søndag den 28. juni 2009

GIVEAWAY!

Nu runder jeg min post nr. 200 her på bloggen og det skal fejres med en

"BEDSTE VÆRKTØJ GIVEAWAY"

Her gælder symaskine, rulleskærer mv ikke, nej vi skal ud i specialiteterne!!!

Her er mit bedste værktøj:

Det er en stiletto og den er mig fuldstændig uundværlig! Hvad jeg bruger den til... ja det får du at se om en uge! Men du kan vinde en og lidt andet godt grej...!
Hvis du vil være med så er reglerne som følger:

Skriv en kommentar senest lørdag den 4/7, hvor du fortæller om DIT bedste special værktøj. Det behøver ikke være noget fint, men det skal være dig til uundværlig hjælp!
Husk, hvis du ikke er blogger, skriv da blot dit fornavn og tjet i næste week-end om du er den heldige vinder. Held og lykke!

Og så lige lidt billeder fra ugen der gik:







På vej ud i sommeren!
Maria

This is a "favorite tool giveaway". Tell about your favorite special tool a get a chance to win a stiletto and som other good stuf. Just leave a comment a the latest next saturday and you are in.

tirsdag den 23. juni 2009

Sol, sommer og syning

Endelig har jeg nu nogle billeder af helt færdige tæpper at vise frem - ja altså lige bortset fra det med labels bagpå, men det kommer imorgen!

Nu er Heidruns Blomster færdig - og da det skal gives væk på fredag er jeg jo i utrolig god tid (for mig altså).

Jeg er bare vild med denne quilt. Farver, mønstre, applikationer - det hele svinger bare! Så billederne må tale deres eget sprog her...




Næste quilt startede jeg på i november sidste år på et Himmelblå kursus.

Da midten ikke var så stor som jeg huskede, måtte der godt med kanter på. I den yderste brede kant har jeg frihåndsquiltet krusseduller med stjerner ind imellem. Det har jeg ikke prøvet før, men det var super sjovt.


Jeg har quiltet rundt om alle "blomsterne" med 1/4" sømrum og noget kantet-streg-kruseduller mellem dem. Det passede ligesom bedre til designet end nogle bløde buer.



Men nu består mit quilteliv jo heldigvis ikke kun af færdige projekter!

Mine 9 patches er nu syet sammen i rækker - og er lagt til at holde sommerferie i en kasse...


Mit QU projekt er nu kommet til applikationerne. Som vanligt kan jeg ikke bare gøre som der står i mønsteret, så jeg har været ved at kombinere applikationer fra de to designs, vi fra start kunne vælge imellem. Så jeg har haft gang i at nedkopiere (åh, det er hvis ikke det rigtige ord...) og derefter tegne lidt fra det ene design og lidt fra det andet op til lige præcis de applikationer jeg vil lave...engang...


Midter applikationen.


Mellemste hjørne x 4.

Yderste kant x 8.

Så der er noget at gå i gang med, men lige nu har jeg bare lyst til at sidde og nusse med lidt småprojekter... i solen!

Maria

fredag den 19. juni 2009

Dit og dat

Sikke da tiden iler afsted og ikke meget har jeg fået skrevet. Men syet det har jeg! Så her kommer ugens projekter i billeder og få ord:

Juni måneds A Tisket A Tasket BOM. Af en eller anden grund har det holdt lidt hårdt med at få syet denne blok, men nu er det gjort!

Også A Christmas Wish BOM har jeg syet for juni... og så også den fra maj igen, så jeg ikke skal have en afsveden i min vægquilt...!

Ja, jeg har også lavet broderiet til min AnnaKa Stitchery mappe, men det kommer først, når mappen er færdig. Tak for råd og tilbud om plast - jeg endte med at købe noget kraftigt og billigt i Jysk i søndags, for optimistisk som jeg er, regnede jeg med at mappen for længst var syet... hvilket den så ikke er... Men jeg har nu læst mønsteret så mange gange, at det ikke kan komme til at volde mig store problemer.

