mandag den 31. oktober 2011

Nu skal det være!


Tænk - i dag føler jeg mig "helt normal" (ingen frækheder her tak!!!)! Så nu skal der syes nye betræk til vores sofapuder! Jeg har i evigheder (over et år) haft stof liggende, men syningen er blevet ved tanken. Oprindelig skulle der både være lime og pink hør puder med skønt Kaffe Fassett stof i midten, men jeg har brugt al mit lækre pink hør, så nu bliver der to i lime (med pink tittekant) til en start. Måske jeg er heldig at Lene fra Patchwork Værkstedet i Taulov har noget pink på lager?!

Maria

søndag den 30. oktober 2011

Op med pladerne!

Jeg har tidligere vist, hvordan man forholdsvis nemt og billigt kan lave sig en designvæg/opslagstavle. Jeg har længe haft denne ene fra min tutorial og det endte faktisk med, at den var forsvundet i papirer, tegninger fra ungerne, mønstre, og meget lidt stof/stitchery - men ingen plads til "design". Nu var det ikke sådan, at jeg bare kunne lægge det andet væk, så derfor har jeg brugt den lynmonterede designvæg de sidste par gange, noget større har skullet se dagens lys. Men den hænger så foran skabslågerne... et bøvl det hele. Men jeg havde faktisk lidt ledig vægplads tilbage - læg mærke til jeg skriver "havde", for nu er de også "pladet" til!

Godt nok gik der lidt tid fra indkøb af plader til montering af stof og derefter til ophængning... og det har Miss May virkelig nydt. Sådan en gang blød masonit er super god at klatre op i!!


Sådan ser den ene nye væg ud nu - super dårligt lys, men det giver alligevel en idé om konceptet.


Maria 
- der stadig hænger med r.... i vandskorpen!

PS: Undlad venligst skrive at, at jeg er heldig at have en "handyman". Her hos os er det et skældsord for en mand, der tror han kan noget med værktøj, træ, maling og skruer/søm, men faktisk bare laver klamp! Og lige det laver manden min aldrig... hm... og da heller ikke jeg... hm...

torsdag den 27. oktober 2011

Ude af drift...

 - det er ikke computeren, blogger eller netforbindelsen, men mig! Efter mit sidste indlæg (i lørdags) gik der ca 1 time, så fik jeg ondt i maven... og brugte derefter uforholdsmæssig meget tid for mig selv et par døgn... heldigvis mest under min dyne. Nu er maven ved at være sig selv igen, men hold da fast hvor jeg er slatten! Hvis nogen har fulgt med hos Helene - ja, så er det nok mig der har smittet hende... uden selv at være syg endnu. Så vi har godt nok været nogle ynkelige skravl!

Noget har jeg dog alligevel fået syet, men det er julehemmeligheder, så de må lige vente 1 måneds tid inden jeg viser noget her...

I stedet kan jeg afsløre nogle ret lækre kasser...




Maria

lørdag den 22. oktober 2011

DU pakke 3.

I dag har vi endnu en gang været samlet i DU kursusgruppen hos Helene Juul Design. Jeg vil ikke sige, at vores projekter begynder at tage form, men forskellene i vores løsninger af de første 3 udfordringer giver nu alligevel et lille praj om, hvor vi hver især bevæger sig hen.

Min pakke endte ud med at være rene 1930'er blokke - med 3 tilsatte 1930'er stoffet. Et af dem jeg havde valgt at sætte ti (lilla), havde Helene faktisk overvejet, om vi skulle have en bid af.


Helene har som altid store intentioner om at hun også skal sy blokke til hver gang, men da hun jo ikke har flere timer i døgnet end vi andre, kan det nemt komme til at knibe. I dag viste hun to søde ugleservietter frem - og jeg tror, hun vil lade mindst een af sine blokke til pakke 3 inspirere af dem. Søde er de også...

... og måske vi næste gang så skal lære lidt om servietfoldning også...??? En "Fold en ugle" demo?! 

To 1930'er stoffer (de øverste) og et med grå æg... Jeg hader grå!!! Temaet for pakken er... Stakit, Stafet, Kasket... Nej altså, det er noget med 3 x ordspil, som jeg ikke kan huske og heller ikke lige gider lette mig for at hente. Men ganske spændende! Nu skal armen bare i form, så jeg kan komme til at skære stofferne - og hvis det ikke lige bliver til noget, er jeg så heldig, at jeg har mulighed for at udlicitere skærearbejdet!

Maria

fredag den 21. oktober 2011

En sypiges (kaffe-)bord!


