lørdag den 30. maj 2009

Stof til mit nye projekt

Det går lige lidt hurtigt her. Efter at have meldt mig til mit Quilt Uni (QU) kursus torsdag aften har jeg fået styr på stof og også fået skåret det meste. Ikke kanter og lukkekant, for jeg ved ikke rigtig om jeg vil slutte som opskriften siger eller om jeg vil arbejde lidt videre på den?!

53 forskellige stoffer til alle mine Drunkard´s Path blokke. De grønne er til stilke og blade. Hvilke af stofferne der skal bruges i blomsterne, vil jeg vente med at bestemme til hele baggrunden er syet.

Masser af 2½" x 2½" kvadrater og en hel del på 5" x 5". Jeg har simpelthen tømt mit (reste)lager af lyse tone i tone stoffe. Der er ikke nok til så meget som en enkelt 5" x 5" lap mere. Det må jeg hvis snart gøre noget ved...!


Jeg er noget spændt på, om min farve-forløbs-idé vil virke! På de billeder der er vist på QU, er Drunkard´s Path blokkene i grønne stoffer med røde blomster eller alt er lavet i mange blå stoffer, så jeg har intet at sammenligne med. Men jeg elsker jo bali og disse farver sammen er lige mig, så jeg tror på det!

Jeg har tegnet det hele ind i EQ6, så I kan få en idé om, hvad det er jeg skal igang med. De grønne pletter er blade/stilke og der skal også applikeres mange blomster på...engang!


Nu er jeg spændt på hvad min lære og medstuderende syntes om det!

Maria

My choise of fabrics for the Prunkard´s Flowers quilt I have just joined Quilt University.

Valmuer på plads hos "Klærke Hostel"!

I går var jeg hos min svigerinde og svoger for at hænge mine tre valmuebilleder op. Vægen var stor og helt bar, så jeg kunne helt selv bestemme, hvilket jo passede mig perfekt! Men, at få tre billeder til at hænge lige, det er s.. en udfordring!

Perfekt til de røde sofaer i køkken-alrummet!


De har lige åbnet et bed and breakfast "Klærke Hostel" ved Veng. Helt nybygget og indrettet med en skøn blanding af nyt og gammelt.

Et af de superlækre værelser med dobbeltseng og to sovepladser på hems med ståhøjde. Ups, sengene er endnu ikke redt op til de kommende gæster.

Naturen er fantastisk - sø, skov og marker lige uden for døren. Jeg kunne lige have taget en week-end der, hvis det ikke var fordi alle værelser var udlejet hele pinsen. Så hvis du skal på de kanter og mangler et sted at sove, kan jeg kun anbefald det!

Maria


Poppypictures to the new bed and breakfast Klærke Hostel my sister-in-law and her husband have just opened.

torsdag den 28. maj 2009

Quilt University

Ja, idag er jeg så blevet online universitetsstuderende - vel at mærke på et Quilte Universitet. To af mine gode syveninder Lene og Pia har tidligere taget et kursus der og nu vil jeg også prøve! Idag har jeg fået velkomstmail og skærevejledning, så det er bare med at komme i gang. Jeg skal sy en Drunkard´s Flowers vægophæng og tænker mig at lave noget med farveforløb i... balistoffer! Der vil blive undervist i fem forskellige teknikker til applikation - to af dem har jeg ikke tidligere prøvet! Så imorgen kommer "Lesson one" og jeg bliver lidt klogere på hvad der skal ske!

Maria

Rundt og rundt...

Så er mit nye legetøj kommet i brug! Det er super nemt og sjovt at skære helt ens cirkler! Disse skal bruges til 28 blomster, hvor jeg regner med at bruge 3 cirkler til hver. Efter de første 5 - 6 cirkler, hvor teknikken lige skulle på plads, gik det uden problemer. Da blomsterne skal applikeres på, har jeg strøget vlisofix bag på stoffet. Jeg tror, at den stabilitet dette giver gav en stor fordel mens jeg skar, for stoffet har ikke så nemt ved at komme til at krølle/skride... Måske det også er teknik...? Det må tiden vise.


På billedet ses også en lille bunke timeglasblokke. Der er 20 blokke, der også skal bruges i "afskeds" quilten.

Jeg har også fået leget med min Kvik Klip på et lille vægophæng. Det er jo ikke meget arbejde i at "sikkerhedsnåle" den, men det virkede rigtig godt. Så nu kan jeg komme igang med at quilte. Jeg tror, jeg starter ud med at quilte langs kanten i alle hvide felter og så måske...