Idag er 3. lektion kommet fra QU og jeg har lige lagt sidste hånd på baggrunden, så jeg er bare så klar til alle applikationerne. Så nu skal det tegnes på vlisofix til den store guldmedalje, så jeg kan få noget grønt på i første omgang. Er lidt i tvivl om mig farvevalg, men jeg tror grønt vil gøre godt!



Sidst - men absolut ikke mindst - har jeg købt stof og i gemmerne fundet perlebomuld til Shabby Roses BOM. Den er jeg bare nød til at sy og så er det jo godt at have alt klar i gemmerne til når... det lige skal være!!!

God week-end
Maria

PS: Har 68 ud af 70 9-patch blokke klar (to er forsvundet op i den blå luft???!!), så det er ved at være stolpetid. Måske det bliver på søndag??? 1 time senere; Up-date: Nu er de sidste to blokke syet, alle kantlapper skåret og jeg skal bare have skåret stolper.

tirsdag den 16. juni 2009

... og så en belønning!

Hvor har jeg idag glædet mig over min forkærlighed for "grej". Når en monster bunke (her ses bare en lille bid...) små lapper skal renskæres er det bare godt med en lineal der har den rette størrelse og et lille skærehjul. Så nu tog det "kun " to timer... Sammensyningen må vente til imorgen!

Men da jeg var færdig, havde posten været her med en speciel lineal og en ny bog. Så jeg kunne drømme mig lange væk i alle de projekter jeg engang skal lave...

Maria

Ups; kan se at jeg lige om lidt runder de 200 indlæg. Jeg har skumle planer...

En halv baggrund

Bare et enkelt billede inden jeg siger godnat.

mandag den 15. juni 2009

Blomstereng quilt til mig!

Nu blev det så tid til, at jeg også skulle have mig en quilt til at putte under i sofaen! Det er selvfølgelig min blomstereng!

Jeg elsker farverne, mønsteret, konsistensen - ja det hele ved denne quilt og det bedste ved det hele er at den er min!

Jeg har med frihånd quiltet doodeling/stipling mellem alle blomsterne og "slingerlige" rundt i kantern og i midten af alle blomster. Det giver en dejlig fast quiltning, som jeg er vild med. Jeg har bomuld/polyester (mon det er polyester???) 80/20% mellemfoer, som jeg elsker at arbejde med. Det er tyndt med lunt!

Bagsiden er et Kaffe Fasset stof der lige er øget lidt med kantrester, for at det kunne blive bredt nok. Og det var lige til øllet - jeg skar ½ - 1 cm fra i hver side efter quiltning. Lige på et hængende hår!


Mønsteret er af Jan Mullen. Hin sensommerdag sidste år var jeg på et kursus med Lene Krogh Andersen i Butik Himmelblå og fik styr på teknikken.

Nå, men nu står det på QU baggrunden, som jeg er ved at sy sammen. Alle mine Drunkards Path blokke var mere eller mindre skæve (det har noget med teknikken at gøre...), så jeg har besluttet at skære alle lapper ned til 2 3/8" før sammensyning. Idag har jeg gjort klat til midterstykket og imorgen håber jeg at komme til resten. Det er altså lidt øv at skulle skøre 1,5 mm af to sider af i forvejen små blokke. Men for at undgå, at det bliver helt vind og skævt er det vejen frem... håber jeg!

Maria

A quilt for me! I love the fabs, the colors, the pattern and the quilting!

lørdag den 13. juni 2009

Leben!

Hold fast hvor var der mange mennesker i Butik Himmelblå i eftermiddag. Der var kaffe på kanden, lækker kage og 25% rabat på alt patchworkstof og strikkegarn. Så der gav jo rigtig god grund til at supplere lageret med lidt godt!


