lørdag den 30. oktober 2010

Skøn lørdag!


I dag har jeg været til Design Udfordring 2010 hos Helene Juul. Det er hver gang så sjovt at se, hvor forskelligt vi har løst den aktuelle udfordring - og denne gang, at rigtig mange af os havde valgt at sy Friendship Star Blokke.

Jeg syntes, det bliver mere og mere dristigt i farvesammensætningerne, men jeg har besluttet at kaste mig helt hovedkuls ud i det. Så må det briste eller bære. Jeg kunne jo også have valgt at sætte nogle rolige balistoffer til... men det gjorde jeg så ikke.

Med hjem i tasken kom også denne lille stak stofstrimler, synsåse og pyntebånd. Hvad skal det mon blive til??? Noget kursusrelateret til næste forår!

Og så "kom" jeg til at købe en Candy Bar fra Moda og nogle farvestrålende babuskaer. Jeg har lige planer med det hele!


Maria

fredag den 29. oktober 2010

Der er håb!


Maria

Kl. 14.09 Ved ikke om det er blevet pænt - men det er blevet gjort!

Hop hop hop hop hop....

Ja, det er altså ikke fordi, jeg er igang med en vild omgang motion - nej det er overspringshandlinger i den helt store stil!

Hele denne uge har der stået "Design Udfordring 2010" på programmet og indtil nu er det lykkedes mig at hoppe over. Det er de underligste projekter der sniger sig ind foran i køen... Lidt strikning...

... benvarmere til Julie med hæklet blomst
(det er til ære for fotografen - altså mig - at hun står så skævt med benet)
Ordne Jule Mysterie BOW indlæg til næste uge - altså ikke det der skal på idag, som naturligvis også er klart!

I aftes tror jeg nok, at jeg slog alle opfindsomme rekorder, da jeg skar stof i stive 3½ timer. Det var der ikke meget hop over imens, men jeg skulle jo have syet Design... Nu hvor mit skærebord er tomt (stort set), så kan jeg stå to forskellige steder, når jeg skærer - og se fjernsyn på computeren samtidig. Så er torsdag altså en god skæredag...
Jeg syntes ikke det var hårdt for armen, måske fordi jeg skiftede stilling ret tit, men mine fødder/ben. Men, så er det jo godt, at der stadig er legetøj i huset...

Skumlegemåtter er bare sagen at stå på!!!

Men NU er der ingen vej uden om. Det er ikke fordi opgaven er svær, men det er stoffet der driller. Måske jeg lige skal åbne mine bali og KF skabe og blive lidt inspireret? Og så er det lidt hyggeligt at vide, at Pia også syr på disse blokke idag.

Maria

torsdag den 28. oktober 2010

7 - 7 Sjal med mønster


Sådan ser min mors "7 - 7 Sjal" strikket i Kauni effektgarn ud. Navnet kommer selvsagt af, at der aflukkes 7 masker, strikkes 7, aflukkes 7... Skulle du have lyst til at strikke et i denne variant, kan du finde mønsteret her. Mønsteret er min egen variant, og da jeg jo ikke er den store strikker, kan det godt være, at beskrivelsen er lidt underlig, men bestemt forståelig og med mønstertegning.

Billedet her er taget før vask. Jeg har vasket det på 30 g uldvask sammen med to håndklæder. Det er ikke blevet filtet, men har "sat" sig og er blevet lækkert blødt.

Maria

tirsdag den 26. oktober 2010

ØV!!!

Det sker ikke ret tit, at jeg her på bloggen kommer med personlige ytringer, men lige nu er jeg så harm, at det må ud - og det kommer det så her.

Jeg ville lige læse nyheder på dr.dk, hvor der i øjeblikket er en artikelserie om "Det andet Danmark". Og så spørger jeg bare - Andet end hvad? Andet den det "rigtige"?? Andet end det "almindelige"???