I aftes havde jeg besøg af min dejlige lille sygruppe Nipsenålene (ha, ha, ha!!!). Skønt med en aften med snak, latter (og faktsik forbløffende få upassende historier for een gang skyld!), sytøj, stitchery, kager, kaffe cacao, gennemgang af mit bibliotek... og et syndigt rodebord - ganske som det jo skal være!!! Manden min gemte sig ved computeren i et par timer og gik så bare i seng...

Jeg tror Miss May nød besøget lige så meget som mig... Masser af opmærksomhed og mange kurve at besøge - alle med duft af kat og/eller hund!


Maria

onsdag den 19. oktober 2011

Lækre bøger


Meget forudseende bestilte jeg (efter parolen - kan man ikke sy kan man planlægge...) inden min operation nogle nye lækre bøger hjem. Dette er den sidst ankomne og den er skøn! Her er ikke rigtig noget at komme efter sådan rent teknikmæssigt, men skønne skønne billeder med skønne skønne quilte! Jeg har specielt forelsket mig i denne...


En anden bog det bliver læst rigtig meget i disse dage er denne. 
Jeg har meldt mig til endnu en omgang SAL (Stitch-A-Long) og denne quilt er prokejtet. Den er ikke svær at sy, men jeg skal lige beslutte mig for applikationsmetode.

Stofferne bliver med noget mere pang en originalen, men quilten skal jo også bo hos mig efterfølgende! Jeg mangler bare at finde en god brun det kan bruges til, for en blå kat og orange chokolade går nu alligevel ikke!

Fresh af Deb Stain (moda)
Nå ja, så har jeg fået et spørgsmål om teori om at sy på amerikansk. Der er en bibel på dette område og den kan ses her! Her er teori for alle pengene - en fantastisk bog på alle måder!

Maria 

Min "Zaptor - min bare røv" boks virker faktisk nu efter adskillige samtaler med en Stofadame idag. Som et lille plaster på såret (jeg tænker nu, at det skal en mere en "et lille plaster" til at dække min bare røv!!!), sender hun mig et par filmbilletter, så vi kan leje et par film gratis over nettet. "Ja, ja" sagde manden min som den gode jyske bonde han er: "Men mon det så virker???"

Zaptor - min bare røv!

Don't try this at home!!!!!
Jeg er normalt super god til at sige "Nej ellers tak" til telefonsælgere, der forsøger at sælge mig dette eller hint. Men for 1½ måned siden kom jeg så til at sige ja til ½ års Zaptor (- min bare røv) abonnement hos Stofanet, med efterfølgende forkøbsret til boksen til billigere penge. Vi har allerede både bredbånd, telefoni og kabeltv hos Stofa, så det var nok lidt lettere at overtale mig end ellers. Bare lige for prins Knud, så er Zaptor (- min bare røv) sådan en boks der gør, at man kan pause, spole, starte forfra i programmer, se diverse dr.dk/nu programmer som det lige passer, leje film online... Mange fine, og i bund og grund ganske nemt at leve uden, muligheder!

Den rare sælger fortalte vidt og bredt om dette fantastiske produkt, og lokkede også med, at vi den første måned ville få lukket op for alle kanaler - altså dem der normalt er ekstra bataling for - så vi kunne se, hvilke produkter, vi evt kunne blive fristet til at købe senere. Ja, ja tænkte jeg, det kommer til at passe fint, så kan jeg se en masse "skrammel tv" med min nyopererede arm og derefter sagtens undvære alverdens underlige sports/kultur/nyheds/natur/film/børne og endnu mere sports kanaler. Der ville måske gå 14 dage inden boksen kom, så jeg måtte væbne mig med tålmodighed - og det gjorde jeg så...

Efter 4 dage kom posten så med et lille fladt brev med et "Zaptor - min bare røv kort" i... så manglede vi bare boksen, som kortet skulle puttes i. Ungerne syntes jo det lød skønt med disney mv i en måned, så de skulle jo hver dag høre, om boksen nu var kommet... men nej.

Efter 4 uger ringede jeg til Stofa (ja, ja, for lang tålmodighed...- bare rolig det går over!!!) og de havde da aldrig før oplevet, at kortet var blevet sendt uden boksen... Men da jeg jo ikke havde så lange til butikken, ville jeg måske kommer forbi og hente den? Ja, det kunne jeg da så godt...

Som sagt så gjort! Boksen blev sat op og jeg måtte have fat på stofas support flere gange, inden det kom til at virke... Altså sådan da... Og det var ikke grundet mine tekniske færdigheder, for de fejler nemlig ikke noget.

