mailadresse, så det er nemt at kontakte dig, hvis du er den heldige vinder.

Lodtrækningen finder sted allerede på søndag den 11. december om aftenen.

Maria

(Pikhalsbånd!)


Elsker når mit vocabularium bliver udvidet!

Maria

Læser du dit mønster???

Jeg sidder lige nu og lægger sidste hånd på et sødt mønster med stitchery. Mønsteret (i en lidt mindre udgave) har været et af de mønstre, der er blevet udleveret til Helene Juuls julekursus, og da det er blevet rigtig godt modtaget, skal det naturligvis også ud til "ikke-kursusdeltagere".

Og så er det jeg lige funderer lidt over, hvad du gør med et mønster, når du får det i hånden???

Jeg kan høre på en del af kursusdeltagerne (som jeg efter kurserne har mødt på caféer mv.), at de har "glemt" at læse min vejledning igennem - og faktisk tror jeg, at det er en uvane mange patchworkere har!!! Altså at tænke: "Nå, men det hitter jeg da sagtens ud af" og så klør på. Det er der sådan set ikke noget galt i, men måske der var nogle gode fif/geniale forklaringer gemt i mønsteret, som man så går glip af?

Tro det eller ej, så læser jeg selv de mønstre jeg køber rigtig grundigt igennem inden start! Det er ikke sikkert, at jeg gør som det står (det gør jeg sikkert ikke), men jeg er altid nysgerrig på, hvordan andre gør. Og ved at læse og blive inspireret, har jeg lært rigtig meget og fået min "fif-bank" godt og grundigt udvidet!

Nu er jeg så nysgerrig.
Læser du dit mønster igennem inden start???
Altså sådan helt igennem???

Maria

PS: Det kommer billeder af de gode sager senere på dagen... og så lidt om den der giveaway!

torsdag den 8. december 2011

Møgunge!!!

I aftes kl 20.00...

Mig: "Unger ved I hvad, jeg har lige opdaget, at jeg har gået med vrangen ud på skjorten hele dagen!!!!!"

Julie: "Ja, opdager du først det nu?"

Mig: "Opdagede du det allerede imorgen?"

Julie: "Jeg tænkte i morges, at du da vist var ekstra træt!"

Godt så! Må udtænke en lille sød hævn - nej det nænner jeg jo ikke - sjov er hun nu den møgunge!

Maria

Er du typen der fortæller folk, at de har spinat mellem fortænderne/toiletpapir hængende under skoen/nederdelen klemt fast i trusserne/en stor bussemand siddende på næsen/...?
Eller tænker du, at det da er pinligt og lader somom alt er som det skal være?

Ups - for kort!

Sådan kan det gå... altså at man må skære en lynlås over... når lynlåsen er lavet for kort...


Godt at glideren kan tages af og puttes er et stykke af resten af lynlåsen.
Den er/var nemlig god lang og jeg skal kun bruge 6".

Nu passer den i længden.

Sådan - færdig...
hoppede lige over billeder af den der gængse fejl, hvor lynlåsen er lynet i inden vending...

Maria

Der er en fin tegning af metoden lige her. Læs også første kommentar.

onsdag den 7. december 2011

Den der pen...

"Pilot Frixion Ball"
Jeg  lovede efter træf at komme med mine kommentarer til denne nye vidunder pen... og her kommer de så. Når der har taget mig så lang tid at komme hertil, er det ikke fordi, jeg ikke har brugt dem, men fordi jeg ikke lige vidste, have jeg skulle mene om dem. Jeg er nemlig ikke udpræget begejstret!

Det er super smart, at man bare skal stryge over stregen og så går den væk. Men der bliver ved med at være et tydelig mærke efter stregen. Det er ikke så slemt på lyse stoffer (men altså slemt nok til, at det ikke kan falde mig ind at bruge den til ex at tegne stitchery eller quiltemønstre op med), men på mørke stoffer efterlader den en grålig streg. Prøv lige at ramme den i første hug!

Noget andet er at, stregen vil komme frem igen, hvis sytøjet puttes i fryseren, altså må blækket jo nødvendigvis stadig være i stoffet. Måske gør det ingen ting - måske laver det hul i stoffet med tiden eller "blot" giver endnu tydeligere skjolder - det er jo ikke til at vide.

Til gengæld er den genial til kryds&tværs - det er super nemt at viske ud den ene gang ud af 1000, hvor jeg laver en fejl ud... hmmm...

Nå men tilbage til sytøjet. Når jeg nu har pennene, så skal de jo også bruges. Jeg har fundet to for mig helt oplagte steder at bruge dem!
Den ene er, når jeg skal tegne en streg på et stykke stof eller en quiltet sandwich, hvor jeg skal sy eller klippe i stregen. Den er nem at se, den tegner præcist og der er ikke noget med vandpjaskeri,  for at den forsvinder igen.
Her har jeg tegnet yderkanten af en lille sminkepung og kan så bare klippe ud i stregen. Men inden jeg gør det, syr jeg lige en omgang lige inden for stregen, så jeg er sikker på at lagene bliver hvor de skal være og at mine quiltelinjer ikke iler op... men det er jo en helt anden sag. Et styk færdig minipung!


Og så er den GENIAL når jeg skal tegne ex stitcherymotiver op til brug i mine mønstre. Det er jo fuldstændig umuligt at tegne 15 små lækre motiver op uden at tegne ved siden af. Men med denne pen kan jeg bare gnubbe lidt med enden (ja, ja, pennens altså) og vupti - væk er fejlen og jeg kan fortsætte med at tegne!

 Nyt julemønster???
Mon der kommer en lille lækker giveaway i løbet af et par dage???

Maria

mandag den 5. december 2011

Færdig!!!

 
Ja ikke mig, men de 26 bogmærker!

Sjovt som de blå og eller lilla farver ikke kan blive pæne i aftenlys...
24 styks til eleverne og de sidste to til klasselærerne.

 
Maria

Man kan vel tage det store overblik med lukkede øjne!!!

fredag den 2. december 2011

Ganske vidunderligt!

Jeg har lige været en tur i Veng fra mandag til torsdag... syet, syet, syet, hørt 4 lydbøger og blot set 2 timers tv. SYplanerne var at afprøve nogle (for mig) nye måder at sy både en ny type af toilet pung og smarte måder at sy gamle kendinge på. Jeg startede ud med at bruge vejledninger, jeg havde fundet på nettet (ex. her hos Timotei) og endte ud med at rette mønsteret/metoderne til, så de passer til mig. Simpelthen skønt med god tid til at udtænke smarte symetoder og så straks kunne afprøve dem!!!

Syplads med udsigt...

Sol på pladsen, når den skinnede og ellers bare første parket til regn og rusk!

Og her er høsten af nogle dages arbejde. Nederst til venstre tirsdagens bogmærkemarathon... 21 stykker på 8-9 timer. Mangler stadig 5 mærker, men det lilla/tyrkise stof var blevet hjemme, så de må komme i løbet af week-enden.

 Sminkgpunge og toilet tasker i forskellige størrelser.

Flere små punge og et sæt grydelapper til huset (læs Klærke Hostel).

Sjov leg med strimler...

Omdannet til halvstore punge.

Flere toilettasker, kleenex etuier og en enkelt pengepung.

Og så et par bokse og flere kleenex etuier.

Og så en omgang rengøring, så der er klart (læs støvfrit) til næste gæst!

Min svigerinde Hanne skulle i løbet af ugen i gang med "gran, ler, lys..." og tilbød lige at lave en omgang til mig også. Herligt at kunne tage med hjem!


Maria... der nu bare mangler at pakke ud!