Prøv lige at forestille dig, at du bor i "Det andet Danmark". Hvordan mon det føles, at ens hjem bliver omtalt på den måde - at det bliver set på, som noget andet end "det almindelige/rigtige" Danmark? Jeg bliver så harm over den mangle på respekt en sådanne overskrift antyder!!! ØV!

Maria

mandag den 25. oktober 2010

De der

kassedimser fra Ikea, som flere har spurgt til, kan ses lige her! Billede "lånt" fra Ikeas onlinekatalog.
Maria

søndag den 24. oktober 2010

Strikket taske med strikketøj!

Da jeg i går var forbi Butik Himmelblå, solgte Linda ud af sinde modeller. Og denne taske til 50 kr. måtte bare med mig hjem!!! Nu er lidt af gårsdagens garnindkøb puttet i: dejlig-syntetisk-gråt-med-sølvstænk-garn til benvarmere til Julie! Det er jo nemt, bare rundt og rundt - en ret og en vrang. Det kan ikke komme til at tage lang tid, men nu skal de også bruges på fredag, så det er jo godt.

Jeg er faktisk blevet færdig med min mors julegavesjal (!!!) og er straks begyndt på et halstørklæde til mig selv. Dette garn "måtte" jeg købe for nogle måneder siden og i nøglet ser det bestemt uimodståeligt ud. Men, jeg ved nu ikke rigtig, hvad jeg mener om det strikkede? Måske det bliver pænere med de næste 3 nøgler?


Eller når det kommer på min grå vinterjakke? Eller måske slet ikke???

Maria

PS: Manden min var i øvrigt ved at omkomme af grin, da jeg i aftes tilkaldte ham, så han kunne hænge en basisplaid (de der fra Jysk) op over lågerne på nogle af mine skabe. Jeg har nemlig ikke fået rydedet op på min designvæk, som på en eller anden måde er blevet til opslagstavle. Nu skulle jeg så bruge en designvæg og vupti... Så fik jeg mig en "ny"! Det skal nu ikke vare mange timer, før den er pillet ned igen, for projektet skal være færdigt imorgen - quiltet og det hele!


fredag den 22. oktober 2010

Tra, tra, tra, tra, tra, traaaaaaa!!!

Velkommen indenfor! Må jeg byde på en rundtur i mit ryddelige og rene lappert?
Sybord og kommode med strygeplade.

Hyggehjørne med pynt og godt lys om aftenen.

Til venstre: Balistof, kasse med striber/prikker, moda i metermål.
Midtfor: arbjdsplads.
Til højre: diverse mellemfoer, ikke patchworkstoffer, tommer dåser, fleese til bagside....

Skabe med alt Kaffe Fasset stof, alle stofstykker på mere end ½ m, diverse grej, UFO'er...

Kig ned i skuffedarier med stoffer, der er mellem ½ m og 10 x 10 cm i størrelsen.
Nu skal der "bare" syes dækkener til skufferne, så stoffet hverken får lys eller støv. Kommer tid... eller ej?

Nu kan jeg komme til at sy... måske senere idag?!

Maria

PS: Tjek lige denne nye blog Helene Juul Design ud.

onsdag den 20. oktober 2010

Helt andet udtryk


Linda i Butik Himmelblå har syet nogle dækkeservietter meget lig mine fra Kludemagasinet 1/2010. Sjovt så stor forskel der er i udtrykket afhængig af stofvalg og applikationsmotiv.

Maria

PS: Har i øvrigt total midtvejskrise i min oprydning!!! Skal jeg bare smide resten ud??? Nej, på med vanten igen Maria. Der skal nok komme billeder af det færdige resultat - lige nu ser lapperiet værre ud end i søndags og stuebordet er stadig væk i alskens godt sager!

tirsdag den 19. oktober 2010

Striber og prikker?!

