onsdag den 30. juni 2010

En taske og en brøler til!!!

I kan jo lige så godt se det med det samme... Det eneste positive man kan sige om det er, at begge sider ser helt ens ud! Nå, men spændende udfordring... Jeg kan jo altd pille resten af bladene op... og ingen (altså bortset fra dem der læser med her) vil vide at de mangler.


Det skal lige siges, at jeg grinede højt og længe, da jeg opdagede det!!! Karina har idag undrende spurgt mig, hvor mange brølere jeg kan lave på en uge... Forstår simpelthen ikke, hvad hun mener?!

Idag har jeg fået to tasker færdige. Dette er den anden.


Det skulle den faktisk have været i lørdags, men et glas cola (jeg væltede det ikke - den slags har jeg børn til) ud over den lyse klap gjorde altså ikke lykken. Heldigvis gik det af efter masser af koldt vand og en tur i vaskemaskinen. Men det forsinkede lige processen lidt.


Den er ikke det mindste vild i farverne (nogle har dristet sig til at sige, at den er decideret kedelig...), men den er syet lige efter min mors ønske og hun er mere end tilfreds med den.


Men jeg kunne ikke dy mig for at lave tilbehøret lidt mere farvestrålende.


Bunden er lavet af et dobbelt lag bogbinderpap puttet ind i et stofhylster, der kan tages af og vaskes (ligesom tasken...).

For en gang skyld har jeg skrevet alle mål på tasken op, så jeg kan sy en i samme model igen en anden gang. Jeg er så frygtelig til bare at sy på livet løs uden at skrive noget ned, og når jeg så på et senere tidspunkt får lyst til at lave en taske efter samme snit... så kan jeg ikke.

Maria


Pretty i Pink!

Sommertaske i hæftig pink - det er sagen!

Skøn blanding af Kaffe Fasset og bali.


Stor rummelig lomme og nøglesnor med karabinhage.


Tasken er skibbet afsted til en lystfisker og hans kæreste.
Overvejer om jeg skal sy en mere til mig selv i et enkelt stykke lækkert stof i stedet for strimler?

Maria

tirsdag den 29. juni 2010

Med slinger i valsen!

Har altså været ved at (forsøge) at skære med nyt blad OG papskive. Bare som en service meddelelse - det kan man ikke!!!

Maria

PS: Det var altså en fejl!

mandag den 28. juni 2010

Kitkurv og en udfordring


Her er min sommer kitkurv! Der ligger nogle UFO'er som "Shabby Rose" og "A Tisket A Tasket", men også nogle nye lækkerier. Alt er pakket med nål, tråd, saks i hver pose. Stitchery rammer har jeg to af, så de må puttes i efterhånden. Det er en dejlig blanding af stitchery og needleturn applikation og så tror jeg også, der skal lidt syning over pap i. Altså frit valg på alle hylder. Heldigvis kan der fyldes meget mere i efterhånden som idéerne kommer op til overfalden og det samtidig synker i kurven (altså det skulle det jo gerne).Skønt!


Stoffet her er fra min sommerudfordring i Århus Quilterne. De der havde lyst til at deltage, kar hver fået udleveret et stykke stof som dette og skal sy noget af det inden vi ses igen i september.

Reglerne er nemme:
Der skal skæres/klippes i stoffet og bruges mindst to lapper.
Det må ikke bruges til bagside.
Der må sættes alt det stof til man lyster.
Det skal være hemmeligt (ikke noget med at blogge piger!) indtil afsløringen i september.

Sidste år fik blev det til mange flotte og meget forskellige småprojekter, så jeg glæder mig allerede til at se årets høst!

Maria

lørdag den 26. juni 2010

Sommer GIVEAWAY!!!


Nu er det bare tid til en GIVEAWAY her hos mig og der er faktisk mange grunde.


Dette er min indlæg nr 400!!!

Det er sommer!!!

Jeg runder snart besøgende nr. 100.000!!!

Bloggeri giver mig dagligt inspiration og får mig til at smile STORT!!!

Sådan deltager du:

  • Skriv en kommentar (hvis du er non-blogger, så bare skriv dit fornavn)
  • Fortæl hvilken teknik du lige nu brænder mest for. Eksempelvis applikation i hånd, stitchery, syning over pap, sy på maskine...

  • Skriv hvilke farver du er vild med.

Præmien???
Ja, det må jo nødvendigvis blive en syboks, der passer i farverne til lige præcis dig og med ditto indhold.

Antal præmier?
Jo flere deltagere, jo flere præmier! Så har du lyst, så fortæl om min sommer giveaway og dine chancer for at vinde bliver bare større!

Tidsfrist?
Nu er det jo ferietid, så jeg trækker først lod lørdag den 17. juli 2010.

Håber du har lyst til at lege med!

