fredag den 31. december 2010

Hvorfor blogger jeg???

Nytårsaften og 1. januar er for mig dage til eftertænksomhed. Tanker om året der er gået og året der kommer. Om de mennesker der er kommet ind i mit liv og dem jeg har mistet. Om det jeg har oplevet og alt der spændende der skal komme.  Altså en form for positiv status...
Et af de spørgsmål der har rumsteret i mit hoved i dag (og den sidste uge tid) er "Hvorfor blogger jeg?" Svaret er såre simpelt:

Det gør mig glad!


Så er næste spørgsmål: Hvorfor gør det mig glad? Det er straks mere indviklet at svare på, og jeg kan faktisk ikke komme med et endegyldigt svar.

Oprindeligt startede jeg med at blogge, for at kunne vise noget at det jeg syr. Jeg havde faktisk allerede en hjemmeside, men fik den ikke opdateret... og så er det jo logisk bare at lave en blog ved siden af - ik?!
Og jeg må nok indrømme, at det med at blogge er kommet til at ligge mit hjerte nært.
  • Jeg vil gerne vise nogle af mine kreationer her til andre der har samme interesse som mig (det er jo ikke altid manden min kan udvise den helt rigtige form for begrejstring - med god ret)
  • Jeg nyder at gå og hitte på gode overskrifter og sjovt nok er min tophitter "selvhypnose" - nogle nye besøgende blev nok noget skuffet over at læse om en symaskine og ikke noget "hokus-pokus" halløj.
  • Jeg kan lidt at udtænke nye tutorials, men har ikke altid tid til at lave dem alligevel.
  • Jeg har fået og får til stadighed kontakt til mange dejlige mennesker. Nogle "møder" jeg her på bloggen, andre er mere til private mails. Begge dele er bare skønt!
  • Og ikke mindst er det et frirum til at være bare sådan lidt skør... på min helt egen måde...
Nogle dage tænker jeg: "Nu skal al den blogning altså til at være slut. Det tager alt for meget af mine tid - tænk alt det jeg kunne nå at sy på den tid!". Men det varer ikke mere end en dag eller to, så har jeg lige noget jeg skal "af med" og så er jeg på den igen! For det er vigtigt at holde fast i de gode ting i live; dem der bringer smil, latter, glæde - og blogning er en af mine "ting"!

Godt nytår til alle!

Knus Maria

torsdag den 30. december 2010

Årets første og sidste hexagon blomster

Dette er min først indkomne blomst fra Jane - initiativtageren til denne swap - og jeg er vild med den.


Prøv lige at se den sammen med blomster fra Jacqueline.
Og så har Jacqueline lavet et syet kort til mig!
Thanks to both of you - I love my flowers!



Da jeg tilmeldte mig denne swap, var det november og de første bytterunde var allerede igang. Da Lene så også tilmeldte sig, blev vi hurtigt enige om, at vi da bare ville sy "november-blomster" til hinanden. Sjovt nok, så blev Lene min december-blomst-modtager, så derfor er der to blomster til hende fra mig. Da hun ikke kom til sidste mødeaften i ÅQ, må hun vente med sine blomster til januar... og jeg med min. Dejligt at have noget til gode!

Maria


Posted by Picasa

onsdag den 29. december 2010

Design Udfordring pk 5.

Det er nu snart længe siden (altså før jul) at vi mødtes sidste gang hos Helene Juul til Design Udfordring 2010. Da jeg hverken var til fugle eller kurve, kom mine blokke til at se sådan ud.


Men, når man ikke kan læse, så må man lære eller... Mine applikationsblokke er kun i halv længde. ØV! Nå, men nu er der jo næsten frit spil for resten, så jeg syr da bare nogle flere små... hvis det passer ind. Jeg har en fin idé, om hvordan jeg vil pusle blokkene sammen - der mangler en del blokke i forskellige størrelse - men nu må vi se. Det er jo ikke til at vide, hvad jeg finder på eller om det bliver til en noget stækket UFO?

Maria

tirsdag den 28. december 2010

Bargello-løber

For et par år siden syede jeg en stor bargello til min mor. Det var min plan, at det skulle være en løber, men NEJ!!! - den skulle da helt bestemt op på væggen. Og det ser også super godt ud!
Siden har jeg haft nogle reste-stykker, der ikke var skåret op, liggende i skabet - og nu er de så blevet til en dobbelt dækkeserviet til min mors spisebord i stuen. Den har 10-12 cm "hængekant" i hver ende, hvilket nogenlunde svarer til de ensfarvede endestykker.


Quiltningen er med tre forskellige Valdani Quiltetråde.


Det var så årets sidste julegave... nu med titte- og lukkekant!

Men hvad skal jeg så nu??? Det hemmelige fra i aftes er færdigt, og klar til at blive afleveret, men den er jo hemmelig! Lidt stofskæring til papsyning vil nok være en god idé!

Maria

Hexagon flowers/blomster Tutorial (Keywords in english - scroll down.)


At ri stof om hexagon pap.

Der er flere måder at ri på. Jeg kan bedst lide denne.


