søndag den 28. februar 2010

Debat og spørgsmål.

Først tusind tak til alle Jer, der har givet Jeres mening tilkende til mit forrige indlæg. Det er skønt at høre, at der er plads til os alle og at jeg har sat nogle tanker i gang hos nogen. Også hos mig selv naturligvis...

For snart længe siden, sagde jeg til Karina, at jeg måske ville quilte min Harmoni på maskine. Så kom hun ellers lige op af stolen... Det kunne jeg da ikke mene, når jeg nu havde syet i hånden...!!!
Eftersom jeg endnu ikke sidder med den færdige top i hænderne, ved jeg ikke, hvad det ender med... Men noget godt, det er jeg sikker på!

Men, men, men så kom der altså lige noget andet op i mig... nemlig at jeg bestemt ikke - som Karina - kunne finde på at sy mine applikationer på maskine til et håndsyet tæppe!!! Hvor kom den så lige fra, Maria???

Enden på denne debat må vel blive, at vi hver især har nogle præferencer, som vi helt personligt arbejder efter. Men at det vigtigste er, at vi nyder legen, porcessen, arbejdet, meditationen og resultatet og har stor respekt for både egne og andres store arbejder!

Nu til noget helt andet!
Nogle af Jer, der læser med her, stiller mig ind imellem et spørgsmål i en kommentar og det er jeg bare en skovl til at få svaret på!!! Andre går mere radikalt til værks og skriver en mail, og se sidder jeg ligesom lidt mere i saksen.
Men nu vil jeg så holde et lille opsamlingsheat:
  • Ja, når jeg bruger plast/klar voksdug i nogle projekter er det den billige fra Jysk. I dag er det endda lykkedes mig at sy en Blød Syboks i klar voksdug.
  • Karinas toilettaske er syet over en grundmodel jeg har fundet i denne bog. Jeg har så bare broderet videre på modellen til den passede mig.
  • Så var der et spørgsmål på mønstre...                                                                                             Jeg bestræber mig på, at henvise til enten mønster eller patchworkbog når jeg bruger det - men det lykkes jo ikke altid. Dog langt de fleste ting jeg laver er i "eget design". Jeg har et hoved der spytter den ene idé  efter den anden ud og jeg forsøger forgæves at følge med...  Hvis du bliver nysgerrig eller inspireret og kunne have lyst til at sy noget lignende, kan du altid sende du mig en mail og jeg deler/hjælper, hvis jeg kan!
Så til sidst et enkelt spørgsmål fra mig... Ofte når jeg sidder med en teknik/lineal eller lign. tænker jeg, at det kunne jeg da lige lave en vejledning/tutorial over og lægge her på bloggen. Har også nogle billedserier liggende i computeren allerede...men er ikke kommet videre. Så spørgsmålet er, om det har nogen interesse... om nogen mon vil gøre brug af det??? Lad mig høre!

Maria

Her til allersidst en lille service meddelelse til Veng pigerne.
Efter at have siddet og se DR2 tema om... (nej ikke helt passende her på bloggen vel?!) med bla. Jørgen Leth,  kom jeg til at tænke på, at der er kommet en tilføjelse til historien om min udsigt! Efter ophængning af et lagen (ikke hos mig altså), er jeg nu indbudt til skyggespil og det overlader unægteligt mere til fantasien... Så nu tror jeg, der er FOD på det! Knus Maria

lørdag den 27. februar 2010

"Lillesøster"

Det er så dejligt med min mor, at for hver gang jeg kommer med en eller anden hjemmelavet sag til hende, får hun en idé til/lyst til/behov for mindst én til!

Derfor denne "lillesøster" som lige kan indeholde næstspray, kleenex, gajol og tandstikker... Måske endda en læbestift også.


Tænkte, at sådan en kunne jeg jo hurtigt sy og gav mig så til at skære kvadrater på 1½"... så var det ligesom slut med det hurtige, men lækkert blev det!

Nu skal den så bare afleveres, hvis jeg altså sikke kommer til selv at putte noget i den forinden.

Mønsteret til denne "Bløde syboks" er fra Lise Bergene bog "Lapper stort og småt". Den kan ikke længere købes (jeg har i hvertfald ikke kunnet hitte den nogen steder på nettet eller hos forlaget), men det er 4 biblioteker i landet der har den.

Maria

torsdag den 25. februar 2010

Frit valg på alle hylder?

For snart længe siden skrev jeg et indlæg om håndsyning kontra maskinsyning. Dette blev jeg mindet om, da Fru Larsen forleden skrev en kommentar ang. håndquiltning her på bloggen.