Sidst, men ikke mindst, er bolden blevet færdig her til formiddag. Jeg tænkte, at det vel ikke kunne være så svært at sy så´n en, meen jeg må have haft mine tanker for meget i tv-krimien i aftes, for resultatet her til morgen var en halvflad takket dims. Jeg overvejede lidt lidt, om det skulle blive en total overdimensioneret nålepude, men nej. Så jeg startede dagen med at pille op, ri pap i igen og så sy den rigtigt sammen!!!



Maria

onsdag den 27. maj 2009

Moody babytæppe

En kær veninde af mig venter tvillinger inden alt for længe. Nu er hun ikke til det helt store hjemmelavede, så hun har helt selv fået lov at bestemme, hvad jeg skulle sy. Et tæppe der passer til kravlegården...


Det er jo ikke så stort, bare 80 x 80 cm og godt for det. For flannel et jo skønt at ligge på, men hold fast hvor er det besværligt at arbejde med. Det strækker og strækker både den ene vej og den anden.

Prikkerne går igen på bagsiden og er også dejlig flannel.

Det er til ære for og måske også for at drille min veninde lidt, at jeg har valgt køer. I mange år var alt med køer et stort hit hos hende, og vi andre kan godt lide at minde hende om den periode. Og så passer det jo farvemæssigt godt til både drenge og piger.

Nu skal jeg så bare have udtænkt, hvad jeg skal sy til tvillingernes storesøster, men måske skal jeg tage udgangspunkt i dette..

Idag har jeg bare så mange syprojekter på dagsordenen:

Opstart på et skønt "afskeds" pigetæppe med mange glade stoffer...


Afpapning og planlægning af quiltning at "Grønt på glas"... Et vægtæppe jeg startede op i fredags, så jeg havde noget at sy på bus/færge til NQT i Göteborg.

En lille gribebold i femkanter...

Symaskinen kalder - jeg iler!!!

Maria

tirsdag den 26. maj 2009

Jeg vandt! I won!

Yellow Bird Art fandt jeg forleden en giveaway og idag har jeg opdaget at jeg vandt!!!


Så inden længe er der et super sødt taskemønster med diverse tilbehør på vej til mig...

Maria

I won one of the lovely prices at Yellow Bird Art. Fantastic!

mandag den 25. maj 2009

NQT shopping

Jeg elsker simpelthen alle mulige (og umulige) former for værktøj/notions til at skære/quilte/sy mv. Det var min plan, at jeg skulle opgradere min beholdning af disse gode og spændende sager i Göteborg i lørdags.


En dåse lim, noget lim til min Sewline pen, en rulleskære til at skære cirkler og en Kvik Klip. Sidstnævnte er et værktøj der bruges hvis man samler sin quiltesandwich med sikkerhedsnåle. Når jeg har afprøvet den, skal der komme en lille anmeldelse her...

Men da der var ikke så meget at komme efter, blev det også til noget dejligt stof i pangfarver til et kommende pigetæppe.



Dejligt med lidt nyt til lageret...

Maria

I simply love all kinds of notions and can´t help myself buying it when I get the chance!

søndag den 24. maj 2009

NQT

Fra en træt og glad quilter lidt billeder fra NQT i Göteborg, hvor jeg har været på smuttur til idag.















Der er absolut ingen prioritering i billederne, de kommer bare i den rækkefølge de er taget...

Efter en god laaaaang nats søvn eller to vender jeg tilbage med lidt mere om dagen og måske endda et billede af mine yderst sparsomme indkøb?!

Godnat Maria

fredag den 22. maj 2009

Dobbelt arbejde!!!

I går syede jeg en hel lille bunke siggy´s, så jeg kan få sendt nogle ud i den store verden.


Men se lige hvor dum/uheldig jeg var...



Maria

A small pile of siggy´s. If you miss one from me, it is soon on it´s way!

onsdag den 20. maj 2009

Med på moden!


En lille pung til det mest nødvendige (Visa og svenske kroner) til på lørdag...
Uha, jeg glæder mig!


Tutorial/vejledning på pungen findes her. Super nem - altså specielt hvis man har helt styr på, hvordan tryklåsen skal sættes på... ellers tager det lige lidt ekstra tid og en enkelt papegøjetang fra værktøjskassen...