Lav 1 cm sømrum på alle sider.
Du skal bruge mindst to små klemmer/papirsklips til at holde stoffet på plads.


Fold stoffet skarpt omkring hjørnet og lav et dobbelt sting.



Stram til, så stoffet kommer til at ligge pænt og stramt om pappet.
  

Fortsæt hele vejen rundt.


Pres - gerne med damp. Skynd dig at ri nogle flere!

Syning af hexagon blomsten

Start med at sy to blade sammen.



Sy bladene  fast til midten af blomsten og tilføj det næste blad, som syes på indefra og ud.
Bryd tråden.


Sy det ene løse blad fast til midten...


... og fortsæt nu med at sy et nyt blad på det "gamle" blad.

Fortsæt efter denne metode til alle blade er syet på.
Sy de sidste to blade sammen udefra og ind. Sy dem derefter fast til midten af blomsten.
Pres med damp.


Lav altid et dobbeltsting i hjørnerne.


 Vælg altiden tråd der matcher "bladfarven" og vend altid bladet ind mod dig selv når du syr
- så bliver stingene mindst synlige.


Når engang alle dine hexagon blomster er syet sammen og pappet skal pilles ud, skal du blot klippe tråden et sted på bagsiden af hver hexagon og derefter kan pappet fjernes.
Trådene kan altså bare blive siddende og pappet gen-gen-genbruges, de det ikke er stukket i!


Her bare for at I kan se, hvor nemt det er...

God fornøjelse

Maria

Technique in english:
  • press your hexagons and your flowers with steam
  • use a good quality cotton thread
  • use a thread that matches the colour of your flower leaves.
  • keeping the hexagon flowers leaf towards you while piecing
    will make the stitches almost invisible.

Sådan blev det...

Dejlige glade stoffer...


... lækkert mønster...


... hemmelig model.

Maria

mandag den 27. december 2010

Julegaver

I år har det ikke været helt så slemt med "knap-færdige-julegaver", men lige et par stykker har jeg nu alligevel givet. Begge til min søde mor, og da hun var til familiehygge i går, havde hun sagerne med. I aftes fik jeg syet lukkekanten på en lille db. dækkeserviet uden nedfald over bordkanten. Vild Kaffe Fassett! Glæder mig til at se den på sin plads.


Også Karina har fået lidt KF - en posetaske i pink og rød. Jeg ved, at Karian længe har haft planer om at sy sig en posetaske, men det er blevet ved tanken... og så havde jeg jo lige både tid og stof!


Kanten er af noget af det ret nye KF med blyanter. Fuldstændig genialt til lukkekanter!

I dag går jeg lidt rundt om mig selv... kan simpelthen ikke beslutte mig for, hvad jeg skal give mig til at sy. Skal jeg sy på en UFO - stor eller lille - skal jeg sy noget model halløj til Helene Juul, skal jeg sy noget jeg nyligt har tegnet, skal jeg sy en quilt inspireret af Moda Bakeshop, men med KF stof, skære noget BOM stof... Skal det være i hånden eller på maskine? Eller måske stitchery? Eller en fødselsdagsgave til et af familiens fødselsdagsbørn... Må hellere se at komme igang - ellers bliver det jo slet ikke til noget!

Maria

Familien er i Wii land - aner ikke hvornår de kommer ud igen?!

lørdag den 25. december 2010

To fluer med et smæk.

I min svigerfamilie er der 4 fødselsdage i løbet af juledagene - den første den 24. december - den sidste 28. december. For at gøre det lidt lettere for alle, bliver der holdt en samlet fødselsdag. Normalt giver vi kun gaver til fødselsdagsbørn, men da min svigerinde også har julefødselsdag, syntes jeg, der også skal en lille gave med til hende.


Her er stoffet, jeg har valgt at bruge. Lidt vilde farver - og samtidig ikke særlig kraftige (og så er der jo lige det med sparepærerne). Smækket der tager de to fluer er, at jeg har lovet redaktørerne på Kludemagasinet to mønstre (et til første nummer 2011 og et til senere), så samtidig med gavesyning blev det også til modelsyning. Så skal mønsterteksten bare skrives også... og det tager lige lidt tid. Men når jeg gør det igen og igen, må det jo være fordi jeg syntes, det er sjovt?!

Maria

Måske jeg skal kaste mig over mønsterskrivningen lige om lidt, så det er gjort??? Eller sy endnu en model i lidt vildere KF stoffer? Eller... finde lidt konfekt? Eller finde på noget helt andet? Mulighederne er så mange - skønt!

Jeg vandt!!!


Tænk jeg vandt Helene Juul Designs pudekonkurrence! Skønt - et gavekort på 500 kr. Tror lige jeg ved, hvad det skal bruges til... ja stof naturligvis... en jellyroll og noget baggrundsstof til en lækkert og hurtigt syet quilt til mig selv. Det skal blive "first thing" i januar!

Maria

fredag den 24. december 2010

torsdag den 23. december 2010

Lykken er...

... at tage en god ½ m af svigermors brunkagedej ud af fryseren... og vupti hele huset dufter af jul!!! Og så smager brunkagerne så englene synger!!!

