torsdag den 30. april 2009

Alle gode gange tre - 3. småprojekt


Det er sjovt som et mønster nogle gange næsten kan få magten over mig! Jeg var i hvert fald lige nød til at sy endnu en posetaske. Denne bliver en gave så farverne er specielt afstemt efter modtageren. Den er lidt større end de to første og så har den fået lomme! Denne er lavet af resterne fra strimmelstykket.


Mønsteret er lavet så tasken kan vendes - altså en to-i-én model. Super smart, men det har givet mig lidt hovedbrud ift. hvordan lommen kunne sættes fast. Så jeg endte ud med at bruge to af quiltelinjerne og så ellers er den bare syet fast i siderne. På den måde blev der to store og én lille lomme, alle gode dybe, så de også kan bruges, hvis den side vender ud.

OPAM:
Tænk, jeg har lavet 14 projekter i april. Det er bare gået der ud af, men der har jo heller ikke været nogle store tæpper eller lign. Bare en masse småtteraser og et par babytæpper. Det har været herligt, men nu må jeg snart i gang med noget der kræver lidt mere at mig og symaskinen!

Maria - ups, skal lige huske min 9-patch. Og så kan jeg se at Amandajean startede i mandsgs, så det bliver altså til to idag, så jeg ikke kommer bagud allerede nu...

Another bag, this one with a pocket.

Babytæppe i pasteller


Nu da tæppet er kommet frem til min dejlige veninde og hendes nyfødte datter, kan jeg også vise det her. Oprindeligt viste skanningen, at det ville blive en dreng, så jeg havde undladt alle de lyserøde kvadrater. Samtidig med at jeg skulle til at sy blokkene sammen kom der en SMS, hvor der stod noget om en... pige. Frem med det lyserøde og straks en order afsted på tøsestof til kant og lukkekant! Så endte jeg ud med dette meget nuttede og tøsede tæppe med tykt foer og tyk fleeze på bagsiden.

Maria

This babyblanket is a gift for my lovely friend and her newborn baby.

onsdag den 29. april 2009

Pakkepost!

Ah, endelig kom stoffet til mit Nice People Nice Things projekt - altså stof for anden gang. Sidst på sommeren sidste år købte jeg dette stof, men efter som jeg aldrig kom i gang, kom jeg frem til, at det måtte være stoffet det var galt med. Derfor dette nye vidunderlige indkøb stof. Farverne er klare, stærke og farvemættede - hele 40 FQ og to paneler!


Nu skal jeg have fundet DMC der passer til og så kan jeg komme i gang.

Nå ja, der var også lige lidt andet godt med pakken, for når der skal noget over atlanten kan det jo ligeså godt være en del. Godt argument for stofkøb ik?!

Maria

PS: Det hele er købt hos Hancock´s of Paducha.

I have just recieved my fabrics from Hancock´s of Paducah I´m going to use it to my Nice People Nice Things projekt. Now I just need to buy DMC in the right colours and I can get started!

tirsdag den 28. april 2009

To små projekter og en 9 patch!

Nogle gange er det bare ikke til at få tid til computeren, men nu skal mandag og tirsdags sysager nu alligevel frem.
Mandag blev det til en tveægget tvilling til den røde Kaffe Fasset pose nemlig en blå/lilla. Den er om muligt endnu mere vild og jeg kan ikke helt finde ud af hvilken jeg bedst kan lidt. Måske dem begge to?



Idag var projektet ikke så stort men absolut ikke uden udfordring - LYNLÅS! Det er flere måneder siden jeg lovede Julie en pude i dette stof med fleeze som bagside. Oplagt sted at teste mine evner ud i lynlås-i-syning. Julie syntes jo mor er "verdensmester" i syning, så hun giver sig ikke til at nærstudere teknikken nærmere. Dog, nu er fleeze jo ikke det nemmeste af arbejde med, men bedøm selv!

I morgen har vi en 6 års fødselar i familien, så da må symaskinen nok have en hviledag, men der er et nyt projekt på tegnebrættet til på torsdag.

Og dog, nu er jeg igen faldet over en udfordring/et projekt som jeg bare en NØD til at deltage i.
Crazy Mom Quilts har igen fået en genial idé - en "One a day quilt along". Som deltager skal man hver dag sy en 9 patch blok af rester/lagerstof. Efter 70 dage er der nok blokke til en quilt og der skal "bare" syes sashing (bjælker eller hvad det nu hedder på dansk) og en scrappy kant. Det kan jeg da ikke stå for. Mon du også skal være med?