Maria

Langsommeligt arbejde

Det er ikke det store jeg får syet i disse dage, men nogle småtterier bliver det til. Jeg har fået applikeret de sidste to (udkomne) A Tisket A Tasket blokke. Det er sjovt med det her stof, for jeg var faktisk ikke ret vild med det, da jeg startede på denne BOM. Men jo mere jeg syr, jo gladere bliver jeg for stoffet.


Det giver også mulighed for at lave detaljer som sommerfuglen her, men hold fast hvor brugte jeg lang tid på at udvælge disse 4 stykker vingestof. Det skulle jo gerne se ud som om det er "spejlvendt".





Uha, hvor bliver det nuttet dette her, men det tager umådelig lang tid at sy. Det gør ikke spor, men det er lidt uvant for mig ikke at få noget færdigt...
Maria

Stringybark Farm BOM

Prøv lige at tjekke den her ud!

Maria

mandag den 18. maj 2009

Kasser og smugkig

De fire kasser er til vores nye badeværelsesskab - én til hvert familiemedlem.
De er foret med voksdug. Det er ikke svært at arbejde med, men jo ikke helt så fleksibelt som bommuld. Jeg har en teflonfod til symaskinen og bruger en nål 90 og så går det fint. Alle kasser har fået en figur påsyet og denne figur kommer til at gå igen på nyligt indkøbte ens æblegrønne håndlæder fra IKEA (jeg elsker IKEA - her kan jeg finde alt det, jeg ikke vidste, at jeg manglede). Så kan alle i familien altid finde deres eget grej!

Valmuebillederne er færdige, men da de ikke er afleveret endnu, kommer her kun et lille smugkig!

Maria

Boxes for our new bathroom and a tiny peek of my new poppy pictures.

søndag den 17. maj 2009

Jubel idiot eller uforbedrelig optimist???

Ja, det er altså mig jeg hentyder til!
Hvorfor tror jeg, at jeg kan sy 4 ret store kurve på ingen tid? Bare ud fra en idé i mit eget hoved? Kurve skal det nok blive, men tiden er gået og det mere end en gang!

Maria

Der findes engle!

Lige for lidt siden ringede min telefon, det var Lene. Hun var lige en tur ude hos Hanne og ville høre om jeg skulle have noget godt med hjem. Åh ja, det skulle jeg da. Så først måtte Lene en tur rundt i butikken for for at finde sort/hvide stoffer, så kom Hanne på jagt efter nogle vildt flotte med mønster i lime/blå/brune og så atter Lene efter noget sort i sort. Helt fantastisk! Så er der stof at lege med og noget der bare skal "gemmes" væk til et kursus jeg skal først på sommeren!

Billede lånt fra Hannes. Er de ikke bare flotte disse stoffer???






Tusind tak piger - hvor er det dejligt at I tænker på mig...
Knus Maria

fredag den 15. maj 2009

Klamp, klamp

Sådan lyder det, når et valmuebillede skal monteres på et lærred. Der skal mange klamper til 3 billeder og jeg bliver noget træt i armen, men det bliver godt. Dog, mangler jeg lige det allersidste, men det kommer.

Endnu en A Tisket A Tasket blok færdig (den fra februar...), så mangler jeg kun to af dem der er "udkommet" indtil videre...



Maria

onsdag den 13. maj 2009

Papegøje udfordring!

I aftes var jeg til møde i Århus Quilterne. Vi havde besøg af Britta Nielsen der har syet og undervist i patchwork i mere end 30 år. Britta havde stabler af tæpper, puder, dækkeservietter mv. med og viste/fortalte om et alt sammen. Herlig og inspirerende aften!

Som altid var der megen snak og grin og jeg fik uddelt et stykke stof med papegøjer til 9 dejlige sypiger, der er med på sjov! Alle skal inden vores møde i september (ja, ved det godt, der er laaaang tid til, men ferie...) sy noget hvor det stof indgår. Den eneste regel i denne udfordring er, at der skal skæres i stoffet mindst 1 gang. Det bliver spændende at se hvor opfindsomme/kreative/forskellige de 10 småprojekter bliver!

Maria

Last night we had a meeting in our local quilt guild. I challenged 9 of the girls with a piece of fabric. We all have to use it in a projekt and the only rules is, that the fabric have to be cut at least once. Looking forward to se all 10 different projekts in september!

tirsdag den 12. maj 2009

9 patch up date

Jeg har nu nået 20 9 patch blokke. Det er lidt flere end "opskriften lyder på", men jeg kan godt lide at være lidt foran. Det er jo ikke sikkert at det bliver til nogen idag. Undervejs har jeg ændret mig taktik; jeg har stadig 70 forskellige stoffer, men i stedet for at lave 140 forskellige farve/stofkombinationer, er jeg endt ud med at parre stofferne to og to til 2 stk modsatte blokke. Min eneste tanke, da jeg besluttede hvilket stoffer det skulle parres var, at de to stoffer indbyrdes skulle matche godt. Gad vide om det kommer til at virke? Det er mit første tæppe i blandede rester... Noget spændende! Men jeg syntes ofte andres restetæpper er utrolig flotte, så nu prøver jeg.


