fredag den 29. januar 2010

Dresden Plate Quilt.

Idag fylder min farmor 90 år (!!!) og så skulle der selvfølgelig en lille quilt til.


Jeg har lavet den i størrelsen 100 x 100 cm, så den kan bruges til både knæplaid og som en lille dug.


Og den bragte lykke!

Maria

tirsdag den 26. januar 2010

Sådan ser det ud!

Her er prøverne på stitchery med Valdani perlebomuld.


De små stitchery´er fra dette mønstre...



Maria

mandag den 25. januar 2010

Valdani perlebomuld

I lørdags var jeg en tur ude hos Helene Juul. Pia var der og demonstrerede Super60 linealen og jeg skulle lige se, om jeg kunne leve uden - og det kunne jeg faktisk godt. Det er en genial lineal, men jeg har en (ok nogen) der kan det samme allerede, så jeg holdt mig i skindet.

Men Helene har fået Valdani Perlebomuld 12 hjem i ret mange skønne farver!!! Det er jo ingen hemmelighed, at jeg simpelthen elsker at lave stitchery med perlebomuld. Det er bare lidt svært at få fat i - i hvert fald, hvis det skal være noget af det, der har glidende farveforløb. Men nu er det problem løst!

Og så skred mine planer for week-enden ellers med lynets hast! For jeg fik den idé, at jeg da lige kunne sy et par prøver til Helene, så man kan få syn (pille, pille, pille) for sagen i butikken. Her er de farver jeg endte med at sy med...



Og så var det jo også lige det behov - altså en absolut nødvendighed -  jeg skulle have stillet hos mig selv.

Først og fremmest denne vidunderlige lilla/tyrkis perlebomuld, som passer perfekt til det blomstrere stof. Dette stof skal danne farve-udgangspunkt til en konfirmationsquilt.



Og så en lille testbold  i en anden farvevariant, som måske vil være god til mine Harmoni tekstblokke???



Det er bare så skønt at sy brodere med. Det knækker ikke, flosser meget lidt trods en rimelig lang snor, farveforløbene er flotte og look'et på det færdige broderi er skønt. Det kommer der billeder af inden længe.
Så jeg kan kun sige: prøv det, prøv det, prøv det!!!

Maria

lørdag den 23. januar 2010

Py ha!

Nu har lige lagt sidste hånd på 6 dækkeservietter... Det med lukkekant er altså ikke min hofret og slet ikke når det er i sort/hvidt stof! Men der var ingen vej uden om, for mønster og billeder skal i Kludemagasinet 1/2010 og der er deadline på mandag.
Mønsteret er skrevet og sendt til mine søde korrekturlæsere og billederne klar. Altså lige bortset fra det sidste med alle dækkeservietter på, men det må vente til dagslyset kommer... Så kommer ventetiden på bladet... Det er altid så spændende at se, om det ser ud som jeg herne vil have, om alle billeder sidder korrekt osv.

Nu skal jeg så til at overveje, hvad jeg skal kaste min opmærksomhed på imorgen og de kommende dage...

Der er jo et trekantet sjal, en harmoni BOM, gaver til hhv. en 90 års fødselsdag (det er da en betragtelig alder!), 37 års fødselsdag (er jo ingen alder!!!), en 63 års fødselsdag (næsten heller ingen alder), og så alle de projekter jeg havde med til Veng, som jo naturligvis ikke blev færdige. JA, det må hvis være det der kommer først...

Jeg har ofte overvejet, at det måske er en idé, at jeg får mig et stykke whiteboard folie på en skabsdør til notater som disse, men så længe jeg ikke har det, ja så kan de jo ligge her på bloggen!

Ups, måske jeg lige skal lave en lille søgning på sådan noget folie?
Godnat herfra
Maria

fredag den 22. januar 2010

Puder med Kaffe.



Inden jul syede jeg disse skønne puder for Helene Juul. Det er en sjov teknik, hvor der kommer to pudestykker ud af et stykke stof!
Jeg bliver bestemt nød til at sy et par til mig selv også. Så er spørgsmålet bare, om jeg mon har stof til det??? Men mon ikke jeg finder noget i skabet fra min dejlige store Kaffe Fasset stak. Oprindeligt blev den indkøbt til at arbejde med på et kursus med Kaffe Fasset. Men på grund af et falduheld, har Kaffe Fasset aflyst besøget til Danmark, så han kan komme til kræfter igen.
Så nu skal jeg så enten vælge at gemme alt det skønne stof, til "hvis nu der bliver et nyt kursus" eller også skal jeg bruge løs og så lave mig et nyt indkøb... Svært valg eller??????