For nemhedens skyld kommer her målene i cm, så du også kan være med hvis du ikke arbejder med inch.

Til hver blok skal du bruge 9 kvadrater på 2½"/6½ cm. Resten af målene kommer her, som du efterhånden vil få brug for dem.

For at opnå 9 patch effekten er det vigtigt at hver blok har hhv. 4/5 ens stoffer som på billedet af min første blok.
Nu er jeg jo ikke til det helt spontane og planløse, så jeg har lavet mig en taktik ift. stof: Af hvert stykke stof skærer jeg 11 kvadrater på 2½"/6½ cm. Dem deler jeg op sådan: 2 til kanten, 4 til én 9 patch blok og 5 til én anden.

Jeg vil forsøge at få 70 forskellige stoffer i tæppet og bruge dem alle disse 3 steder, men undgå to ens 9 patch blokke.

Lyder det ikke bare tjekket? Gad vide hvor længe det holder???

Iler nu i seng med Camille Läckbergs sidste nye bog: "Tyskerungen". Det er da bare fantastisk med det danske biblioteksvæsen!

Maria

My first two small projekts; another Kaffe Fasset bag and a cushion for my daughter. I´ve even inserted an zipper - my first zipper for 3 years!

Also I´ve decided to join Crazy Mom Quilts at her "One a day quilt along". Go there and find out what it´s all about!

mandag den 27. april 2009

Små projekters uge

Denne idé har jeg set hos Crazy Mom Quilts, en af mine absolut favorit blogs - tjek den ud!!!
Nå, men idéen er, at jeg i denne uge vil lave små projekter, som så også skal blive færdige. Den helt store udfordring i dette er, at i en del af de projekter jeg har i tankerne indgår en lynlås... og dem er jeg allergisk over for dem, så længe de ikke er syet sammen med noget... Så stor udfordring!

Maria

I´m having a Small Projekts Week totally inspiret by Carzy Mom Quilts.

søndag den 26. april 2009

Taget med buksene neden om knæene...

Har du oplevet pludselig at befinde dig i en situation du ikke ønsker og heller ikke helt ved hvordan du er havnet i? Uha, det er ubehageligt! Sådan havde jeg det i går aftes, da jeg havde haft tid til at tænke over min fredag sammen med den franske journaliststud. Vores aftale var at lave en tv-dokumentar om patchwork i DK og Dansk Patchwork Forening, men på en eller anden måde blev dagsordenen en helt anden. Uden at jeg rigtig fik fat i hvornår eller hvordan endte fokus på mig og mit liv - ikke at det er specielt spændende, men nok noget atypisk. Altså det vi her hjemme hos mig kalder "pornografisk journalistik"***... og det vil jeg da ikke under nogen omstændigheder lægge liv til. Så det er enden på den historie!
***Klædt af til skindet...!

Nej, lad os i stedet få noget dejlig patchwork på banen.
Så jeg satte mig straks til symaskinen i aftes og begyndet på denne posetaske, som idag er blevet færdig. Dejlige mættede Kaffe Fasset stoffet fra en pakke med kvadrater på 5 x 5 inch (12,5 cm), så det var lige til at gå til.


Mønsteret er fra Anne-Pia Godske Rasmussens bog: "Hånd i Hanke" En skøn bog jeg bare var nød til at købe på Træf sidste år. Og nu har jeg også syet noget fra den!



Maria

I´ve had to cancel my deal with the journasilmstud. She changed her agenda without my agreement and suddenly the TV documantary was about me and my life and not about patchwork in Denmark. End of story! Instead I just made a lovely bag in Kaffe Fasset fabrics!

lørdag den 25. april 2009

Travle dage

Jeg har det, som om jeg har ligget vandret i denne uge. Jeg har været sammen med Jing (journaliststud.) 2 gange 5 timer med intensiv snak på engelse. Så også mine tanker er blevet på "udenlandsk". Mere om det senere...