Efter 1 uge forsvandt mange af kanalerne eller viste "fejl 40"... Underligt sagde de i supporten, det havde de da ikke prøvet før... På mit spørgsmål om, hvilke kanaler de lovede "alle mulige kanaler" egentlig var (der var nemlig ikke nogen for ungerne), var svaret, at det skulle jeg snakke med kundeservice om...

Det gjorde jeg så i går... to gange, men damen der skulle tage sig af min meget underlige sag (nu var alle ekstra kanaler nemlig forsvundet!!!) "glemte" at ringe tilbage.

Men så idag fik jeg fat på en fyr i kundeservice, der bare havde styr på det! Han nulstillede mit "Zaptor - min bare røv" kort og lavede os "en ny 1 måned med alle kanalerne gratis periode". Altså det vil sige, alle kanalerne er ikke nogen af dem for børn, men det er en helt anden sag...

Her til aften skulle manden min og jeg så lige slappe den lidt i sofaen (ungerne er på efterårsferie) og tænk, vi kunne se hele....... 3 kanaler!!! DR1, DR2 og TV! Alle standartkalanerne var væk og dem der hører unden "1 måned med alle kanalerne gratis periode"  havde "fejl 40" igen igen.

Nu var min tålmodighed så brugt op (manden min var klar til at smide boksen lige i synet på Stofa igen) og jeg for til telefonen - nu til teknisk support.

Ja, manden kunne godt se, at der var noget galt og faktisk også hvad det var. Der var nemlig ikke i eftermiddag blevet lukket op for alle standard kanalerne (altså svarende til de gamle analoge) på kortet, og derfor kunne vi ikke se mere end 3 kanaler. Men desværre kunne han ikke lige hjælpe os, for det hørte under kundeservise og de var lige gået hjem, men jeg kunne da ringe til dem imorgen og så det fikset!!! Men det er jo så lige det...  "At fikse eller ikke at fikse - det er spørgsmålet"... jeg imorgen vil stille Stofa!

Maria
(lige en kende mavesur!)

søndag den 16. oktober 2011

Stegt morfineret sild!!!

Ja, det er altså mig... eller det var det i hvert fald i eftermiddag. Hold fast hvor er det skønt med al den sol, jeg kaster mig naturligvis ud i efterårs-solbadningens-kunst med stor iver!

Morfineringen... jo altså, jeg er sådan en "slow metabolizers" (nedbryder medicin yderst langsomt) så jeg har igen idag haft stof glæde af den omgang Mrs Morfin jeg indtog, inden jeg gik i seng fredag aften (altså næsten 2 døgn siden). Men nu tror jeg det letter og svimmelheden aftager - det er desværre kun den der virker længe, ikke den smertestillende effekt...

Men jeg kan da heldigvis godt sy trods svimmelhed...


Et par julehjerter tegnet af Abyquilt for et par år siden. Efter min fantastiske oprydning, dukkede de op og kaldte simpelthen på at blive syet! Men jeg tror nok lige de skal have en omgang vand mere, så resten af det blå forsvinder!!! Hvad de skal bruges til... Tja??? 

Og så et lille "fru zippe" broderi "colourful cobblestones". Jeg var lige en lille tur forbi Broderi Modern i fredags... og kan kun gentage... Prøv det - prøv det - prøv det!!! Fantastisk butik - prima betjening!!! Jeg ved at butikken fører stort set alle "fru zippe" designs, så hvis du ikke kan finde dem i web-shoppen, så bare ring eller skriv.
Og så bare lidt "blær" med tanke på en kær syveninde... Jeg kan også godt!

Maria

fredag den 14. oktober 2011

Den virker skam - skulderen!


Jeg kunne ikke dy mig i aftes og måtte lige sy lidt. Først på mit hexagonprojekt på amerikansk og derefter et lille julestitchery. Det er jo ikke det helt store, men hvor er det bare skønt! Tror lige jeg vil gøre lidt mere stitchery klar til "Skjulte Stjerner" i aften...


Maria

torsdag den 13. oktober 2011

Nøøøj for en lammer!!!

Jeg var måske nok lidt "efter narcose kæphøj" i aftes og havde stadig lidt lokalbedøvelse i armen... i hvert fald var det knap så sjovt, da jeg vågnede kl 6 i morges. Jeg er sikker på, at de på hospitalet glemte at fortælle mig, at det sidste der skete på operationsstuen var, at de lod et par elefanter damse rumba på min overarm!!!
Billede lånt fra google
Så sytøj... det kommer nok til at hvile lidt endnu. Men pyt med det, jeg kan jo altid underholde med... Det arsenal af puder jeg skal stables op med, når jeg skal hvile/Mængden af piller jeg skal indtage/De vældig mærkværdige (klamme, ubehagelige, ulækre og urovækkende) lyde der kommer fra mit skulder led/Den skønne bivirkning som Mrs Morfin giver... forstoppelse... nå måske meget godt, jeg skal alligevel ikke rigtig nå helt derom/Min utrolig flotte dagen derpå frisure...   find selv på flere...