Det blomstrede stof har jeg set på i en evighed og nu skulle det være. Jeg har planer om at lave en af de der vendbare brødbakker hvor siderne foldes op og lidt dækkeservietter. Det røde er "bare" lukkekant til et næsten færdigt tæppe.


Og så har jeg købt mønster på AnnaKa´s Stitcherymappe og stof til. Mappen er simpelthen genialt indrettet med plads til det hele. Den må jeg hellere få set lidt nærmere på lige så snart jeg har fået købt noget plast til lommer. Nå, stitchery´et til forsiden kan jeg jo bare kaste mig over... efter to lukkekanter!

Maria

fredag den 12. juni 2009

Lidt ekstra...

Når bagsidestoffet bare ikke er stort nok, kan man da heldigvis sy lidt sjovt ind i det, så det kommer til at matche godt til forstykket.

Så nu skal jeg lige om lidt for 3. gang i denne uge i gang med mine sikkerhedsnåle og lave "sandwich". Tænk, jeg giver mig til at quilte det 3. tæppe på 5 dage idag - det er da lige i overkanten! Men så har jeg heller ikke flere UFO-tæpper gemt nogle steder, bare små-UFO-er... og mange af dem...


Tidligere idag måtte jeg også lige sy nogle hjørner til denne UFO og så skulle der bare tænkes rigtig godt. Kurset, hvor jeg syede midterstykket til toppen, var i efteråret og jeg kunne ikke lige finde blokbeskrivelsen. Men efter lidt tanker og nogle mål, gik det alligevel.

Nu skal det "sikkerhednåles" så jeg er løbet...

Maria

torsdag den 11. juni 2009

Laaang vej rundt

Jeg er ved at sy lukkekant på - i hånden!!! Det er godt nok længe siden jeg sidst har gjort det. Det er faktisk ret så hyggeligt, men det tager bare så lang tid... Men i morgen når jeg enden - eller måske begyndelsen og så har jeg et tæppe klart til lørdagens "Himmelblå" arrangement!

Er bagsiden ikke bare vild?! Jeg er i hvert fald vild med den - kan jo aldrig få nok Kaffe Fasset!

Maria

onsdag den 10. juni 2009

Quilte-købing

Det er lige her hos mig! Nu er Heidruns Blomster quiltet færdig og klar til lukkekant, så hvorfor ikke lige quilte en UFO? Det er da logisk, nu hvor den rigtige fod sidder på symaskinen! Nej, helt ærligt, så er der på lørdag "Patchwork Udstilling" i Butik Himmelblå og jeg har slet ikke noget færdigt fra efterårets kurser... Vi må godt nok gerne udstille ufærdige kursusprojekter, men jeg vil have bare ét tæppe færdigt, så på med vanten Maria...

Ja, det er så bagsiden af mit kursustæppe, lidt vildt selv fra denne side ikke?!

Maria

Dåse på dåse på dåse


Hellere have en dåse jeg ikke ved, hvad jeg skal putte i, end at have noget at putte i en dåse, som jeg ikke har!
Kvickly er leveringsdygtig i disse skønne sæt til 40 kr for tre.

Maria

mandag den 8. juni 2009

Klar parat quilt!

Endelig er "Heidruns Blomster" klar til at blive quiltet. Nu skal der "doodles" en hel masse og laves hjerter, blomster, stjerner og hvad jeg ellers lige får lyst til. Skønt!


Tror lige jeg kan nå lidt inden det bliver sengetid!

Maria

fredag den 5. juni 2009

En lap og en kage










I anledningen af "Fars dag" har ungerne og jeg bagt æblekage her til aften. Uhm, den blev lækker, sprød udenpå og snasket indeni - og med en klat creme fraiche på toppen, kan det bare ikke blive bedre.
Opskriften får I lige her - super nem!