For jeg har bestemt også fået syet noget de sidste par dage.
Da jeg i efteråret var på en "halvt" ugekursus på Quiltegavlen, syede jeg toppen til en lille dug i log cabin, men så kom jeg ikke videre med det. Faktisk har den været væk - sådan rigtig væk - ikke bare gemt væk. Nu er den så blevet færdig og har fundet sin rette plads hos min mor.


Den havde allerede en lillesøster, så nu passer bordene til hinanden. Dog den lille dug er falmet ret så meget... så kan jeg jo heldigvis blive "nød til" på et eller andet tidspunkt at sy nogle nye...



Et lille ekstra gave til nogle gamle venner der skal holde stor fest inden længe og en lille tøseskuldertaske til min datters veninde, der bliver 9 år, er det også blevet til(intet billede).
Idag - ja da står det på sol, sol og atter sol til mig - jeg iler afsted!

Maria

A small log cabin table cloth for my mother (now she has one for each tabel), another poppy picture and a small bag for a girl turning 9 years. Today I´m just going to enjoy the sun!

onsdag den 22. april 2009

Stitchery kurses

Tirsdag aften var jeg på kursus i stitchery med lidt båndbroderi i Butik Himmelblå. Det er meget længe siden jeg sidst har lavet noget med båndbroderi og da lavede jeg én taske og siden har jeg ikke rørt det. Men det lå nu alligevel i hånden - ikke at det kan ses på mængden af arbejde jeg fik lavet under kurset.


Da jeg kom hjem sagde Julie: "Mor er det alt du har lavet i aften?" Mig:"Ja, men jeg sad sammen med "L" og vi snakkede/grinede rigtig meget...!" Julie: "Mor, du siger da altid mindst 10.000 ord når du er afsted en aften på kursus eller til sycafé!"
Det kunne jeg jo så lige tygge lidt på!

Maria

mandag den 20. april 2009

Hugs!


Det er sjovt som jeg bare kan få en umådelig trang til at lave stitchery. Jeg simpelthen elsker den form for broderi! Heldigvis havde jeg lige dette skønne mønster fra Hugs´n Kisses liggende til en eller anden god lejlighed, som altså blev i går. Ikke at jeg lige ved hvad det skal bruges til, men det kommer nok.
Jeg har broderet med perle bommuld #8 og det fungerer rigtig godt. Det er jo noget tykkere end DMC, men jeg kan godt lide udtrykket og at garnet skifter farve undervejs.

Hvor er I bare søde mht. mit interview. Men, det er ikke til at vide hvad det ender ud med... det kan kun tiden vise. Jeg tager det som en oplevelse og en herlig én af slagsen.

Idag har jeg syet/skrevet "Mest for børn" til det næste nummer af "Kludemagasinet". Det bliver rigtig godt, syntes jeg, men I må vente til bladet kommer med at se hvad det handler om!

Sometimes I simply have to make som Stitchery! Luckily I had this lovely pattern from Hugs´n Kisses in my "stash" and I realy enjoyed doing this sitichery. I have no plans of the use of it, but one day I will know where to put it!

Maria

lørdag den 18. april 2009

Parlez vous francais? NO!!!

Torsdag aften sent fik jeg en mail fra en fransk journalist studerende Jing, der spurgte om jeg ville deltage i en TV-dokumentar om patchwork i Danmark? Ja da, der er da ikke noget jeg hellere vil end tale om og vise patchwork frem!
I går mødtes vi så første gang og talte i 3 timer om patchwork. Om denne fantastiske hobby/passion/glæde som det er at sy mange forskellige former for patchwork. Jeg var glad, træt og havde sprukne læber, da jeg gik hjemad og havde 2-3 nye aftaler med Jing i kalenderen den næste uge. Nysgerrig??? Også jeg! Men måske jeg fortæller mere på et andet tidspunkt!

Maria

Yesterday I met with a franch journalismstud who are going to make a TV documentary about Patchwork (quilting) in Denmark. So nice and interesting!

torsdag den 16. april 2009

I gemmerne jeg fandt...

...lidt af hvert.
Et par grydelapper, som næsten blev syet færdige sidste sommer, og som nu kan tages i brug. Mønsteret er fra Helene Juul Design og det er en "Finurlig Kat" (Lene - ikke en gris!).


Jeg fandt også denne lille Grandmothers Garden Quilt, som min mor har syet over pap for et par år siden. Jeg lovede at quilte den og sy kanten sammen for hende, men så kom der lige..... et eller andet spændende forbi og det blev til en UFO. Men her er resultatet og så ved hun det ikke engang! Om det skal bruges til en sommerdug i gården eller som låg på en vasketøjskurv, det må tiden vise!