Jeg bliver altid fascineret over, hvor forskellig tilgang vi patchworkere har til vores elskede hobby/passion. Nogle mener, at det kun er rigtigt, hvis det hele er lavet i hånden. Andre røre stort set aldrig en synål, men spytter den ene fantastiske kreation ud på symaskine efter den anden.

For mit eget vedkommende holder jeg på "frit valg på alle hylder!". Jeg gør lige det, jeg har mest lyst til, blander på kryds og tværs, vælger det der giver det skønneste look...
Ofte quilter jeg på maskine og det er ikke, som nogen forfaldet til at tro, fordi det er hurtigst, men fordi jeg er vild med et fuldstændig gennemquiltet tæppes look (all over quilt)  og "konsistens". Tungt, fast og yderst vaskemaskine venligt.

Nu er det så jeg bliver nysgerrig - hvad mener du???
Kan man quilte et håndsyet tæppe på maskine? Eller et maskinsyet i hånden? Er det ene mere ok end det andet? Skal applikationer være syet i hånden for at være rigtige? Måske endda needle turn?

Skriv og lad os få en sjov og spændende meningsudveksling!

Maria

onsdag den 24. februar 2010

To ret og en vrang

Min mor skulle lige have et par exstra hjemmelavede gaver på sin rigtige fødselsdag.


Lille blød syboks (som ikke bliver til syhalløj) syet af nogle strimler fra en honey bun. Dette mønster er super sjovt at arbejde med - tror jeg skal lave en hel familie! (Tjek lige den synlås ud!!!)


Løberen i kalejdoskopiske sekskanter - også af honey bun.  Close-up kommer senere på ugen.


Et langt tørklæde. Stoffet købte jeg til Julies kinesiske fastelavnsdragt, men det ville hun ikke have... retsiden er det rødt med kinesiske motiver og det var for vildt. Pyt tænkte jeg, vrangsiden er skøn til tørklæder!

Maria

Idag har jeg haft min symaskine til doktor og tænk, undertransportørens tænder var slidt op på 2 år! Så ok, jeg syr jo også en hel del på den, men alligevel. Glæder mig sådan til at testkøre den imorgen - det må kunne gå i raskt tempo, når den nu kan tage rigtig godt fat!

tirsdag den 23. februar 2010

Jeg savner det der bump...

..som engang lød, når posten havde smidt min post gennem brevsprækken her på 3. sal! Men det er jo passé, hvilket jeg finder helt og aldeles rimeligt!!! Og måske ender det med at det ligefrem bliver "spændende" at gå ned til postkassen... Børnene er i hvert fald meget begejstrede!

I dag ville der have lydt en opdentligt brag, for der kom 4 australske quiltemagasiner til mig!!!


Jeg har tegnet abonnement på Homespun hos Manor House og som ny abonnent får man to tidligere numre af et blad med ved første sending. Så kan det bare ikke blive bedre!!! Nu vil jeg kaste mig over lidt læsning (har faktisk ikke tid men...) og se hvad Homespun egentlig er. Jeg har aldrig før haft et nummer af bladet i hænderne, men har her i blogland fået kendskab til en del fede australske designere, der har mønstre i bladet. Og det må jeg simpelthen se nærmere på!!!

Maria

mandag den 22. februar 2010

I sidste ende...

og her er det ikke curling jeg snakker om , men en skattejagt...
Igår holdt min mor fødselsdag og eftersom hun skulle have et digitalkamera af os, var der jo ikke et væld af gaver (som vanligt). Men for at det ikke skulle blive alt for kedeligt (for ungerne...) lavede vi en skattejagt med indlagt tampen brænder og min mor måtte rundt i hele huset efter den ene pakke efter den anden.


Hver pakke indeholdt en papkasse med noget ganske "ubrugeligt" i (også kamerakassen) og en seddel med besked om, hvor der nu skulle ledes. Og så i sidste ende fandt min mor kameraet.


Til kamearet kom naturligvis et lille etui, med den lille finesse, at jeg havde lavet hul i sidesømmen til snoren. Så kan der tages billeder hvor etui'et bliver hængende fast på snoren.


Efter en dejlig kælketur i sneen, og lidt spil og leg, var det tid til lagkage efter familiens bedste opskrift... creme, banan, makron, jordbærmarmelade, glasur og fløde - det hele efter devisen: jo mere jo bedre!


Og så kom jeg alligevel i sidste ende til tv-curling i aftes. Det var ikke planen, for jeg skulle sy lukkekant på løberen på maskine, men kom så lige til at tænde for herrenes kamp mod Tyskland. Herlig kamp, men bedst af alt var det, at da jeg kom tilbage til lukkekanten idag, fandt jeg (på) en super god måde at sy lukkekant på "indadvendte" hjørner. Mere om det en anden dag.