Lidt vildt stof på bagsiden!

Maria

mandag den 18. januar 2010

Syweek-end i Veng!

Torsdag aften stor i pakningens navn. Hvilke projekter skulle jeg tage med til vores syweekend, UFO´er eller helt nye projekter? Nu er jeg jo super optimist, så jeg tog grej med til 5 forskellige ting på maskine og så lidt til hånden...



Fredag formiddag startede Lene, Anja og jeg ud med at smutte forbi Butik Himmelblå, for at sikre os at vi havde alt nødvendigt med til Veng. Kan en sy week-end starte på en bedre måde?



Og så gik turen ellers til Klærke Hostel i Veng. Vi havde lejet hovedbygningen i to afdelinger; en med 4 værelser og køkkenalrum og så et fint stort hobbyrum til systue.

Lørdag kom der flere sytossede quiltere til: Berit, Hanne, Susanne og Inger (som kom kørende helt fra Kolding!). Efter en skøn omgang morgenmad ilede vi til systuen! Hvilken fest med masser af skønne stoffer, grin og lækker mad!




Frokost med tærter og salat.



Ekstrem lækker eftermiddagskage (som Anja (kagegalleriet) havde med!) og pakkespil med snyd og kamp til stregen (Susanne)!





Sy, sy, sy...



Spise igen igen...



Sy... og spise lidt lækre kager...

Og pludeslig var det søndag eftermiddag og vi skulle hjem!
Nu kan jeg se, at jeg slet ingen billeder har, af alt det vi syede, men det er jo nok fordi jeg sad ved min symaskine og havde fat i et af mine 5 projekter. Lige nu er der ikke noget af det der er færdigt, men jeg satser på, at det bliver det inden længe, og lang tid før UFO-titlen kan tildeles (igen!)

Nu skal jeg så lige slappe den lidt, se på Harmoni - det er jo ved at være tid til at lægge pakke 3 på nettet og så småt begynde at se på datoer til næste syweekend! Og måske tildele mig en skøn eftermiddagslur!

Tak til alle de sygale for en fantastisk week-end - gælder mig allerede til næste gang!

Knus Maria

torsdag den 14. januar 2010

Lynlås udfordring

Før jul ønskede min mor sig en lille pung, hvor der skulle være plads til 3 små bøtter - en med nescafe, en med koffeinfri nescafe og en med cacao. Der udover skulle der være en lille lomme.
Ja, tak siger jeg da bare, der skulle jo en lynlås i og dem kan jeg jo ikke lide. Men der var jo ingen vej udenom. Og det gik faktisk så godt, at jeg endte med at sy to!



Jeg har faktisk været "nød til" at købe 1 m stof med svampe mere, for jeg skal da lige lave mig et par mindre/større toilettasker i samme stof. De er jo også gode til hårspænder, plastre...



Og det var faktisk slet ikke noget problem med lynlåsen. For at øve mig i lynlåssyning, syede jeg bagefter et par små punge i klar plastic. Så nu er det bare med at blive ved...



Maria

onsdag den 13. januar 2010

PTSD foreningen i Danmark

Ja, idag skal mit indlæg ikke handle om patchwork, men om en ny dansk foreníng, nemlig PTSD foreningen.
Post Traumatisk Stress Disorder (PTSD) er en lidelse, der kan ramme alle og som ofte har alvorlige og livslange konsekvenser for den ramte og dennes nærmeste familie.

PTSD foreningen ønsker at sætte focus på denne lidelsen. Det skal blandt andet ske gennem det politiske liv, medierne, foredrag og ved at give de ramte og deres familier et "fristed", hvor de kan være sammen med ligestillede.

Har du lyst til at vide mere om PTSD foreningen, dens arbejde og hvordan du kan støtte gennem medlemsskab, kan du læse mere her

Der er også udgivet en lille folder, der kan hentes her

Maria

mandag den 11. januar 2010

Efterlysning: Australian Homespun!

For nogen tid siden var der en venlig sjæl, der, i en kommentar her på bloggen, skrev hvor hun havde tegnet et forholdsvist billigt abonnement på Australian Homespun. Nu kan jeg så ikke finde kommentaren... Så hvis du læser dette - eller der er andre det har tegnet et godt abonnement på dette blad, vil jeg blive rigtig glad for at høre fra dig... Tak!