Maria

20 9-patch blocks for my One a Day Quilt Along. It is my first quilt of random scraps. I´m so excited!

mandag den 11. maj 2009

Mors dag med syrener og valmuer

I går eftermiddag gik mine to drenge (søn og mand) på en "hemmelig" jagt efter syrener ikke langt fra hvor vi bor. Godt hjemme igen blev grenene i al hemmelighed sat i vaser og jeg blev ført med lukkede øjne ind i en flot pynter stue. Jeg simpelthen elsker syrener!


Glad over mine blomstrende grene kastede jeg mig i aftes over mit 3 x valmuebillede projekt! Det er faktisk nogle dage siden jeg skar de fleste kvadrater, så det var bare at "klistre" dem op på min designvæg og flytte rundt og rundt...


Nu er lapperne syet sammen og der er sat kanter på. De bliver ikke til at se, men bliver bukket rundt på lærredet, når jeg monterer i svæverammer.


Så nu er jeg klar til at quilte, tegne masser af valmuer op og applikere dem på, men det bliver ikke lige idag. Jeg har nemlig lovet Pia at quilte et Quilt Pink tæppe for hende. Det er stort og tunge og der er lang vej igen... men det bliver godt... tror jeg...

Maria

søndag den 10. maj 2009

Wild Goose Log Cabin


Jeg har rigtig længe gerne villet prøve at sy Wild Goose Log Cabin paper piece på maskine. Da jeg stadig havde kontakt med den franske journaliststud. ville hun gerne lave nogle optagelser hvor jeg skar, syede mv. Jeg besluttede så, at nu var det tid til at prøve denne blok og fik skåret knap 2 charm packs Swanky i strimler, men kom så ikke videre.
Forleden aften var jeg bare nød til at komme igang med disse lækre stoffer. Farverne er så blide og specielle og jeg tror det bliver skønt!

I denne måned var jeg hurtig ude og havde min A Christmas Wish færdig allerede i fredags. Men, men, men som det måske kan anes har jeg brændt den af, da jeg ville presse den. Det er hvad der kommer ud af et øjebliks uopmærksomhed! ØV!


Maria

Just started a Wild Goose Log Cabin in Swanky fabrics. I´ve cut 2 charm packs into pieces and I am more than ready to begin piecing.
Also I´ve finished this month A Christmas Wish block, but unfortunately I pressed it with a too hot iron. So now I have the opportunity to make it once more...

fredag den 8. maj 2009

Ny dejlig BOM

Tjek lige Shabby Rose BOM ud. Den er sød og romantisk! Om der bare var flere timer i døgnet!!! - eller dage i ugen!!!!!

Maria

torsdag den 7. maj 2009

Plage, plage, plage....

Af princip og erfaring er det sjældent at plageri giver pote hos mig (altså bortset fra når jeg plager mig selv om lov til lige at købe lidt stof, værktøj, taskehanke...), men i går måtte jeg alligevel revurdere mit synspunkt. Siden jeg syede den første posetaske for små to uger siden, er min mor kommet med først små diskrete og sidenhen store larmende hentydninger til, at hun da godt kunne tænke sig sådan en taske i ex. julegave... Julegave??? Ja, så var det at jeg kapitulerede. Med den rumme tid der er til jul, kunne hun jo nå at "plage" om en posetaske 130 gange... så, hun fik lov og jeg fik fred!


Stofvalget var rimelig nemt, for det var ikke mere end et par dage siden, hun sukkede over dette tyrkise stof (som jeg har meget af - fra Panduro ophørsudsalg) og så var det jo bare at finde noget der passede godt til. De brune/grønne stoffer er fra Hannes og det stribede fulgte med et eller andet køb på nettet.


Denne taske har også fået en dejlig stor tredelt lomme og kan som de andre foldes sammen til at næsten ingen ting når den ikke er i brug.

Nu er tasken kommet til sin rette ejerkvinde og den er lige nu placeret på en prydhylde, inden den snart bliver taget i brug! Maria

A bag for my dear mother.