Maria



GIVE AWAY - for many reasons!
This is my post no 400!
It's summer!
I will soon reach visitor no 100.000!
Blogging makes me smile!

How to participate:

  • Leave me a comment (if you are a non-blogger, so just write your first name).
  • Tell me which technique you love most. (application by hand, stitchery, English paperpiece, machinepiecing...)
  • Tell me your favorite colors.
The Price?
A purce in your favorite colors containing some goodies.

Number of prices?
More participants gives more prizes!
If you feel like, blogg about my summer giveaway and your chances of winning gets even bigger!

I will announce the winner on Saturday 17th of July.

I hope you'll like to play along!

Maria

fredag den 25. juni 2010

Smækker Mini Sommertaske!

Jeg kan lige så godt sige det med det samme, dette indlæg er overloaded med billeder. Sådan er det, når man som jeg helst vil lære med øjnene...
Her kommer mønstre og vejledning på min model af en mini smæktaske. Den har indsyet bund, så den kan stå selv og kan sagtens rumme det mest nødvendige til sommerens fester: mobil, visa, "reparations kit" (libgloss mv.), panodiler, nøgle... Men der er ikke plads til børnenes sutter, kleenex (ej heller de brugte), programmet fra børnenes gymnastikopvisning i marts... eller noget af det andet, vores tasker ellers har det med at indeholde. Men nu til sagen!

Til en smækker sommertaske skal du bruge:
En smækbøjle 9 cm
Et stykke ydersidestof på 24 x 28 cm lagt sammen med volumenvlies og quiltet
Et stykke foerstof også på 24 x 28 cm
Et stykke løbegangsstof på 11 x 19 cm og
Et stykke stof til hank på 5 x 28 cm - meget gerne det sammen stof som løbegangen.
Skabelonsplast eller pap.

Alle mål er incl sømrum og sømrummet er hele vejen igennem 0,75 cm.


Løbegang: Fold stoffet ret mod ret, så de korte ender ligger over hinanden og sy dem sammen. Pres stykket (specielt folden i den ene ende... ved det godt, min fold er ikke presser...) og skær det over til to rør i 5,5 cm bredde.


Fingerpres sømrummet fra hinanden og vend retsiden ud. Læg sømrummet og pressefolden lige over hinanden (herved finder du midten af løbegangen).


Fold og pres.

Hank:
Strimlen foldes vrang mod vrang og presses. Foldes op igen, læg siderne ind til midterfolden og pres. Fold og pres en sidste gang, så stoffet kommer til at ligge i 4 lag.


Sy en pyntestikning tæt på kanten.

Nu skal stroppen måles til. Læg den om hånden og mål hvor lang den skal være, for at du lige kan få hånden ind og ud. Sæt en nål i 2 cm længere ude. Læg til side.


Selve tasken:
Lav en skabelon af skabelonsplast eller pap.


Fold det quiltede ydersidestof på midten. Læg skabelonen med den bredeste side langs folden - dette bliver bunden af tasken. Tegn rundt på tre sider og klip. Gør ligeså med foret.


Find midten af de korte ender. Placer løbegangen så pressefolden er lige over midten og sæt knappenåle i. Nu sidder løbegangen midt på stoffet.


Sy løbegangen fast i begge ender og sy hanken på i den ene ende - her med meget lille sømrum. Når hanken skal placeres, skal knappenålen, der er sat i denne, flugte med yderkanten.


Vip løbegangen op og pres.


Buk en sømrumsbredde ned på de korte ender af foret og pres. Sy sidesømmeme sammen.


Syning af bund:
Marker bundfolden med en tusch. Jeg bruger den blå for at gøre det synligt her på bloggen.


Stik en knappenål fra sømrummet...


... lige ned i stregen.


Stik nu nålen tilbage gennem stregen og op gennem sømrummet længere ude mod spidsen.
Tegn en streg på tværs af spidsen - der skal være 3 cm på tværs. Læg mærke til, at stregerne på linealen følger sømrummet, herved sikres at hjørnet bliver lige.


Flod hjørnerne på samme måde på foret - her bruges pressefolden dog som pejlemærke i stedet for den blå streg. Læg nu de to poser med bunden mod hinanden.



Sy i stregen (og altså gennem begge poser!).

Klip hjørnerne af.
 

Fold foret uden om posen og sy det fast med små usynlige sting.


Vend retten ud og monter smækbøjlerne.


Nu har du et stykke Smækker Mini Sommertaske!


Sidder du nu tilbage og tænker :"Hva´f..... mener hun dog med det???" - så send mig en mail og jeg vil svare efter bedste evne.

Hvis du kommer forbi Helene Juuls butik, kan du se modellem med fingrere og her er det også muligt at købe både det vist stof og smækbøjler.

Maria

- der skal til at rydde op i lapperiet, da der igen igen er nogen, der har rodet langt ud over det rimelige!

torsdag den 24. juni 2010

onsdag den 23. juni 2010

Første lektion på QU.