Forleden kom jeg på at sy en pose til træbyggeklodser og i gemmerne lå resterne af et dejligt stykke hundestof, og der var lige nok. Nu kan posen med indhold sendes af sted til en lille dreng i Bosnien.


Det er altid dejligt at få gjort noget ved en UFO, og så kan man jo spørge sig selv hvorfor det ikke sker noget oftere?! Godt jeg er så god til at lave dem, så der altid er mindst en (snes stykker) jeg kan kaste mig over, når der lige kommer over mig. Gad vide hvor mange UFO´er jeg har på lager? Hvor mange UFO´er har du?

It is allways a great pleasure, when I find a UFo and make a finished projekt out of it! I wonder how many UFO´s I have in my closet - what about you?

onsdag den 15. april 2009

Tirsdags shopping!

I aftes var der atter møde i Århus Quilterne. Vi havde besøg af Lene Krogh fra Patchwork Værkstedet og på trods af at jeg ikke skulle have noget, kom jeg hjem med 8 FQ i "mine" farver. Hvad de skal bruges til... tja, jeg er også selv spændt på det!


Jeg havde min nye dejlige taske med og hvis jeg bærer den, vil min mand gerne følges med mig. Det er han tilgengæld ikke så vild med, når jeg har "porno-tasken" med. Det er nu ham selv der har givet den dette navn, bare fordi jeg satte lidt pink kaninpels på! Meen, at han har det sådanne, får mig jo ikke til at elske tasken mindre!!! Den giver også mange sjove kommentarer hvor jeg kommer frem - enten kommer andre patchworkere og skal "se" eller også kan jeg se at det bliver hvisket lidt i hjørnerne... Hvor er det godt vi kan lidt noget forskelligt alle sammen, det giver mere kulør på dagen!



An old bag and new fabrics... Can you ever get enough?

tirsdag den 14. april 2009

Ny taske/New bag

Her er den så min nye forårstaske. Lige mine farver og med det skønneste lidt blanke stof som foer - en rest fra min solskindstaske.


Jeg har lavet en todelt lomme, så der er plads til mobilen og kamera/MP3.



Som noget nyt, har jeg lavet ikke bare én men to stropper; en med karabinhage til mine nøgler og en med ... tja, aner ikke hvad den hedder, men her kan kamera/MP3/telefon sættes fast. Stroppen er så lagn, at "vedhænget" sagtens kan ligge beskyttet i lommen. Og se: en stofbetrukket knap! Super nemt at lave, det bliver ikke sidste gang! Nå ja, må lige prale lidt på min Brothers vegne: den syede gennem 18 lag stof uden at kny, da jeg syede vedhængene i enden af mine stropper. Det er da godt klaret!
Mønsteret på tasken kan købes her

I påsken fik jeg også syet to af blokkene til A Tisket A Tasket. Efter at baggrundsstoffet var skåret, blev jeg inspireret her til at lave blokkene "on point". Jeg kan lige forestille mig hvor skønt det kan blive med stolper, hjørnesten og små applikationer i de tomme "sidetrekanter". Men, men, men, nu fylder de enkelte blikke jeg anderledes når baggrunden vender sådan, så jeg kommer til at lave lidt om på opsætningen at ex. fuglene i blok 2.



Jeg har masser af stof at gøre godt med, for jeg har taget hul på den pakke med 40 FQ, jeg egentlig havde købt Nice People Nice Things. Jeg har haft mønster, stof og DMC liggende klar i skabet i 7 måneder, uden at tage hul på det og grunden er stoffet... Det havde ikke lige den nuance, som jeg gerne ville have... Men, nu bliver det så brugt her, hvor det er super godt og en ny FQ pack er på vej, så jeg kan komme igang med Nice People Nice Things.

Maria

A new bag for spring and two blocks A Tsiket A Tasket.

lørdag den 11. april 2009

Julen varer lige til påske - eller er det omvendt?