Maria

lørdag den 9. januar 2010

Udsalg!

Idag har jeg været til udsalg i Himmelblå. Da jeg ved, at der er mange mennesker og jeg nemt mister focus (altså køber alt muligt lækkert, jeg ikke lige står for at skulle bruge... Nogen der kender det problem???), havde jeg skrevet mig en god seddel hjemmefra i håb om, at det ville komme mig til gode i kampens hede. Og det gjorde det faktisk!!! Jeg fik næsten alt, hvad jeg kom efter og kun meget lidt, der ikke stod på sedlen.



Stof så jeg kan lave dette lille romantiske projekt færdigt. Lys rosa til bagside, den mørkere til centrun og 2 x kant og den helt lyse til at applikere på. Det blomstrede kommer fra mit skab.



Her stof til et 70 års tæppe. Det blomstrede er focusstof og det har jeg haft liggende i snart to år til lige dette tæppe. Så skulle der jo sættes noget til - den blå er 270 cm bred og skal bruges på både forsiden og som bagsidestof. Farven er helt perfekt og til en meterpris på 70 kr, var det jo også til at komme til!

Så købte jeg noget super lækkert stof til et meget hemmeligt projekt!!! Det kan jeg ikke vise her, før jeg har det færdige resultat! Jeg ved nemlig, at modtageren (der er utrolig nysgerrig!) jævnligt med læser!



BST Sytråd er den bedste der findes - desværre er fabrikken gådt konkurs, så jeg måtte lige have mig et lille lager med hjem. Hvidt stof til 30 kr/m, jeg vil forsøge mig med thefarvning... Aldrig prøvet før!
To dingenoter til nåle der er trådede... ja, dem måtte jeg jo bare have (og de stod på sedlen!).




Her er så det ret beskedne indkøb der ikke stod på sedlen...

Da jeg kom hjem, var der kommet en skøn julegave fra min Far og Bedste. Så´n en jeg fik penge til at
bestille hjem.



Så jeg har haft travlt med at ae og læse her i eftermiddag - og sidde i solen med min Harmoni!

Maria

fredag den 8. januar 2010

Easy Dresden

For lang tid siden købte jeg et Easy Dresden Quilt sæt bestående af lineal og træpind hos Helene Juul. Ikke fordi jeg havde planer om at skulle sy Dresden Plates lige med det samme, men nok mest fordi det ville "pynte" i min samling og fordi træpinden simpelthen er genial til at puffe hjørner ud med.



Forleden aften skulle det så være.
Da jeg jo har sat mig nogle ret spændende mål for dette patchworkår, skal dette blive gaven til den først kommende runde fødselsdag. (Det er altså ikke "ud i det blå" syning!!!)
Jeg har brugt sættet og en "Turnover" fra Moda (ikke den på billedet altså...) og har fået 4 plates ud af det! Det er pænt store rester, måske jeg er skør nok til at sy mikro Dresden plates til hjørneblokke til kanten af det?



Jeg syntes bare, de er blevet så skønne! Jeg har 1 yd af to forskellige stoffer i samme serie, så der er også til en bred kant. Så jeg mangler bare stof til at applikere mine plates på og lidt brændt røde til centrum, kant og lukkekant.  Det skal købes ind her i week-enden, så jeg straks kan komme videre med prokejtet.


Skabelonssættet virker super godt, men der skal syes med et godt 1/4 inch søm, for at det kommer til at passe.

Nu vil jeg kaste mig over KF bunken og se at få skåret i det stor, som skal deles i to stykker. Skøøøønt arbejde!

onsdag den 6. januar 2010

20 cm Kaffe Fasset!!!

Ja, det lyder jo ikke af meget, men det er det, når det altså er i højden!!!



I stakken er der så´n ca. 35 m og nej, det hele er ikke til mig selv -
Karina skal have lidt over det halve!
Sådan her kan det gå, når Hancock's of Paducah sender fragtfrit
og vi lige manglede lidt stof til et af de kommende kurser!
Jeg aer på livet løs, for jeg skal jo ae for os begge to!

Maria

tirsdag den 5. januar 2010

Årets første projekt!