Maria

lørdag den 20. februar 2010

Curling og quiltning!

Nu er jeg ikke nogen stor sportskvinde - hverken som udøver eller seer - men et vinter OL er nu ikke sådan at kimse af! Det er skønt at sidde og håndsy til og underholdningen er i top.

Jeg lagde ud med nogen af de der vilde "skihopdrejrundt" konkurrencer. Et var udøvernes fantastiske kunnen, et andet kommentaternes (specielt den yngstes) uvurderlige forklaringer... Godt nok på et ret udpræget fagsprog, så det var ikke meget jeg fik med, men latter i lange baner blev det til!

Så kom vi igang med kvindernes curlingen... sent om aftenen til ud på natten... Godt nok har de været lidt rigtligt på glatis, men spændende - ja det har det været... Og her var begrebssammenfald med noget jeg har forstand på: Round Robin!!!

Nå, men efter kvindernes eftertrykkelige nederlag i aftes (ok de var færdige inden X-factor) tænket jeg, om det mon var muligt at quilte på løberen til mændenes kamp?! Ingen problemer der... det var jo ikke nødvendigt at se ret meget af spillet. Men endnu en herlig kommentar hørte jeg:
Det drejede sig om en dansker der senere på natten (DK tid) skulle køre super G (eller sådan noget - hvad ved jeg??!!), og kommentatornes ønske for ham var, at det ville gå lige så hurtigt ned af bakke for ham, som for curling herrene, for så ville han komme ind i en god tid!!!

Se, den slags sport kan jeg forstå mig på... men tror nu bare jeg vender tilbage til quiltningen!

Maria

fredag den 19. februar 2010

Quiltning???

Jeg er sådan i tvivl om, hvordan jeg skal quilte denne løber syet af en enkelt "Wonderland" honey bun? Tror det skal være på maskine, men... Gode idéer modtages med kyshånd!


Maria

torsdag den 18. februar 2010

Lapper til øst og vest...

I løbet af de sidste uger, har jeg sendt små bunker af lapper ud i verden. Nogle til en gammel veninde Louise (non blogger), der skal sy valmuebilleder og ikke lige ligger inde med et udvalg af rester i varme farver. Men da jeg jo gør det, var der ingen ben i lige at lave en skøn bunke og sende til hende.

Mon jeg snart tager mig sammen og syr nogle til mig selv?
Den anden bunke sendte jeg til Michele i Canada, der skal sy en quilt af små lapper på 2 x 2 inch (dette er incl sømrum!!!). Michele manglede specielt rød/pink/orange, så dem lavede jeg flest af. Posen til venstre har 4 lapper af hvert stof og den til højre 1 - 3. Jeg syntes, det er lidt sjovt at sende stof så langt væk og så vide, at det bliver brugt i et tæppe!
Men, nu er det jo en tendens til, at der kommer mere stof ind i skabene (eller oven på dem) end omvendt her hos mig!!!  Og det har også været tilfældet i samme periode, men det er ikke kun min skyld (eller hva´?). Da vi var i Veng og sy ville nogle af de andre gerne have en rundvisning på e-bay. For at det skulle blive sådan rigtig godt, var vi jo nød til at byde på noget (og fik også den dejlig charm pack til Berit). Men så er det jo at skaden er sket... for mig altså! For der skal jo tjekkes op og betales, og når jeg så har logget ind, ja så skal jeg jo også lige lave en søgning på et eller andet (Kaffe Fasset, Honey Bun...) og jeg bliver bare så nemt fristet til at byde...

Det er altså svært at lave være, for det koster bare ingenting i forhold til her i Danmark og så er udvalget jo uendelig stort! På billedet ses to turnovers (de der trekanter), som jeg har planer med og så 3 honey buns (stofstrimler på 1½ inch x fuld stofbredde). Hvad skal de så bruges til??? Ja, det syntes jeg også selv er ret så spændende... Det vil tiden vise!

Men jeg har faktisk gang i et lille honey bun projekt, så inden længe kan jeg vise en anvendelses mulighed!

Nå ja, tror lige jeg vil fortælle lidt om konceptet Pre Cuts fra Moda. Hver pakke/rulle/trekant indeholder et (eller to) stykker af alle stoffer i en kollektion. Det betyder at alle stoffer matcher hinanden på kryds og tværs. Der er masser af inspiration/mønstre at hente på Moda Bake Shop.
Det kan jo være svært at se, om man egentlig kan lide den pågældende serie, når det kun er forsiden der vises, men hele serien kan altid ses på Modas hjemmeside.