Sidste fredag kom første lektion fra Quilte Universitetets (QU) kursus "More Machine Quilting." Det er 21 sider teori - heldigvis med en del billeder. Jeg har lige bladret igennem sagen, men er så ikke kommet længere... Og eftersom anden lektion kommer fredag og der er en del hjemmearbejde, tror jeg hellere, jeg må kaste mig over sagen nu!

Dagen har også budt på endnu en smækpung. Denne i lidt tøsede farver efter ønske fra morgendagens fødselar.

Og jeg har fået taget billeder til den der vejledning/mønstre, men der skal lige bearbejdes, og det bliver først imorgen.
Maria

tirsdag den 22. juni 2010

Prøve smæk!

For snart længe siden besluttede jeg, at jeg her på bloggen ville vise, hvordan man laver en mini taske med smæk. Det skulle så være idag... men det blev det bare ikke.


Jeg har godt nok syet hele tre modeller, men de blev ikke helt, som jeg havde planer om. Men efter omsyning og lidt fiksfakserier blev det dog til 3 forskellige eksemplarer. Nu har jeg så besluttet hvilken model, jeg vil vise her, men skal taget nye billeder til noget af vejledningen - og det bliver ikke idag!


Jeg skulle nemlig også lige sy en lille pung til en 10 års fødselsdagsgave, der skal bruges imorgen... og mangler endnu en der skal bruges på torsdag...


Maria

søndag den 20. juni 2010

Broderusk - broderask!

Broderask - hvad er det??? Jo, det er broderusk a la Wenche - altså i rask tempo! Det vil sige, at der bare ikke skal pilles op undervejs i arbejdet - som Wenche siger med et glimt i øjet: "Det er fejt at pille op!" Prøv lige at udfordre mig!!! Ok, jeg pillede nu enkelte sting op alligevel.

Her er resultatet af gårsdagens kursus og hyggesyning i "prinsessestolen" senere på aftenen.


Der er farvelagt med de billigste børnefarvekridt og det var sjovt og grænseoverskridende (for mig altså), for jeg kunne hverken vide hvordan farverne kom til at passe eller lægge farven helt perfekt. Jeg er nu ret så fornøjet med resultatet under alle omstændigheder!

Marie - min boks er lavet af et 4½" kvadrat og med thermolam. Overvejer at forsøge mig med 3½" en af dagene...

Maria

Nå ja, det glemmer jeg helt konsekvent. Tusind tak til alle Jer der lægger kommentarer til mig, kommer med spørgsmål og/eller idéer. I gør mig så glade!

lørdag den 19. juni 2010

Klar til Broderusk!


Jeg har glæder mig rigtig længe til idag, hvor jeg skal på Broderusk kursus med Wenche Wolff arrangeret med Helene Juul. Det bliver så FEDT! Kurven er pakket med diverse uundværligheder og jeg har fået syet lidt tilbehør til sommertasken... Hvorfor sy stort, når man kan sy småt?

Maria

fredag den 18. juni 2010

Lidt af dit og lidt af dat.


Første "rest" projekt fra min Honey Bun må nødvendigvis blive en smækpung. Det er sjældent at jeg syr sekskanter, men jeg kan faktisk rigtig godt lide det.

Min Honey Bun er, som Ulla skød på, fra "Me and My Sister" Det er fra sidste års kollektion Oh-Sherry-Oh og ikke til at opdrive længere. Men jeg ved, at der snart kommer en lignende glad og spraglet kollektion "Happy"!

Det er meget forskelligt hvor jeg køber Honey Buns henne. Oftest på ebay, da det ind imellem er til at få dem til en yderst overkommelig pris, men det hænder også at jeg køber dem hos ex. Hancock's of Paducah.

Så til noget helt andet!
Se lige en lækker bunke DMC der lå i min postkasse forleden dag. Tusind tak Elsemarie!


Maria

onsdag den 16. juni 2010

Husker du?


Sådan var udsigten fra mit lapperi for præcis ½ år siden.

Maria

mandag den 14. juni 2010

Ny sommertaske!

Nu har jeg leget mig til en ny sommertaske og jeg er vild med den!

Jeg har været rigtig heldig med at klippe, så derfor passer sidesømmene næsten perfekt sammen.
Snore til karabinhager, dejlig stor lomme og en mindre matchende kile i bunden der... Her skal ikke siges noget om sømrum. Men som altid når jeg kaster mig ud i taskesyningen, laver jeg mønsteret undervejs og det betyder også, at det indimellem skal kreative løsninger til. Noget jeg selv sagt er blevet ret så god til med tiden. Imorgen skal tasken ud at luftes for første gang og vi glæder os.

Maria

Nu sidder jeg så igen tilbage med de mindre spralske strimler fra min Honey Bun, men jeg har planer med det.