Tænk at man kan være så heldig! 5 dejlige feriedage ved Løjt Kirkeby i fuld sol med familien. Hygge, spille, bade (i Aabenraa svømmehal), ture til vandet, indkøbstur til Tyskland, brændeovn... Vidunderligt!
Jeg fik naturligvis også syet lidt bla. de første 3 blokke fra Gail Pan free BOM. Den 4. blok var klar til download, da vi kom hjem, så den er også lavet. Det er bare så hyggeligt at sidde med og de enkelte blokke tager ikke lang tid at sy.


Nu har jeg lige skåret stof til en forårstaske, så jeg futter afsted til symaskinen!

søndag den 5. april 2009

Påske hygge

Tre nye dejlige projekter ligger nu klar til at sætte nålen i:



A tisket A Tasket free BOM blok 1 - 3 (needleturn applikation/stitchery)


Gail Pan A Christmas Wish - free BOM (stitchery)



To forårsglade kaffeservietter i mit nyest indkøbte stof syet over pap.

Skønt - nu er der noget til enhver lejlighed!

Maria

lørdag den 4. april 2009

Hjææælp - jeg har fået pip!!!

Endelig kunne jeg lægge alle blokke til min BOM ud på gulvet og så var det bare... så forvirrende at se på! Der er ligesom for mange forskellige blokke i for mange forskellige stoffer - og kanten virker for smal. Nu er gode råd jo dyre og jeg har allerede bruge mine penge på stof, så vil I hjælpe mig??? Tæppet kan ses her under Arrangementer og så Dus med himlens Fugle. Hvad siger du? Nogle idéer? Det er ikke vigtigt for mig, at jeg bruger alle blokke eller at tæppet får en bestemt størrelse, men der ER vigtigt at jeg bliver glad for det!

Nu har jeg delt blokkene op i to bunker - dem jeg er glade for i den ene og resten i den anden. Så har jeg lagt dem så nydeligt ned i en skuffe og nu må de lige have en lille pause. Måske ser det helt anderledes ud om en uges tid?

Godnat Maria

fredag den 3. april 2009

Fuglekvidder

Som fuglende da bare synger idag! Det er skønt, for de kan næsten overdøve mine håndværkere...


Nu er jeg klar til sidste BOM pakke og det passer jeg fint, for jeg skal hente den idag eller imorgen. Ok, jeg mangler 3 blokke: en rammeblok, en 9-patch (måske den skal have andre farver en oprindeligt) og en blok med applikation/stitchery. Den sidste blok bryder jeg mig ikke så meget om, motivet ligner en "overtrumlet" måge syntes jeg, så jeg må lige finde ud af, hvilken blok jeg skal lave igen...

Maria

Lyn quilt

Hvad gør jeg, når mand og søn en torsdag aften kl. 20.20 lige nævner, at fredag kommer sønnens pædagog gennem 5 år på besøg i børnehaven med sin lille nyfødte datter??? Tænke, tænke, skære, sy, presse, sy, presse, lave sandwich, quilte i frihånd, sy lukkekant for/bag og kan så 4 timer senere skrive et lykønskningskort og lægge ved babytæppet, som idag er kommet med en glad søn i børnehave.


Godt at der altid er lidt på lager! Tæppet er i flannel på begge sider. Kvadraterne er rester fra et tæppe, som jeg endnu ikke har syet... dvs. det der skal bruges til lige det tæppe er taget fra, så det lige ligger klar til mig. Bagsiden købte jeg sidste år til Julies blomstertæppe, men så var det alligevel ikke lige sagen da hun så den.

Det var bare en effektiv dag i går, for jeg fik også quiltet og syet lukkekant på et Quilt Pink tæppe.


Maria

onsdag den 1. april 2009

Stitchery..


Juhu, jeg har midterblokken til min pipbom færdig. Oprindelig var det meningen at al stitchery i denne BOM skulle laves i 4 blå nuancer, men det kunne jeg ikke lige stilles ved. Da 3. pakke
kom, fandt jeg DMC der passede til stofferne fra pakke 1-3, og dem har jeg så brugt hele vejen igennem. Det er jeg rigtig godt tilfredsmed idag. Farverne er blive og fine sammen.

Blide vil jeg ikke kalde farverne i mit sidste stofindkøb. Fantastiske farvemættede stoffer - jeg bliver nok nød til at bestille en stak hjem, så jeg kan få hele kollektionen..

Maria

Iler videre med pip - sidste pakke kommer i denne uge og jeg mangler vel 8-10 blokke!!!