Efter jeg i sensommeren syede bogmærker til alle eleverne i Julies klasse, måtter jeg jo også hitte på noget til Jakobs klasse. Men efter som det er 0., var bogmærker jo ikke lige sagen. Men da skolen lige stod for at skulle have "Sundhedsuge" kom jeg på, at hvis alle børnene på stof tegnede frugt og grønt, så kunne jeg sy dem hver en pose til deres eftermiddagsmad. Som I ved, er det jo yders kort fra tanke til handling hos mig, så det fik jeg straks sat i værk.

Først skulle alle børnene tegne en skitse af deres motiv og derefter på stof med stoftusser. Alle skulle så vælge to farver de kunne lide. Jeg valgte 1. farvevalg til posens stof og 2. til sytråden. Og nu er de 24 poser færdige!



På bagsiden af alle poserne har jeg med maskine skrevet børnenes navne. Til snoreløb har jeg lavet løbegang og åbning med knaphul. 24 knaphuller... Nu havde jeg faktisk ikke lige syet knaphuller på min symaskine før, men efter 24 stk skulle jeg mene, at jeg er udlært!

Det har været et større projekt at sy disse poser, men når jeg nu ser dem hænge på min designvæg, er jeg yderst tilfreds med resultatet!

Maria

lørdag den 2. januar 2010

Med det nye år...

... følger mange tanker om det gamle og endnu flere om, hvad det nye vil bringe!

Jeg tror, jeg vil lave en ny strategi for mit patchworkliv for 2010!
I det kommende år skal jeg:
  • Lave nogle flere UFO'er færdig - der er så mange skønne der bare venter på en kærlig hånd!
  • Forsøge (ind imellem) at lave noget færdigt, inden jeg begynder på noget nyt. Dette er det sværeste punkt, for jeg vil bestemt helst sy på det, jeg i nuet brænder mest for, og eftersom jeg nemt brænder varm på noget, er det altid utallige idéer i kø for at blive ført ud i livet!
  • Tænke lidt mere over det, inden jeg kaster mig over "udenoms aktiviteret" såsom undervisning, workshops, artikler, messer mv.
Det næste ½ år byder også på en del ret så fantastiske kurser og andre syarrangementer. Kurserne bliver en skøn blanding af teknikker og stoffer, men fælles for dem alle er, at underviserne alle kommer fra udlandet.

Lige nu er jeg ved at få styr på en "sy-til-du-segner" week-end sammen med godt syveninder. En hel week-end i stofafhængiges selskab med symaskiner, stakkevis af lækre stoffer, god mad og latter! (Her kommer så mit første dilemma: skal jeg sy noget færdigt - eller skal jeg starte på noget nyt?!)

Så er det jo også de projekter der skal laves her i foråret. Først og fremmest er der min dejlige "Harmoni BOM"! Da jeg jo ved, hvordan det hele skal ende ud og har alle blokke liggende lige her i min computer, har jeg klippet al pappet og skåret alt stoffet. Dejligt, så nu er det bare at begynde i den ene ende... Nå ja, for en ordens skyld - jeg har allerede syet en hel del blokke, applikationer og stitcherier.

Så kommer det to runde fødselsdage i familien (nej, Dronningens er ikke den ene af dem) og en konfirkation, så der er også lidt godt arbejde at gøre. Og taget min (vennekreds) alder i betragtning, bliver det sikkert også til nogle runde fødselsdage...

Pu ha, det er da lige til at blive helt stakåndet af!

I OPAM 2009 blev det til 84 projekter (hvis jeg talte op i enkelte ting, ret meget mere) og det er måske lige lidt i overkanten? Jeg tror jeg vil satse på færre og større projekter i 2010. Nu er det skrevet, så må jeg se om det kommer til at holde stik!

Sidder og tænker på, om der er andre der laver lignende (uholdbare) planer for det nye år? Lad mig endelig høre!

Sidst vil jeg lige vise det ret lækre tørklæde jeg strikkede til Karina i julegave. Her kom min fantastiske evne til at lægge noget fra mig og derefter glemme alt om det til sin ret! Forrige år startede jeg på et flot/svært sjal til mig selv, som på mystisk vis forsvant ud af min bevidsthed. Og der lå det så lige indtil Karina fortalte, at hun ret godt kunne lidt pink til tøj mv. Fluks poppede det lækre nøgle garn op i hukommelsen og efter at have trævlet et (lille bitte) stykke op, kunne jeg så strikke dette tørklæde!




Maria