Her i min sortering af stof har jeg nu igen igen en diskussion med mig selv om, hvor mine prikkede/stribede stoffer skal lægges. Skal de ligge i en kasse for sig selv eller sammen med matchende stof??? Hvad gør du og hvorfor - hvis du altså gør noget bestemt?

Maria

søndag den 17. oktober 2010

Man skulle tro der var løgn...


Og det er det også!!! Altså, at der er så megen ledig bord-, gulv- og vindueskarmsplads i mig lapperi. Eller det vil sige, der ser faktisk ud som på billedet, men så ser min stue tilgengæld ikke så godt ud...


Hvad du ser her, lå for få timer spredt ud på alle vandrette flader i lapperiet - i mange lag... Sjovt nok, havde jeg ikke selv set det - men mand, børn og min mor har højlydt undret sig over, at jeg overhovedet kunne lave noget i rodet. Men når jeg bare har en sti til symaskinen, så går det jo. Nå, men forleden dag lagde jeg mærke til, at Anna, under sit skærebord har nogle skuffedarier med plastkasser. Da vi begge har en forkærlighed for IKEA, tænkte jeg, at de nok var købt der, og at jeg da bestemt også måtte have nogen.


Og så opstod problemet... hvor skulle jeg starte på oprydningen??? Der var simpelthen ikke plads til at rydde op!!! Heldigvis er manden min ret handlekraftig, når det tager ham, så han lagde plader i spisebordet og foreslog mig flytte alt "rodet" derud, så jeg kunne gøre rent over alt og derefter sortere, ordne mv. indtil alt havde fundet sin (evt. nye) plads. Så det er altså mit efterårsferieprogram. Og tænk, allerede før jeg nåede til oprydningen, men kun var nået til udrydningen, dukkede den første forsvundne sag op...


nemlig en sytråd jeg skulle teste for Helene og som bare ikke måtte blive væk! Det gjorde den altså bare alligevel - nu ligger den ved alle mine nye trådruller, så Helene, hvis jeg ikke kan finde den, så er den der!
Men med oprydning på programmet bliver det jo ikke megen tid til at sy. Og det der skal syes er nok mestendels hemmeligt: Et par modeller til Helene Juul, noget til Kludemagasinet, min Jule Mysterie BOW og så et ikke spor hemmeligt strikketøj, der lige om lidt skal lukkes af. Så måske bloggen også holder ferie?


Nå ja, så tænkte jeg, at jeg lige vil vise, at jeg både kan bage og servere kage, uden at træde op i den! Ikke at den smager bedre af den grund.

Maria

fredag den 15. oktober 2010

Posekaffe og lækkerier!

Jeg var simpelthen nød til at sy noget af det skønne stribede Kaffe Fasset stof, jeg fornyligt købte i Butik Himmelblå. Det blev en lille pose - der er bare plads til lidt sytøj og måske ½ l cola. Nu går jeg bare og venter på, at Lene/Patchwork Værkstedet i Taulov får fleese hjem i samme stof - sikke et vintersæt jeg skal have i år.


Og så til lækkerierne!!!!


Et lille e-bay køb fra sidste uge... må bare ae det i lidt tid. Og så skal det blive til.....

Nu står efterårsferien for døren og det betyder, at rigtig mange af mine dejlige patchworkveninder skal ud på en længere rejse. Jeg håber, I får en rigtig fantastisk tur!!!! Selvfølgelig gør I det - så mange dejlige "damer" sammen! Glæder mig til at høre om alle Jeres oplevelser og (måske lidt) indkøb?!

Og skulle I komme forbi en pakke som denne... Ja, I kender mig jo, så køb den endelig med hjem for mig!
Tonga Batik Treats 2-1/2'' Strip Hard Candy
(Må indrømme, at jeg har snuppet dette billede fra en webshop - ups.)

Maria

torsdag den 14. oktober 2010

Needle turn applikation 2 - tutorial

Når man skal lave needle turn applikation, er der nogle ting der gør processen nemmere, altså ud over selve syteknikken.