Tror jeg nu vil flytte utallige puder ud på altanen, finde nogle let slatne ostemadder som min søde mor lavede til mig i aftes (TAK mor!!!), et glad cola og en flaske koldt vand, to telefoner, min nye bog, mp3 afspiller med skønne bøger i, nye fryseposer i min koldskulder forbinding og super optimist som jeg jo er... et lille bitte sytøj...

Måske jeg skal printe listen ud, så jeg ikke glemmer noget. Det tager jo sådan cirke en lille evighed at få mig anrettet og derefter oprettet fra solvognen igen!

Maria

PS: Humøret er godt - alt er som det skal være!

onsdag den 12. oktober 2011

Av min arm...

Idag har jeg fået en foretaget en længe ventet operation på min højre skulder. Jeg skal skåne Jer for detaljerne, men det er gået rigtig godt. Lægen var ovenud tilfreds - det så super godt ud i leddet og jeg må bruge min arm som jeg kan allerede fra imorgen. Det eneste jeg skal sørge for er, at holde min isposeforbinding i kold form i to dage, med det sørger fryseren jo næsten for!


Heldigt nok kom der en spændene bog med posten idag... Så jeg kan drømme om mere syning på amerikansk, nu jeg ikke lige kan gribe nålen selv!


Maria

tirsdag den 11. oktober 2011

At være på forkant...

... ligger ellers ikke så meget til mig, men det kan dog ske, hvilket det gjorde idag! Om en 5 ugers tid skal jeg på kursus og nu er alt stoffet skåret. Hele herligheden er puttet ned i en kasse og ligger  klar til lige at tage under armen!


For snart ½ år siden fik jeg den - syntes jeg selv - geniale idé, at købe enkelte stoffer i hele ruller. Faktisk fik jeg tanken, da jeg gentagne gange havde købt 2 m af det samme stof, men alligevel gang på gang manglede ½ m til et aktuelt projekt. Så var løsningen jo ret lige til! Det er så skønt at kunne gå i depotskabet og hente lærred i rigtig god kvalitet i sort, hvid og "vanilla" til et nyt projekt.


Maria

mandag den 10. oktober 2011

Lidt lækkert!


Endnu engang har jeg fundet lidt lækkert Kaffe Fassett og lidt lilla hør i skabet til en ... hemmelighed. Nogle af stofferne er købt som 6" x 6" kvadrater på ebay og er derfor et ældre print - noget jeg bare syntes er lækkert. Og ikke mindst helt fantastisk blot at kunne finde stoffer frem på mit skærebord, folde ud, vælge og vrage og derefter stadig have god plads til at skære. Måske ser det ikke så ryddeligt ud på nedenstående billede, men det er blot fordi jeg har taget kassen med FK precuts ud af skabet.


Miss May har fundet sig et nyt dejligt sted - næsten en lille hule. Det er også bedre at hun ligger der, end at hun forsøger at fange symaskinenålen, mens den farer op og ned!

Maria

søndag den 9. oktober 2011

Klar til jul - næsten i hvert fald!


Lidt forsinket har jeg min Tis the Season quilt færdig! Jeg er helt vild med den, men som Julie sager, så ligner det mest af alt "grums" på billedet! Hvorfor mon det er så svært at fotografere rødt/hvidt? Ja, jeg ved det jo godt... alt det med lys, hvidt, kontrast, men det gør det jo ikke mindre øv af den grund!

Bortset fra den smalle og den brede kant (og lukkekanten) har jeg kun brugt rester. Bagsiden er fra lager - købt i metervis til 25 kr/m for flere ås siden. Det har blot ligget og ventet på en anledning som denne.

Min oprindelige plan var at quilte linjer i hånden med samme valdani perlebomuld som mine stitcherier er syet med, men så slap tiden op og jeg quiltede i stedet på maskine. Lidt af hvert i rammerne/de smalle kanter og en lækker bred fjerquilt i den brede kant.



Maria

lørdag den 8. oktober 2011

Tøse shopping!

Idag har Julie og jeg været på den helt store hyggelige tøsetur. Først i IKEA efter ... ja, alt muligt, men vigtigst var flere af deres geniale hvide kasser til mit lapperi og så "faldt" der også en ny lampe i posen til mig!
Den giver godt bredt og skarpt lys, så jeg kan sidde i min flyderstol og sy!