Der er en del andre firmaer, der efterhånden laver lignende stofpakker. De kalder dem noget andet, men konceptet er det samme.
Dejlig og nemt (for den lidt dovne - mig altså) at gå til, uden de store overvejelser om, hvad der passer sammen.  Og det er der jo også brug for ind imellem!

 Maria

søndag den 14. februar 2010

Langsom syning

Efter en uge med influenza og syning af fastelavnstøj er det ikke så meget jeg har at vise frem. Og når jeg syr, er det på Harmoni'en, som for det første er hemmelige og for det andet lige nu er applikation med knaphulssting... mange og små. Rigtig hyggelige, men det giver jo ikke det store at vise frem... Dog her et lille smugkig!



I går holdt jeg min førselsdag og blev så super forkælet... Magretheskåle i spraglede farver og størrelser, køkkenudstyr, selvforkælelsesgrej og naturligvis også lidt til lapperiet... bla. noget whiteboardfolie, men det kommer der mere om senere. Lige et lille kig på fødselsdagsbordet...


Karina og hendes datter kom fra Fyn og overøsede mig med skønne gaver - nogle kræver lidt forklaring...


Den store grønne blomstrede dims er en varmepude med hvedekerner. Stoffet var noget af det Karina købte, da vi for noget tid siden gik lidt amok. Jeg havde ikke bestilt noget af det (øv, øv, øv) og overvejede et kort øjeblik, om jeg skulle lyve lidt, sige at det var udsolgt og så beholde stykket selv, men gjorde det naturligvis ikke - og godt for det!
Et skønt rummeligt penalhus i de lækreste farver. Jeg tror nu, at det bliver mit dimsedut-hus... for jeg fik også nogle nye og fuldstændig uundværlige dimsedutter... En dørspion og en pind, der er genial, når der skal pilles ritråde af papblokke.
Og så et tørklæde/bælte i strimlet filt og skønne farver. Godt der er lang tid til Karina atter har fødselsdag...

Hvad mon næste uge skal bringe?

Maria

fredag den 5. februar 2010

Toilettaske til Karina


God rummelig taske lavet i vilde farver.

Indsat snørrelukning, så indholdet ikke rasler ud... 
For ar gøre bunden stabil har jeg beklædt to stykker pap med stof og derefter har jeg syet et cover af klar voksdug (det der gode billige fra Jysk). Så kan bunden tages op og tørres af, og resten kan puttes i vaskemaskinen... 




Tror jeg må sy en taske i samme snit til mig selv... og måske bare skifte den tyrkis ud med en limegrøn?

Maria

torsdag den 4. februar 2010

Kreativ Blogger Award


Jeg har fået tildelt denne Award fra Hanne. Dejligt at vide, at du læser med her Hanne og at du kan lide, hvad du ser....

Reglerne er nemme:
Vis Award - tjek
Link til giver - tjek
Skrive 7 ting om mig selv: tjek
  1. Jeg er natteravn.
  2. Jeg går med bare tæer fra marts til oktober og med knæstrømper (gerne uld) resten af året.
  3. Jeg har aldrig cyklet uden lys på (når der skulle være det altså).
  4. Jeg har næsten altid min MP3 afspiller hængende om halsen med en god roman (ofte krimi) i.
  5. Jeg både snakker med og aer min symaskine
  6. Jeg er vild med (at købe) sy-gadgets/dimsedutter, men ikke altid lige god til at afprøve dem.
  7. Jeg elsker at shoppe stof på nettet
Så er det det med at give Awarden videre til 7 bloggere der inspirere mig... svært at vælge, for det er så mange...

Først giver jeg den tilbage til Hanne, for der er altid noget sjovt/spændende/vedkommende at finde der. Så giver jeg den videre til nogle sjove, kreative, opfindsomme quiltere: Anna, May Britt, LeKa, Annelise, Inge, ... ja, nu har jeg jo godt nok skrevet, at jeg er natteravn, men nu er ravnen faldet af pinden, så det må blive ved 6 -tjek (næsten i hvert fald).

Maria

mandag den 1. februar 2010

Liv til en køber...

Ja, hvad er mon det??? Ja, det er altså et kit til en løber skrevet i en hurtig sms...


Sammen med dette kit kom også en... nå nej, jeg har jo ikke fået den endnu... det må vente til min fødselsdag... men jeg har aet lidt i smug!

Der er faktisk kommet hele to pakker idag...


Da jeg for 14 dage bød på denne Layer Cake på ebay, var det fordi jeg havde et helt bestemt plan med den. En teknik der skulle afprøves!
Nu har jeg så bare glemt hvad det var... men nu ligger stoffet klar til engang!