Jeg laver mig altid en skitse af motivet på madpapir/bagepapir. I dette tilfælde har jeg kun tegnet 1/4 af mønsteret, for motivet er 4 ens delblokke, der samles i midten. Jeg har så tegnet streger hvor selve "blokken" slutter og foldet (let presning) mit baggrundsstof, så jeg får 4 ens kvadrater. Så skal stregerne på skitsen bare følge folderne i stoffet, og så passer pengene.

Når jeg laver mig sådan en skitse, giver det mig mulighed for at lægge min den over mit baggrundsstof  og placere de små dele rigtigt. Ofte bruger jeg en pincet, da mine fingre ikke så gerne vil smyge sig ind under skitsen. Læg mærke til, at stoffet skal være en sømrumsbredde uden om skitsestregen hele vejen rundt. under applikationen bukkes det ind og det kommer til at passe - alt afhængig af øvelse, ønske og mere øvelse.


En anden ting er alle de små dele. Jeg har dem gerne liggende med frysepapir på indtil de skal bruges. Så kan jeg hele tiden se, hvilke dele der skal hvad. I dette tilfælde er der ikke nogle dele der ligner hinanden ret meget, men det kan der sagtens være, og gør mærkningen det en del lettere. Dog, hvis kan ser godt efter, vender bladene (øv. tv.) så teksten vender i rigtig læseretning - og så vender bladene også rigtigt ift. formen.


Sidst, men ikke mindst, er det meget vigtigt, at klippe små hak i "indadbuerne" (konkavebuer). Når sømrummet skal bukkes ind under fuglen, er det simpelthen ikke langt nok til at kunne nå hele vejen. Ved at klippe små indhak, undgås dette.


Tja, så kan jeg ikke komme på mere. Der findes mange andre måder at gøre det på end min - find den der passer dig bedst!

God fornøjelse.

Maria

mandag den 11. oktober 2010

Fra skab til skuffe.

 

I sidste uge syede jeg 4 delvist færdige sybokse til undervisningsbrug. Fandt noget stof fra samme serie i skabet og miksede på livet løs... og havde også en mulig modtager i tankerne.


Men når man nu ikke har styr på fakta, kan planerne jo blive ændret med lynets hast. Jeg havde nemlig tænkt mig at min mors veninde, der snart bliver 60 år og er vild med blå i alle afskygninger, skulle have disse i fødselsdagsgave. Men konen drikker bare ikke kaffe!!! ØV!


Så nu er stof med indhold flyttet fra skabet ned i gaveskuffen. Det er jo heller ikke værst!

Maria

Luksus mod nord!

Her i week-enden har jeg slået mine folder i Hjørring. Overnatning på det skønne Hotel Phønix lige midt i byen! Havde "taget" min mor med, så fredag aften stod den på rigtig tøsehygge!


Dejligt stort værelse og ikke mindst rent!!!


Lørdagen brugte jeg sammen med en flok sjove, energiske og dygtige nordjyske kvinder! Så kan en week-end hjemmefra næsten ikke bruges bedre!

Maria
PS: Forklæder faldt lige i "oldfruens" smag.

fredag den 8. oktober 2010

Oldfrue.

Så er forklædet færdigt. Det er ikke - som man kunne tro - en værtindegave, men en gave til værten (som er et pænt stykke over de 60 år)! Da vi i foråret var til den samme familiefest fortalte han nemlig, at kan godt kan lidt at få rundt og nusse i hjemmet, ordne blomster mv. og bruger forklæde. Han kaldet faktisk sig selv for "oldfrue". Da han og fruen så inviterede til "familietamtam" her i efteråret, så var det jo kun et at gøre...