Lækker æblekage:
6 skrællede æbler skåret i både
150 g flydende margarine/smeltet afsvalet margarine
150 g hvedemel
200 g sukker
1 tsk bagepulver
1 sammenpisket æg
kanel

Bland tørstof, rør margarine og æg i. Læg æbler i fad, drys med et pænt lag kanel og læg dejen over. Den er blød og kan ligesom "puttes" ned mellem æblerne.

Bages i 40 - 50 min ved 175 g (varmluft).

Velbekomme!

Så var der jo lige det med en lap eller faktisk er det to "herre store" grydelapper til en Weberskør entreprenør der skal fejres...

Maria

Pakkepost!!!

Forleden dag kom posten med en pakke, jeg længe havde glædet mig til skulle komme. Ind imellem har min ynglings net-shop Hancock´s of Paducah free shipping ved køb over et bestemt beløb. Jeg kan bare ikke modstå den fristelse, så jeg faldt i igen igen...


Mønsteret har jeg været på udkik efter længe, men det har været udsolgt. Det er super simpelt, men effekten er fantastisk syntes jeg!

Balipakken taler jo for sig selv...

Nå ja, så var der lige noget med et link til køb af inch linealer, magasiner mv. De kan selvfølgelig købes på Hancock´s, men Cottot Patch er nu også en rigtig god netshop, så klik forbi...

Maria

torsdag den 4. juni 2009

Måske den alligevel er på plads...

... min hjerne altså! Pia var så sød at spørge hvor jeg havde gjort af den, men efter som syningen er gået over al forventning her til aften, har den nok bare været midlertidig ude af drift! Nu er det jo sent, så billeder må vente til imorgen. Men jeg er ovenud begejstret!

onsdag den 3. juni 2009

Om igen og igen... ØV

Tænk at sy nogle kantblokke sammen, opdage at de ikke var blevet skåret til i den rette størrelse, sprætte op... sy sammen igen 5 timer senere for igen at opdage at de altså ikke lige havde skåret sig selv til i størrelsen... Så nu sprætter jeg op igen og skærer til med det samme... Lyder det ikke fornuftigt?!

Maria

tirsdag den 2. juni 2009

Farver i striber... striber i farver...

Så er kantstriberne til "Heidruns blomster" syet sammen.


Imorgen skal det gerne blive til 8 hjørneblokke (2 x 4 ens blokmønster) og applikations dele i bla. Sunbonnet Sue til midten. Jeg har som vanligt tegnet det hele op i EQ6, men af uvisse årsager er det forsvindet! ØV!!! Det har jeg aldrig oplevet før, og håber heller ikke at komme til det igen. Heldigvis havde jeg lavet et print af mønsteret, dog uden mål, men så har jeg da noget at arbejde ud fra.

Maria

Nu kan legen begynde!


Maria

Time to play!

mandag den 1. juni 2009

Hvornår kommer jeg til at sy???

Hold fast hvor har jeg syet lidt og skåret/ordnet/strøget forholdsvis meget her i pinsen! Men nu er mit hjemmearbejde til første lektion på QU lavet (bortset fra lidt mere strygning...) og jeg venter med spænding på næste lektion. Jeg skal lige prøve at sætte alle mine små 2½" x 2½" (6,25 cm) Drunkards Path blokke op for at se om det virker farvemæssigt og om jeg måske bliver "nød" til at købe et lille bitte stykke gult balistof, for at få nok til midterblokken. Lyder der som en halvdårlig (eller helskidt) undskyldning???


Her til aften har jeg fået skåret en lille bunke strimler, der skal blive til yderste kant på "afskedstæppet" fra nu af kaldet Heidruns Blomster. (Heidrun er et islandsk pigenavn). Alle blomsterne (de der mange cirkler) er samlet, stilke og blade gjort klar og baggrundsstof fundet, så nu kan jeg komme til at SY! Nu bliver det jo også lidt vådt vejr, så det passer nok meget godt!


Mon jeg kan nå strygejernet lidt her i aften? Det tror jeg...

Maria

All the Drunkards Path blocks for my QU first lesson