Den minder sådan lidt om de første robotter... super skøn og 1000 kringelkroge at støve af!

Bagefter gik turen i stof og stil efter opmækningspenne til mig og 5 skæreblade til Henriette (non-blogger). Sidst Henriette og jeg var sammen (en uge siden) kunne jeg næsten høre hvordan skærebladet måtte kæmpe sig en ret hård kamp gennem stoffer...

Og så kørte blien lige ud til Helene Juul... Der var en enkelt kunde i butikken, da vi kom og bagefter var der god tid til at snakke, kigge, snuse... Det er over en uge siden jeg sidst har været der, så jeg havde næsten "hjemve"! For at bøde på det, tog jeg lidt af butikken med mig hjem!

To lækre Jelly Rolls.
Jeg har selv pakket dem ud af for 14 dage siden og har måske også haft en lille finger med i spillet, da disse spraglede stoffer blev valgt. Der er tilhørende metervarer, men da jeg ikke ved, hvad jeg skal sy af sagerne, må det lige vente lidt!

Så havde Helene også fået disse "Frosted Donut" 1 og 2 hjem. Det er super kvalitets sytråd til applikation og i hele 72 forskellige nuancer. Vild luksus, men jeg har set og læst ros om disse rundt om på nettet meget længe, så nu hvor muligheden var der, måtte jeg også eje dem!

3 nye blade... de taler jo næsten for sig selv... og jeg har endnu ikke kigget i nogen af dem!

Men det bedste af det hele var næsten, at mens vi to tøser hyggede os med shopping (Jakob var på spejderlejr), gik min mor og manden min derhjemme og gjorde hovedrent! Faktisk kom min mor allerede i går morges og vi brugte sammen hele dagen på at ordne og gøre rent i mit lapperi. Så nu er der lys, luft og ikke mindst plads! Vidunderligt!!!

Maria 

fredag den 7. oktober 2011

I stakke vis!!!

Nu er sorteringen nået til blade og papirer i alle afskygninger... mønstre (egne og andres), udprintede downloads, KarMa papirer, materiale fra kurser jeg har været på... og undervisnings materiale til de kurser jeg kan holde, demo materiale, udklip, tonsvis af "jeg fik lige en ide skitser" og alt dette iblandet gamle familiefotos, tegninger fra ungerne var mindre, fødselsdagskort...


Nu vil jeg forsøge mig med sorterien i ringbind, men ved jo godt, at det nok kun holder i 14 dage! Pyt med det, for det der er sat ind på rette plads, bliver jo der... undtagen hvis jeg skal bruge det natruligvis!

Maria

onsdag den 5. oktober 2011

Den tid på året...

... hvor jeg skal rydde grundigt op i lapperiet. Jeg vil ikke igen igen belaste bloggen med billeder, der på det nydeligste udstiller min mangle på ordenssans/at jeg er for doven til at rydde op/bliver så inspireret, at jeg liiige må begynde på noget nyt... Mon der ikke er andre der kender det??? Det er jeg sikker på!

Julie vil som altid gerne hjælpe (med noget hun syntes er sjovt), så bunden er vendt i vejret på min lynlåskasse... 


Og om lidt er der atter styr på alle farverne - i hver deres pose. Skønt!

Maria

mandag den 3. oktober 2011

Jeg har fået en kurv!

 Og en lækker lime een af slagsen.

Jeg var den første i min gruppe af ungdomsveninder, der fik børn og har derfor haft rig mulighed for at videregive både tøj og legetøj. Og det gør jeg stadig.

Idag kom en af tøserne på besøg for at hente (indtilvidere) sidste ret store læs af begge dele og hun havde denne skønne kurv med til mig. Efter kaffe, snak, latter og slæbearbejde kunne vi fylde hendes bil op med dukkehus, biler, bøger, dukker, barbie, cd/dvd, rulleskøjter og tøj! Det er så skønt, når tingene kan komme til at gøre godt hos nogle andre, når vi er færdige med at bruge det - og sjovt nok er det super nemt for Julie og Jakob at "skille sig af med" deres legetøj, når de ved, at nu får Amande, Anne, Viggo, Molly, Hannah, Emma, Simon, Freja... det at lege med.

Og en ikke ubetydelig sidegevinst af dette arrangement er, at vi nu har fået mindst 1½ m2 tom gulvplads på altanen, noget der bekommer manden vil rigtig godt!!

Maria

Det er tydeligt, at der er een der kender mine søde laster ret godt!