Det er lidt noget bøvl med knaphulssting her, for det eneste sted der er at hæfte, er mellem selve forklædet og så applikationen. Derfor forsøgte jeg i aftes at lave "kæde-applikering". Det vil sige, at alle de steder hvor to bogstaver rørte ved hinanden, fortsatte jeg af det nye bogstav og kom se senere tilbage til det forrige. Rent faktisk lykkedes det mig at starteinde i R'ts "fodbue", fortsætte over U, F, D og O - og ende ved R igen!  Så blev der de ender færre at hæfte!




Jeg er godt tilfreds, og glæder mig til at høre, om værten syntes om sagen! 

Maria

torsdag den 7. oktober 2010

Den skønneste familie!


Jeg er slet ikke til det med at sy dyr, men da Helene spurgte, om jeg ville sy disse skønheder op for hende, kunne jeg ikke modstå fristelsen!  Overvejer at sy mig et par dækkeservietter/en løber med uglerne på! Mønsteret kan købes hos Helene Juul.

onsdag den 6. oktober 2010

Færdig!

I aftes blev løberen færdig og jeg er ret godt tilfreds. Det er godt nok ikke i "mine" farver, men nu er det jo heller ikke til mig. Gad vide hvordan den ville se ud i Kaffe Fasset stof???

Jeg har quiltet på både maskine (fri hånd og knaphulssting) og krummelurer i hånden med Valdani Perlebomuld. 


Jeg er jo straks i gang med et nyt projekt. Familien skal til "Svigerfamiliedag" i week-enden og jeg skal have lavet en lidt sjov gave. Her er starten - et forklæde - men det mangler lige lidt "pynt". Jeg tænkte, at jeg nok kunne finde et mønster på nettet og det var altså en underdrivelse... Så hvis du skulle have lyst til at sy forklæder, så er der links til 50 forskellige her


Stoffet er fra "Stof og stil" og er sådan noget garnfarvet lidt kraftigt noget.
Maria

mandag den 4. oktober 2010

Fremgang!

Endelig har jeg fået syet lukkekanten på!!! Nu skal der håndquiltes lidt, laves label til bagsiden og så er løberen klar til week-endens Krondiamantbryllup - 65 år er da noget af en bedrift!


Jeg er vild med knapper og har ikke, som så mange andre (ex. Karina, Pia), flere kasser med disse skønheder i...I dag er jeg faldet over en FED forretning - prøv lige at se her - der er store knapper, små knapper, mikro knapper, motiv knapper, runde, firkantede, hjerte, gennemsigtige...knapper for enhver smag!

Maria

lørdag den 2. oktober 2010

Efterårshygge!

Idag har manden min og ungerne tømt deres sparegrise og været på rov i en  legetøjsforretning.
Manden og Jakob købte lego... og bygger stadig...


Julie måtte nødvendigvis have et Littlest Petshop Dyrehospital, men startede ud med at bygge sammen med drengene.


Det er så hyggeligt når spisebordet er dækket med små dipidutter og dimser, jeg ikke har den fjerneste idé om, hvad skal bruges til.

Det er nu ikke fordi jeg får syet ret meget i disse dage. Jeg burde applikere denne løber, da min svigermor skal bruge den som gave i næste week-end, men det kniber altså med at komme til maskinen...


Hellere ville jeg sy noget vildt fedt af disse strimler... men det får jeg bare heller ikke gjort...


Lidt strikkeri bliver det til. Dette sjal fik min mor i julegave sidste år, og nu vil jeg gerne have det lavet færdigt. Så var problemet bare, at efter at det havde ligget brak i ½ år, kunne jeg ikke huske mønsteret... Så efter at have strikket frem og så "tilbage" gik det op for mig, at jeg lavede hullerne/mellemrummeme 1 maske for små hver. Nu går det så ret så meget bedre og jeg kan  strikke stort set uden at tænke!


Men imorgen søndag skal jeg til maskinen. Satser på en god lydbog, at familien leger på livet løs og at jeg så kan sy nogle gode timer...

Maria