Maria

tirsdag den 21. december 2010

Julestjerne Tutorial


Det er super nemt at lave de sødeste julestjerner og det kan gøres både på maskine og i hånden. Som vanligt har jeg tager et hav af billeder, så lad os se at komme igang!

Du skal bruge en ligesidet trekant til skabelon. Det kan være pap, en del fra pandoras æske eller en 60 graders lineal. Den endelige stjerne bliver ca 1/3 i længden af skabelonens sidelængde. Prøv dig frem.

Læg de to valgte stykker stof ret mod ret, stryg dem med damp (får stoffet til at hænge lidt sammen!) og skær derefter trekanter ud.


Sy hele vejen rundt (på maskine eller i hånden), men lad en lille vendeåbning stå. Klip hjørnerne til.


Vend trekanten gemmen hullet. Fingerpres kanterne, så de ligger pænt flade og pres dem derefter med damt.
Sy vendeåbningen til med små usynlige sting og før derefter synålen med tråd ud i det nærmeste hjørne. Tråden skal ligge lige i sømmen, og den  må ikke være for kort, da den skal bruges til hele sammensyningen.

Jeg har her valgt en pink tråd og et søm af en nål - det er bare for at gøre det synligt, hvad jeg gør.


Sy rundt i alle tre spidser. Stik ikke igennem begge lag stof, men kun i "det inderste", så bliver stingene mindst synlige.



Træk hjørnerne sammen og sy to små sting, så de ikke glider fra hinanden igen.


For at finde midten af trekanten, skal du folde som vist på billedet (nålen er kun for, at det bliver tydeligt, at spidsen er det vigtige punkt). Når folden med midten ligger pænt, skal du fingerpresse den godt! Vend derefter den øverste stjernedel til modsatte side og fingerpres igen. Hvor presselinjerne mødes inde i trekanten har du midten. 


Stik synålen ned gennem dit midtermærke og træk spidserne ned til midten af arbejdet.


Sy to små "hæftesting", så spidserne bliver hvor de skal, men klip endelig ikke tråden!


Nu skal du finde midten af sidefolderne - dem med sammensyninger. Igen skal du stikke nålen op ved sømmen, så tråden kun fanger det "inderste" stof.


Fortsæt med samme tråd rundt til alle 3 midterstykker.


Træk forsigtigt (men bestemt) tråden til og stjerner vil folde sig pænt - næsten af sig selv.


Stik nålen om på bagisden, tag et hæftesting og stik derefter nålen på lige i midten af stjernen. Nu skal der pyntes med perle/paliet og perle, så samlingen bliver skjult. Læg mærke til, at palietten ikke bliver syet fast, men blot ligger som en "muffe" mellem stof og perle.


Stik nålen om på bagsiden og hæft. Ønsker du at bruge stjerne til en servietring, sy da et stykke silkebånd på.


Det var det - der er der ikke de store ben i.
Men, måske du skal folde din første stjerne her foran skærmen alligevel?

Hvis du syntes, den ovennævnte måde til at finde midten af trekanten er besværlig (og stadig er det efter et par forsøg) kan du i stedet gøre sådan.
Fold to hjørner mod hinanden og fingerpres midt på folden (altså der hvor min finger er). Gentan to gange, hvor det er andre hjørnekombinationer der mødes.


Derved opstår denne fine stjerne, som vil ligge præcis i midten. Sæt evt en lille prik med en blyant eller vandopløseligpen, så du tydeligt kan se, hvor det skal stikke nålen ned.


Så er der kun at sige... god fornøjelse!!!


Maria

fredag den 17. december 2010

Årets konfekt og "Rocky Road".


Så er der "konfektet" til den helt store guldmedalje! Og bare rolig, det hele er ikke til os selv. Men jeg har en mangeårig og hyggelig tradition for at forsyne min mor med disse julekaloriebomber og i år har jeg endnu en modtager af lækkerier, så det måtte lidt mere til end vanligt.


Der er ikke fordi det på nogen måde er indviklet: Roulade med marcipan og nougat, mozartkugler, marcipankugler m. whisky-rosiner, marcipankugler med hel nød indeni og cacao-orange-marcipan kugler.


De sidste af chokoladen kom i år i nyligt indkøbte mikro silikoneforme (Søstrene Greene). Jeg plejer bare at flade det ud i en frysepose og smide det i fryseren til det er stift. Derefter kan det brækkes i "mundrette bidder" og intet går til spilde. Men disse forme får det til at se rigtig indbydende ud. Havde jeg haft flere nødder, var det nok kommet en ned i chokoladelagene.

Som vanligt får Julie og Jakob hver en rød, en blå og en grøn kugle marcipan, en kugle med cacao og et stykke nougat. Så kan de forme, hygge og gnaske, alt hvad de vil  - og sidenhen selv spise det med stor glæde.


I år har jeg også forsøgt mig med "Rocky Roads". Opskriften faldt jeg over en aften på foodfanatic.dk og syntes det så interessant ud. Jeg havde aldrig hørt om fænomenet, men har siden erfaret, at det er en meget udbredt spise... med stor variation i indholdet.


Sundt - NEJ - godt jeg ikke er hjemme imorgen!

Maria